Arama
Arama Sonuçları
Belediyenin 2023 raporuna 'yetersiz' oyu çıktı
Kastamonu Belediyesi Nisan ayı ilk toplantısı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Öte yandan 2023 Faaliyet Raporu da oylandı. 2023 Faaliyet Raporu Kastamonu Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle yetersiz bulundu.
İşte Kastamonu CHP’de tam liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi. Adaylığı için başvuru yapılan siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, 3 Mart Pazar günü (bugün) il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi.
Kastamonu CHP’de tam liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi.
'Sarımsakçı vekil'den CHP’ye sert eleştiriler
Mehmet Yıldırım, 2 yıldır akciğer kanserine karşı verdiği mücadele sırasında CHP Milletvekili ve Kastamonu Belediye Başkan adayı Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanlığı yönetiminin kendisini telefonla dahi arayarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmadığını söyledi.
Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”
DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi
Urgancı ve Manav ailelerinin en mutlu günü…
Duygu ve Mehmet çifti için Urgancılar Köşkü’nde muhteşem bir düğün töreni düzenlendi
Aracın altında kalan İnebolulu taksici, hayatını kaybetti
Sanayide geçirdiği kaza sonrasında ağır yaralanan taksici, hayatını kaybetti.
DEVSİYAD'ın ilk istişare toplantısı yapıldı
Devrekani Sanayi ve İş Adamları Yardımlaşma Derneği (DEVSİYAD) resmen kurulduğunu açıklamıştı.
Hububat alımı 17 Temmuz’da başlıyor
Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 yılı hububat alımlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bayramda ağızları çekme helva tatlandıracak
Osmanlı saray mutfağından günümüze gelen, coğrafi işaretli Kastamonu çekme helvası, Kurban Bayramı'nda damakları tatlandıracak.
"Yolun sonu gözüktü"
S.S. MASLAK Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu burada yaptığı konuşmasında, bu uzun süreçte emek veren herkese teşekkür ederek; "Bütün çabamız Kastamonu'nun güzel bir sanayi sitesine kavuşması. Herkesin de bu yönde çok büyük katkıları var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah yolun sonu göründü. Bundan sonra çok daha hızlı bir şekilde ilerler" dedi.
CHP 3’ncü sıra adayı Kaplan: ‘Kastamonu İçin elimden geleni yapacağım’
CHP İl Başkanlığı’nın milletvekili aday tanıtım toplantısı, Grand Moni Belediye Konferans Salonu’nda sonunda gerçekleştirildi.
CHP’nin Kastamonu Adayı Yalçın: ‘Üç vekilimizi de meclise göndereceğiz’
CHP İl Başkanlığı’nın milletvekili aday tanıtım toplantısı, Grand Moni Belediye Konferans Salonu’nda sonunda gerçekleştirildi.
‘En büyük yatırımı insana yapacağız’
CHP İl Başkanlığı’nın milletvekili aday tanıtım toplantısı, Grand Moni Belediye Konferans Salonu’nda sonunda gerçekleştirildi.
Erbilgin’den seçim ziyaretleri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi öncesinde gerçekleştirdiği bire bir ziyaret ve görüşmelerle dikkat çekiyor.
TDP, Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek
Türkiye Değişim Partisi (TDP) MYK Üyesi Ender Karahasanoğlu ve İl Başkanı Yavuz Yılmaz, yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Yapılan açıklamada TDP'nin, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28'nci dönem Milletvekili seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği ilan edildi.
Kadın girişimcilerin başarı yolculuğu
İki kadın girişimcinin el ele vererek, geçtiğimiz sene Kasım ayında kapılarını açtığı 'By Aynur Kos' mağazası, şimdilerde Kastamonulu kadınların uğrak mekanı oldu.
Karahasan’dan Genel Sekreter Sinsi’ye ziyaret
Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak yaklaşık 11 yıl boyunca ilimize hizmet eden T. Zafer Karahasan, Özel İdare Genel Sekreterliğine nezaket ziyaretinde bulundu.
“Yürüyüşümüz, kardeşlik yürüyüşüdür”
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurulu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, burada yaptığı açıklamasında; “Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz, mücadelemiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında imzamız vardır. Sendikal yürüyüşümüz, gerçek anlamda bir kardeşlik; birlik, beraberlik ve dayanışma yürüyüşüdür.” dedi.
Baro, Özgür Demir’le devam dedi
Kastamonu Barosu’nun 38’inci olağan genel kurulu, geçtiğimiz Cumartesi günü baro toplantı salonunda gerçekleştirildi. İki liste ile girilen seçimde mevcut Başkan Av. Özgür Demir ve diğer aday Av. Tuncay Yılmaz’ın listeleri yarıştı. Seçimde Özgür Demir 153, Tuncay Yılmaz ise 56 oy aldı. 237 oy kullanılan seçimde 12 oy da geçersiz sayıldı. Mevcut Baro Başkanı Av. Özgür Demir yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
KATSO Başkan Adayı Arpacıoğlu, genç iş insanlarıyla bir araya geldi
İş adamı Salim Arpacıoğlu öncülüğünde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) yönetimine talip olan ekip, ilimizdeki genç iş insanlarıyla bir araya geldi. Salim Arpacıoğlu ve Numan Ovalıoğlu, genç iş insanlarıyla istişarelerde bulundu. KATSO yönetimine neden talip olduklarını ve seçimi kazanmaları halinde neler yapacaklarını paylaşan Salim Arpacıoğlu, KATSO Genç Girişimciler Kurulu’nu önemsediklerini ve görev sürecinde birçok iş birliğine imza atacaklarını söyledi.
Koca Çınar yenileniyor
Anadolu’da kurulan ilk lise olma özelliğiyle Kastamonu’nun 137 yıllık gurur abidesi Abdurrahman Paşa Lisesi (APL) binası, İl Özel İdaresi tarafından restore ediliyor. İlimizin 137 yıllık ilim ve irfan yuvası, dış taş cephe kaplaması ve ısı yalıtımı dahil yeniden tadilata alındı. Okul mezunlarından olan eski bakanlarımızdan Murat Başesgioğlu da tadilat çalışmalarını, beraberindeki heyet ile birlikte yerinde inceledi.
“Özür borcunuz var”
Türkiye Değişim Partisi parti kurucularından olan Parti Meclis Üyesi Ender Karahasanoğlu, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikası Batı Karadeniz Şubesi’nin Şerife Bacı Öğretmen Evi’nde yapılan 1. Olağan Genel Kurulu haberlerinin basına yansımasının ardından açıklamalarda bulundu. Karahasanoğlu açıklamasında; “Bu konuşmayı yapan Mahmut Arslan'ı siyasi nezaketsizlik ve vefasızlıkları nedeniyle kınıyorum. Bu toplantıda bulunup konuşmaya şahit olup saygısızlığa tepki göstermeyen tüm siyasi parti temsilcilerini ve bu konuşmayı yapan Mahmut Arslan'ın, Turhan Topçuoğlu başkanımıza bir özür borçları olduğunu düşünüyorum” dedi.
Eski KSK, sil baştan!
2014 yılında borçlarından dolayı liglerden çekilen Kastamonuspor’un önümüzdeki sezon liglere geri dönmesi bekleniyor.
Komşuda 24 kişi hastanelik oldu
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde 24 kişi ishal ve mide bulantısı şikayeti ile hastaneye başvurdu.
“Potansiyel heyelan ve sel afeti haritası oluşturulmalı”
Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Kastamonu İl Başkan YardımcısıMelahat Karahasanoğlu, küresel iklim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan yağış rejimindeki düzensizlikten kaynaklı heyelan ve sel afetinde artış yaşandığına dikkat çekti.
KAS-DER'den anlamlı buluşma
Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Kastamonu Şubesi, iftarda Şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla bir araya geldi.
“Toplumsal barışa ve kucaklaşmaya ihtiyaç var”
Türkiye Değişim Partisi, Parti Meclis Üyesi Kastamonu İl Başkanı Ender Karahasanoğlu, basın açıklaması yayınladı.
ODTÜ’DE Özlem Burma rüzgârı
18-19 Mart tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve robotik yarışmaları arasında Türkiye’nin en üst organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 18’nci Uluslararası ODTÜ Robot Günlerine Kastamonu’yu temsil etmek üzere Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.
Kastamonu CHP İl Yönetimi yenilendi
Kastamonu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şubat ayında büyük bir katılımla gerçekleştirmiş olduğu Olağanüstü İl Kongresi sonrasında Yeni İl Yönetim Kurulu görev dağılımını yaptı.