KASMİB’in 2023 bütçesi 6,5 milyon TL;

KASMİB’in 2023 bütçesi 6,5 milyon TL

Kastamonu Valiliği Mahalli İdareler Birliği Başkanlığı (KASMİB) Kasım Ayı Olağan Toplantısı, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. KASMİB Kasım Ayı Olağan toplantısında 20223 yılı çalışma programı, sözleşmeli personel çalıştırılması, 2023 yılı malı yılı bütçesi, 2022 yılı ek bütçe görüşmesi yapıldı. 2022 yılı ek bütçesi 3 Milyon 200 bin lira, 2023 yılı gelir tahmini bütçesi de 6 Milyon 500 bin lira olarak kabul edildi. Toplantı’da Birlik Başkanı Vali Avni Çakır ve KASMİB Müdürü Adnan Tot konuşma yaptı. Ardından da toplantı basına kapalı olarak devam etti. Gündem maddeleri tek tek görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi....


Kastamonu Mahalli İdareler Tüzüğünün 11'inci maddesi gereğince yapılan Birlik Meclisi Toplantı’sına Birlik Başkanı Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İlçe Belediye Başkanları, bazı Belediye Meclisi Üyeleri, KASMİB Müdürü Adnan Tot katıldı. Vali Avni Çakır burada yaptığı konuşmasında; “Hizmetlerimizi en ufak derece aksatmadan en üst seviyede yerine getirmeye çalıştık. İnşallah 2023 yılında da hep beraber büyük bir uyumla çevreye duyarlı, hayvan dostu, katı atıkları da son derece titiz bir şekilde bertaraf edeceğiz” dedi.



ÇAKIR; “KATI ATIĞIN İLÇELERİMİZDEN MERKEZE TAŞINMASI HEM EKONOMİK HEM DE ÇEVRESEL ANLAMDA KATKILARI OLACAK”

Vali Avni Çakır, yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi vererek; “Mahalli idareler Birliği’miz evsel katı atık amacıyla toplanmış bunun yanı sıra da tıbbi atık ve ambalaj atıkları da ilgili mevzuata göre toplamak, ayrıştırmak ve bu işleri yönetmek amacıyla kurulmuş hem çevre ve hem de ekolojik çevrenin korunması amacıyla da birçok projeyi hayata geçirme noktasında iradesi oluşmuş bir organizasyon. Bu kapsamda evsel atıklarımızı 6 değişik ilçemizde bulunan aktarma istasyonlarından alarak Devrekani hudutlarında bulunan katı atık bertaraf tesislerinde bertaraf ediyoruz. Bunu yaparken de bir taraftan çöp gaz ile elektrik üretimini de bu tesislerde gerçekleştiriyoruz. Bu birçok ilde bulunmayan ve örnek gösterilen bir tesis. Hem çevre dostu bir enerji üretiyoruz hem de aldığımız tedbirler ile de katı atıkları bertaraf ediyoruz. Bunlarla alakalı burada atık su arıtma tesisimiz bitmişti, şu an belediyelerimizin katı atık için kullanacakları araç ve gereçleri alım aşamasına geçmiştik. Neticede bu işimiz de bittikten sonra inşallah katı atığın ilçelerimizden merkeze taşınması hem ekonomik hem de çevresel anlamda katkıları olacak” dedi.




“2023 YILINDA HEP BERABER KATI ATIKLARI BERTARAF EDECEĞİZ”

Çakır son olarak;  “Başta çöp toplamak olmak üzere birliğimizi  üzerine düşen görevleri büyük bir titizlikle yapıyoruz. 2022 yılında üzerimize düşen görevleri büyük bir oranda yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Neticede girdide çok ciddi artışlar meydana geldi. Hizmetlerimizi en ufak derece aksatmadan en üst seviyede yerine getirmeye çalıştık, inşallah 2023 yılında da hep beraber büyük bir uyumla çevreye duyarlı, hayvan dostu, katı atıkları da son derece titiz bir şekilde bertaraf edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

“800 HAYVANIN KISIRLAŞTIRMASI AŞILANMASI VE KAYIT ALTINA ALAM İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

KASMİB’in Türkiye’nin çeşitli hayvan derneklerinden teşekkür mesajları aldığını dile getiren Çakır; “2021 yılında faaliyete geçirdiğimiz mobil kısırlaştırma aracı sürekli olarak ilçeleri turluyor ve kısırlaştırma faaliyeti sunuyor. Şu ana kadar 800 hayvanın kısırlaştırması aşılanması ve kayıt altına alam işlemleri gerçekleştirildi. Yine yaşamış olduğumuz sel afetlerinde 500’den fazla hayvanın bakımları tedavileri ekiplerimiz tarafından gerçekleştirildi. Bazı ilçelerimizden bu konuda güzel talepler geliyor ama bazı ilçelerimizden beklenen talebi göremiyoruz. Önümüzdeki sene de inşallah hayvan bakım evi tesisi kazandırmak istiyoruz. Bununla alakalı güçlü adımlar atacağız” diye konuştu.




TOT; "4 ADET İLÇEMİZDE ATIK GETİRME MERKEZİ YAPIMI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI"

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği 2023 yılı çalışma programını aktaran KASMİB müdürü Adnan Tot;"Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA-11 dönemi Çevre ve iklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı çerçevesinde 2020 yılında başlayan, program otoritesi Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü; nihai faydalanıcısı Kastamonu Mahalli İdareleri Birliği (KASMİB) olan Entegre Katı Atık Yönetimi Projesinde yapım işleri 2021 yılında tamamlanmış ve proje kapsamında 15 adet eski düzensiz depolama sahasının ıslahı ile sızıntı suyu arıtma tesisi yapımı gerçekleştirildi. Proje yapım işleri başlığı altında proje bileşenlerine Atık Getirme Merkezleri yapımı eklenmiş olup 4 adet ilçemizde Atık Getirme Merkezi yapımı ile ilgili çalışmalar başlatılmış olup bu çalışmalara 2023 yılında devam edilecektir. Yine proje kapsamında, düzenli depolama sahası mobil ekipmanları, transfer kamyonları ve ekipmanları ile bakiye atık toplamaya yönelik sıkıştırılmalı kamyonlar ve ekipmanların temininin yer aldığı Tedarik (Supply) ihalesine çıkılmış olup yapılacak ihale ve sözleşmeler kapsamında birliğime verilen iş ve işlemlerin yürütülmesi çalışmalarına devam edilecektir. Birliğimizce sorumluluğu altında olan proje sahalarının denetim ve kontrolü hizmetleri önümüzdeki 7 (yedi) yıl boyunca yürütülecektir.Birliğimize bağlı bütçe içi işletme olan Kastamonu Katı Atık Entegre Projesi iktisadi işletmesi aracılığıyla yürütülen Katı Atıkların Transfer istasyonlarından  itibaren taşınması ve Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'ne getirilerek düzenli depolama yöntemiyle bertaraf edilmesi hizmetlerine devam edilecektir " ifadelerine yer verdi.

“SOKAK HAYVANLARIYLA İLGİLİ SORUNLARININ ÇÖZÜME ULAŞTIRILMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK”

Birlik Meclisi tarafından 20221 yılında kurulumu  ve işletimi gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Ünitesi kapsamındaki hizmetlerin devam edeceğine değinen Tot; “Üye mahalli idarelerimizin sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlarının çözüme ulaştırılması yönünde çalışmalar yürütülecektir.Birliğimizce ihale edilip özel sektör firmasına yaptırılarak işlettirilen ve birliğimize önemli bir gelir kaynağı oluşturan Çöp Gaz (LFG) Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nin verimli şekilde çalışması için gerekli denetim, kontrol ve destek sağlanmaya devam edilecektir.Yine Birliğimizce ihale edilip özel sektör firmasına yaptırılarak 10 yıl süreyle işlettirilen Tıbbi Atık Sterilizasyon (Bertaraf) tesisi ve bu kapsamdaki işlerle ilgili işletme hakkı süresinin dolması nedeniyle tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve sterilizasyon tesisinde bertaraf edilmesi işletme hakkının 10 yıl süreyle kira verilmesi işi ihalesine çıkılmış olup ihale sonucuna göre söz konusu hizmetler özel sektör eliyle yürütülecek,birliğimizce  denetim ve kontrol görevine devam edilecektir. Birliğimiz uhdesinde yer alan ve özel sektör firmasına yaptırılan ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve ayrıştırılması işi kapsamında, Kastamonu ili genelinde ambalaj atıkları  yönetimiyle ilgili iş ve işlemlerin daha düzenli ve kaliteli hale getirilmesi için çalışmalar yürütülecektir. Birliğimizce daha önce başlatılan Katı Atık Mekanik Ayırım Tesisi ve Kompost Tesisi yapımının gerçekleştirilmesi ile ilgili proje çalışmalarına devam edilecektir. 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Sıfır Atık yönetmeliği kapsamında, sıfır atık yönetim sistemlerinin kurulması, yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve izlenmesi hususlarında birliğimizce uhdesindeki görevler yerine getirilecektir" dedi. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum