Pastırmaya okkalı zam geliyor;

Pastırmaya okkalı zam geliyor

Yeni yılın ilk saatlerinden bu yana birçok ürün için zam haberleri geldi ve gelmeye devam ediyor. Fiyatı 1000 TL olan ve vatandaşın cebini yakan pastırma da zamlardan nasibini alacak...

Yeni yılın başından bu yana birçok temel ürüne yapılan zamların ardından, Kastamonu'nun geleneksel lezzetlerinden olan pastırma da zam haberiyle gündeme geldi. Sigaradan simide, akaryakıttan kuru gıdaya kadar birçok alanda fiyat artışları yaşanırken, pastırmanın fiyatının 1000 TL'den 1200 TL'ye çıkacağı konuşuluyor.

Pastırma üreticileri, maliyet artışları ve ekonomik koşullar nedeniyle fiyatlarına zam yapma eğilimindeler.  Bu durum, vatandaşların pastırma gibi geleneksel ve sevilen bir ürüne daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Yeni yılın ilk saatleriyle gelen zam haberleriyle birlikte vatandaş, asgari ücretteki artışa sevinemedi. Ekonomik belirsizliklerin devam etmesi ve enflasyonun etkileriyle birlikte, birçok kişi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Asgari ücretin artmasıyla kemeri biraz da olsa gevşetmeyi düşünen vatandaş şimdi ise alım gücünün daha da düşeceği endişesiyle karşı karşıya.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum