“Bu yazıya üzüldük”;

“Bu yazıya üzüldük”

Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde Muhtar ve Halk Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz, İGM Başkanı Güray Parçal, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı....

Toplantıda muhtarlar sorumluluk bölgelerinde çözülmesini talep ettikleri sorunları dile getirdiler.Ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla katılımcılara kadına yönelik şiddet konusunda ve buna karşılık yapılan çalışmalar noktasından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu; “Geçen dönemki toplantıda İl Özel İdaresi’nden köylerimizdeki cenazelerin yıkanmasına ilişkin bir birim kurulmasını talep ettik. Fakat Özel İdare bana gönderdiği gerekçeli yazısında böyle bir hizmetin verilemeyeceğini dile getirmiş. Bu yazıya üzüldük. Biz pandemiden dolayı yaşanan sıkıntılara istinaden bu talepte bulunmuştuk. Bu sorunumuz devam etmektedir.Bu konuda birim kurulma talebimizi yineliyoruz” dedi.

YILMAZ; “KADIN DIŞARIDAKİ HERHANGİ BİRİ DEĞİL: ANNEMİZ, EŞİMİZ, ABLAMIZ KARDEŞİMİZ...”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz; “Kadın denilince dışarıdaki herhangi birisi değil. Kadın dediğimiz annemiz, ablamız, eşimiz, kız kardeşimiz, kızımız, arkadaşımız olarak düşünürsek daha yararlı sonuçlar alırız. Dünde ilimizdeki kadın muhtar arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığında Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiler. Günün anlamına ilişkin bir farkındalık oluştu” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz ise kısa bir selamla konuşması gerçekleştirerek, Kadınlar Günü’nü kutladı. Akabinde toplantının devamında muhtarlar sorumluluk bölgeleriyle ilgili taleplerini ilettiler.

YAPICIOĞLU; “BU YAZIYA ÜZÜLDÜK”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, geçtiğimiz toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt tarafından dile getirilen cenaze konusuna değinerek; “Geçen dönemki toplantıda İl Özel İdaresi’nden köylerimizdeki cenazelerin yıkanmasına ilişkin bir birim kurulmasını talep ettik. Fakat Özel İdare bana gönderdiği gerekçeli yazısında böyle bir hizmetin verilemeyeceğini dile getirmiş. Bu yazıya üzüldük. Biz pandemiden dolayı yaşanan sıkıntılara istinaden bu talepte bulunmuştuk. Bu sorunumuz devam etmektedir. Belediyemiz cenazelerimizi alarak merkezde yıkayıp, köylerimize geri bıraktılar. Onun için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuda birim kurulma talebimizi yineliyoruz. Çünkü Kovid-19 bir iş değil” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞLARIN BİTMESİNİ İSTİYORUZ”

Rusya-Ukrayna Savaşı’na da değinen Yapıcıoğlu; “Savaşların bitmesini istiyoruz. Ülkemize sıçramamasını istiyoruz. Biz bugünkü hayat şartlarına dayanabildiğimiz kadar dayanacağız. Hükümetimizden de en kısa sürede de bu pahalığın önüne geçilmesi noktasında beklenti içerisindeyiz” şeklinde konuştu

PARÇAL; “NAKİL KONUSUNDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

İGM Başkanı Güray Parçal, Yapıcıoğlu’nun cenaze konusundaki taleplerine değinerek; “Biz bu konuda çalışma yaptık ama mevzuatımızda böyle bir görev yok. Biz bu konuda eleman alınması için Bakanlıktan izin alınması gerekiyor ve bu konuda eleman alımı için müsaade verilmiyor. Sağlık Bakanlığımızda 2 tane eski ambulans talep ettik. Onlar gelecek. Nakil konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Fakat yıkama konusunu yapmamız çok mümkün değil” diyerek bilgi verdi.

YILMAZ; “ARKADAŞLARIMIZ, DOĞRU PLANLAMALARLA GÜZEL HİZMET SUNMAYA ÇALIŞACAK”

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, muhtarlardan gelen talepler üzerine; “Elbette ihtiyaçlar çok. Kastamonu’da da yerleşim birimi çok. Sadece köyler olarak değil, bağlıları da çok. İklim olarak da çok yağış alan bir iliz. Bu da tabii hizmetleri yavaşlıyoruz. İnşallah sınırlı kaynaklarla, doğru planlamalarla güzel hizmetler sunmaya çalışır arkadaşlarımız” dedi.

“YAZIN BAŞLAMASIYLA BU VİRÜSTEN KURTULMAYI UMUT EDİYORUM”

Korona Virüs hakkında da açıklamada bulunan Yılmaz; “Virüsün geçirdiği mutasyonlar oldu. Değişik varyantları oldu. En son gerçekleşen ve vakaların çok büyük bir oranını oluşturan son varyantta bulaştırma kuvvetli. Fakat farkı hafif geçiriliyor, hele aşılı olanlar daha çok hafif geçiriyor. Bazıları neredeyse fark etmiyorlar. Onun için olumlu bir gelişme. Bununla ilgili Sağlık Bakanımız açıkladı, İçişleri Bakanlığımız genelge yayınladı, bizde İl Hıfzıssıhha karalarımızı aldık. Gerekli duyurular yaptık. Açık alanlarda artık maskesiz durulabiliyor. Kapalı alanlarda ve kalabalık maskeli olmak tavsiye ediliyor. Yazın başlamasıyla bu virüsten kurtulmayı umut ediyorum. KASMİB bünyesinde araçlarımız var. Hatta seyyar ameliyat yapabilecek aracımızda var. Bozkurt’taki sel felaketinde de çok güzel çalışmalar yaptılar. Belediyemizin de projesi gerçekleştiğinde çok güzel çalışmalar yapılacak” dedi.

“DÜNYA EKONOMİSİNİN ÜZERİNDE BİR ENFLASYON BASKISI VAR”

Son olarak ekonomik duruma değinen Yılmaz; “Bozkurt’taki sel felaketinde kaynaklarımızı orada kullanmak gerekti. Buradaki süreçte lastik değişimi çok ciddi külfet oldu. Ekonomik durumda herkesin malumu. Kendi arabamıza akaryakıt aldığımızda da öyle, Özel İdare iş makinesine aldığında da öyle. Peyder pey yükseliş söz konusu. Dünya ekonomisinin üzerinde bir enflasyon baskısı var. Bizde bunları ciddi şekilde ithal ediyoruz. Maalesef topraklarımızda ihtiyacımızı karşılayacak kadar, akaryakıt, petrol ürünleri bulamıyoruz ya da bulduklarımız ekonomik olmayabiliyor. İnşallah Rusya-Ukrayna krizi de çözülür ve ekonomik verilerde normale döner” diye konuştu.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum