Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
“Tahsin Babaş soymuş Yüksel Aydın göz yummuş”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Beyçelebi Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında hem Tahsin Babaş, hem de Yüksel Aydın’la ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Tahsin Babaş'a Kastamonu ne dedi?
Yerel seçime kısa süre kala, AK Parti'nin Kastamonu adayı merak ediliyordu. Kastamonu'da AK Parti adayını açıkladı. AK Parti Kastamonu'dan önceki dönem belediye başkanı Tahsin Babaş'ı aday gösterdi. Peki AK Parti'den aday gösterilen Tahsin Babaş'a Kastamonu halkı ne dedi? Detaylar haberimizde…
Pastırmaya okkalı zam geliyor
Yeni yılın ilk saatlerinden bu yana birçok ürün için zam haberleri geldi ve gelmeye devam ediyor. Fiyatı 1000 TL olan ve vatandaşın cebini yakan pastırma da zamlardan nasibini alacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kastamonu pastırması
Kastamonu İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Güray Parçal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
Kastamonu'da üretimin enerjisini güneş karşılıyor
Taşköprü ilçesindeki sarımsak işleme fabrikasının çatısına TKDK desteği ile güneş panelleri yerleştiren girişimci, ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye vererek gelir de sağladı Girişimci Sinan Alp: "Sarımsak çıktıktan sonra günde yaklaşık 600-700 kilovatsaat kadar ihtiyacımız oluyor. Bunun tamamını enerji santrali karşılıyor ve 1000-1300 kilovatsaat kadar da fazlası oluyor"
Kastamonu-Kayseri didişirken, onlar pastırmayı tescilletti  
Sivas, coğrafi işaret tescili ile pastırma savaşına son noktayı koydu. Bazı iller arasında pastırmanın kendi bölgelerinde daha iyi yapıldığı tartışmaları yaşanırken, Sivas pastırma için 2022 yılında coğrafi işaret tescili aldı.
Kastamonu pastırma yiyemiyor
Coğrafi İşaretli ürünümüz olan Kastamonu pastırmasını artık yiyemiyoruz
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Pastırmaya "böcek konuluyor" dedi!" Kastamonu'daki Belediyeden cevap geldi
Geleneksel ürünlerimizden olan pastırmanın daha kırmızı görünmesi için böcekten elde edilen karmin ile renklendirildiği iddia edildi. İnebolu Belediyesi, cevap olarak Kastamonu pastırmasından başka pastırma yemeyin. Az üretilen ve muhtemelen Dünya'nın en iyi pastırmasıdır." dedi
Bir lezzet çekişmesi: Kastamonu’nun pastırması m? Kayseri mi? (ANKET)
Pastırma konusunda iddialı olan 2 il Kayseri ve Kastamonu pastırması vatandaşı seçim yapmakta zorlarken bazı vatandaşlar “yan yana bile gelemez!” diyor. İki ilin kendine has yaptığı lezzetli pastırmaları vatandaşlar oyluyor
Urgancı ve Manav ailelerinin en mutlu günü…
Duygu ve Mehmet çifti için Urgancılar Köşkü’nde muhteşem bir düğün töreni düzenlendi
"Alişan'a Kastamonu Pastırması'nı tanıttık"
TRT'de yayınlanan Alişan İle Hayata Gülümse programı için Kastamonu'ya gelen Alişan, Kastamonu'nunymresel lezzeti Kastamonu Pastırması'nın tanıtımını, Erdem Sepetçioğlu Nasrullah Şubesinde yaptı. Erdem Sepetçioğlu firmasının sahibi Adem Bodur, "memleketimizin güzide lezzetlerinden olan 'Kastamonu Pastırması'nın tanıtımını yaptık" dedi.
AK Partili Ünlü'den bol 'özeleştirili' konuşma
Kastamonu Kalkındırma Derneği tarafından “Cumhuriyetimizin 2.asrında zirvedeki Kastamonu” temalı toplantıya; AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün açıklamaları dikkat çekti. Adeta bir muhalefet partisinin il başkanı gibi açıkça özeleştiride bulunan AK Partili Ünlü, Kastamonu genelinde gerçekleştirdikleri projelerin bir kısmından kısaca bahsederek, önümüzdeki sürece dair de açıklamalarda bulundu.
Yumaklı’dan esprili ‘pastırma’ cevabı: ‘Kayseri mi, Kastamonu mu’
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan esprili ‘pastırma’ cevabı: ‘Kayseri mi, Kastamonu mu’
Kastamonu pastırması MasterChef’te gündem oldu
Türkiye'de pastırma denildiğinde ilk olarak Kayseri ve Kastamonu akla geliyor
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
Üryani Eriği “Nuh’un Ambarı”nda
Kastamonu’nun üryani eriği, dünyada yerel ürünlerin tescil edildiği çok prestijli bir liste olan “Nuh’un Ambarı” listesine girerek tescil edildi.
Yöresel lezzetler ile mutfak şov…
Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi İbrahim Kesgin tarafından ‘mutfak şov’ gerçekleştirildi.
Sogep Programı sonuçları açıklandı
Ülkemizde dezavantajlı bölgelerin beşeri sermayesini güçlendirmek, yoksulluk ve güç gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenecek projeler belli oldu.
Ekonomi profesöründen pastırma fiyatı şaşkınlığı…
Türkiye’nin tanınmış ekonomistlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, pastırma fiyatlarını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
Pastırma, altınla yarışıyor .
Ramazan ayı öncesinde zam yapılan coğrafi işaretli Kastamonu pastırmasının fiyatı 600 TL'ye yükseldi.
4 kültürel değerimiz daha listeye girdi
Kastamonu’nun dört kültürel değeri daha Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne girdi.