4 kültürel değerimiz daha listeye girdi;

4 kültürel değerimiz daha listeye girdi

Kastamonu’nun dört kültürel değeri daha Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne girdi....

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ulusal Envantere teklif edilen “Azdavay ve Pınarbaşı Kadın Başlıkları”, “Geleneksel Kızak (Kayık) Yarışları”, “Geleneksel Simit Yapımı” ile “Pastırma Kültürü ve Gelenekleri” unsurları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygun bulunarak Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne alındığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, çalışmaların 2023 yılında devam edeceğini söyledi.




ÜÇ UNSUR VE BİR YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE

Değerlendirme sürecinde olan unsurlarında olduğunu vurgulayan Şenoğlu, “Somut Olmayan Kültürel Miras’ın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri Çalışmaları kapsamında, Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Somut Olmayan Kültürel Miras İl Tespit Kurulu’nca, 2022 yılı birinci dönem toplantısında, Ulusal Envantere teklif edilen ‘Azdavay ve Pınarbaşı Kadın Başlıkları’, ‘Geleneksel Kızak (Kayık) Yarışları’, ‘Geleneksel Simit Yapımı’ ile ‘Pastırma Kültürü ve Gelenekleri’ unsurları Bakanlığımız Değerlendirme Kurulu tarafından uygun bulunarak Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne alındı. 2022 yılı ikinci dönem toplantısında teklif edilen üç unsur ve bir Yaşayan İnsan Hazinesi ise değerlendirme sürecindedir. İl Tespit Kurulu Somut Olmayan Kültürel Miras Envanter çalışmaları 2023 yılında devam edecektir” diye konuştu.







Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum