Pastırmaya  "böcek konuluyor" dedi!" Kastamonu'daki Belediyeden cevap geldi;

Pastırmaya "böcek konuluyor" dedi!" Kastamonu'daki Belediyeden cevap geldi

Geleneksel ürünlerimizden olan pastırmanın daha kırmızı görünmesi için böcekten elde edilen karmin ile renklendirildiği iddia edildi. İnebolu Belediyesi, cevap olarak Kastamonu pastırmasından başka pastırma yemeyin. Az üretilen ve muhtemelen Dünya'nın en iyi pastırmasıdır." dedi...

Çalınmaması için paketine yerleştirilen çiple korunmaya alınan pastırma paketi ülke gündemine oturdu. Fakat sosyal medyada 1 Milyondan fazla takipçisi olan "Con Sinov" adlı sayfa olayı ilginç bir yönden eleştirdi.

Sayfa, geleneksel ürünümüz olan pastırmada kırmızı renk vermesi için böcek kullanıldığı iddiasında bulundu.

"BİR BÖCEĞİN SALGISINDAN DA DEĞİL TA KENDİSİNDEN ELDE EDİLEN..."

Sayfa, böcek iddiasını şu sözlerle açıkladı:

 "Bunca paraya satılan kilogram fiyatı etle yarışan ve çalınmaması için korumaya alınacak kadar değerli olan pastırma daha kırmızı görünsün diye renklendiriliyor.

Evet hem de bir böcekten elde edilen karminle. Nerde yazıyor göremiyorum diyenlere söyleyelim. Zaten görmenizi istemiyorlar renklendirici yazıp yanına parantez içinde e120 yazınca oldu bittiye getiriyorlar mevzuatta buna oyuna devam diyor. Bir böceğin salgısından da değil ta kendisinden elde edilen karminin geleneksel ürünlerimizden pastırmada sadece kırmızı renk vermesi için keyfi olarak kullanılması maalesef gıda endüstrisinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Ürün çalınmasın diye koruyan zihniyet geleneksel ürünlerimize bunu yaparken hiç düşünmüyor." dedi.

  İnebolu Belediyesi ise cevap olarak " Kastamonu pastırmasından başka pastırma yemeyin. Az üretilen ve muhtemelen Dünya'nın en iyi pastırmasıdır." dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum