Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”;

Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”

DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi...

Devrekâni Sanayici İşadamları ve Yardımlaşma Derneği (DEVSİYAD) ilk olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi. Genel Kurul, Devrekani Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşti ve çeşitli konuşmalar ile etkinliklerle renklendi.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Programın sonunda Devrekâni Müftüsü Ali Çelebi dua etti. Divan Başkanlığını Mehmet Altıkulaç, Başkan Yardımcılıklarını ise Zafer Karahasan ve Neslihan Tufan Kaya üstlendi. Olağan genel kurula Devrekâni Kaymakamı Hüseyin Çamkerten, Devrekâni Belediye Başkanı Engin Altukulaç, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, DEVSİYAD Kurucu Başkanı Mustafa Şensoy, DEVSİYAD kurucusu ve KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, Kronospan Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, Emekli Albay Yaşar Tepeli, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Tarık Altıkulaç, Kızılay Başkanı Sabit Tavil, İşadamları ve diğer birçok davetli katıldı.

Genel Kurulda konuşan DEVSİYAD Kurucu Başkanı Mustafa Şensoy, yeni seçilen yönetimin genç ve başarılı iş insanlarından oluştuğunu belirterek, derneğin amacının iş insanlarına katma değer sağlamak olduğunu ifade etti. Ayrıca, derneğin yardımlaşma fonksiyonunu vurgulayarak birlikte hareket edilerek güçlü projeler üretmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Yeni DEVSİYAD Başkanı Erdem Mütevelli ise konuşmasında çocukluğundan itibaren Devrekâni'ye duyduğu özel bağları paylaştı. Memleketine hizmet etmek ve bu birlikteliği güçlendirmek amacıyla derneği kurduklarını belirtti. Devrekâni'nin sadece bayramlarda değil, her zaman bir arada olması gerektiğini vurgulayarak, memleketlerine katkıda bulunmak isteyen herkesi derneğe davet etti.

Konuşmaların ardından diğer katılımcılar, derneğin önemine vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Yapılan seçimler sonucunda DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi.

DEVSİYAD Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Başkan: Erdem Mütevelli

Başkan Vekili: Baki Murat Elmalıoğlu

Tarım ve Hayvancılık: Engin Altıkulaç, Özcan Gazioğlu, Uğur Kalafatoğlu, Tarık Altıkulaç, Ahmet Reşat Ömür, Yavuz Cebecioğlu

Sanayi ve Ticaret: Oğuz Fındıkoğlu, Ömer Gülamoğlu, Ahmet Özsoy, Fatih Güney

Proje ve Ar-Ge: Nida Sinsi, İzzet Serhat Köylü, Burak İyiol

İnşaat ve Yatırım: Hasan Güneyli, Metin Uzun, Erkan Kırmızıoğlu

Teşkilatlanma ve Organizasyon: Özkan Eser, Uğur Aydın, Sabit Tavil, Esat Yüce

İdari İşler ve Lokal: Adem Bodur, Ender Ahlatçı, Mahir Aliustaoğlu

Finans ve Muhasebe: Serdar Kulaksızoğlu, Tarık Altıkulaçoğlu, Talat Şensoy

Genel Sekreter: Neslihan Tufan Kaya

Sayman: Serkan Mütevelli

Denetim Kurulu (Asil): Mustafa Şensoy, Yüksel Mütevelli, Zafer Karahasan, Feyyaz Pattabanoğlu, Aydın Başabaş

Disiplin Kurulu (Asil): Mehmet Altıkulaçoğlu, Hasan Eyüpoğlu, Mehmet Pattaban, Nihat Azizoğlu, Murat Gürçay

Onur Kurulu: Yaşar Tepeli, Hakkı Köylü, Mehmet Yolasığmazoğlu, Osman Kocadelioğlu, Mümtaz Aliustaoğlu

Genel Kurulda, sırasıyla DEVSİYAD Kurucu Başkanı Mustafa Şensoy, DEVSİYAD Başkanı Erdem Mütevelli, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, DEVSİYAD Kurucusu ve KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, eski İl Özel İdaresi Sekreteri T. Zafer Karahasan, Devrekâni Belediye Başkanı Engin Altukulaç, Devrekâni Kaymakamı Hüseyin Çamkerten konuşma yaptı.

Mustafa Şensoy, yeni yönetimin genç ve başarılı arkadaşlardan oluştuğunu belirtti. Şensoy, "Bugün 128 aktif üyemiz var. Yeni üyelerimiz de olacak. Derneğimizde esas amaç iş insanlarına mevcut iş insanlarının şirketlerine, firmalarına katma değer sağlamak. Fikirlerimizi birleştireceğiz, sermayelerimizi birleştireceğiz. Bu derneği ikinci bir ayağı da yardımlaşma" dedi.

DEVSİYAD Başkanı Erdem Mütevelli ise, Devrekâni'nin kendisi için çocukluğunu, çalışmayı, özlemi ve güzel anıları ifade etti. Mütevelli, "Devrekâni dışında yaşayan bizler için Devrekâni cenazelerde, arife günlerinde mezarlık ziyareti için gelinen bir yer olmamalı sadece. Hissettiğimiz duygu ve biriktirdiğimiz anılara sahip çıkmalıyız. Dedelerimiz, babalarımız birbirini tanıyor ama biz yeni nesil arasında, özellikle de Kastamonu'da olan bizler, bu iletişimi kuramıyor, memleketimizden git gide uzaklaşıp, birbirimizi hiç tanımaz hale geliyoruz. DEVSİYAD Derneğimizi kurmamızdaki motivasyon da, amaç da tam olarak bu aslında" şeklinde konuştu.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, DEVSİYAD'ın Devrekâni'nin kalkınması ve birlikte hareket etmesi için kurulduğunu belirtti. Fındıkoğlu, "Kastamonu'da Devrekâni'de ciddi anlamda bir iş adamı portföyümüz var. Birbirimizden yararlanalım, yan yana gelelim, ilişkilerimizi artıralım, ticaretimizi arttıralım. Daha büyük işler yapalım. Bu zihniyetle hem de memleketimize faydalı olalım, daha çok istihdam yaratalım gibi sebeplerle bu dernek kuruldu" dedi.

DEVSİYAD Kurucusu ve KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu ise, Devrekâni'nin ekmeğini yiyip suyunu içmeyenlerin yazıklarını dile getirdi. Kocadelioğlu, "Bu Devrekâni'nin asıl ihtiyacı olan bir birlik ve beraberlik ki bu genç arkadaşlarımız da buna talep oldu. Biz de elimizden geldiğince bu birlikteliğe sahip çıkalım diye bu yola başvurduk. Bu günü organize edip bize ev sahipliği yapan belediye başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Eski İl Özel İdaresi Sekreteri T. Zafer Karahasan, uzun bir yaşam döneminin ardından bu noktaya geldiklerini ifade etti. Karahasan, "Devrekâni demek; vatanseverlik, yardımseverlik demek. Bu dernek bu birlikte hareket etme kültürünü geliştirecek. Ben kurucu olan tüm arkadaşlarımıza, özellikle Erdem Müteveli ve Mustafa Şensoy'a teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Devrekânili olmak özeldir. Herkes kalbinde bu duyguyla yaşayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Devrekâni Belediye Başkanı Engin Altukulaç, DEVSİYAD'ın kuruluşundaki çabalarından dolayı kurucu başkan ve yönetimine teşekkür etti. Altukulaç, DEVSİYAD'ın bu birlikteliğin önemine vurgu yaptı ve şunları söyledi: "Devrekâni'nin sahip olduğu potansiyeli daha iyi değerlendirmek, kalkınma sürecine katkıda bulunmak, bir araya gelmek ve birlikte projeler üretmek için bu derneğin kurulması önemli bir adım. İş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim olarak el birliğiyle çalışarak, hemşerilerimize daha iyi bir yaşam sunma amacında bir araya gelmeliyiz."

 

Program, Devrekâni Kaymakamı Hüseyin Çamkerten'in konuşması ile devam etti. Çamkerten, derneğin kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Devrekâni'nde birçok değerli insan var. İnanıyorum ki bu birliktelik ve dayanışma ile hemşehrilerimize katma değer sağlanacak, ilçemiz daha da gelişecek. Derneğin kurucularına teşekkür ediyorum" dedi.

Kronospan Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu ise, iş dünyasının bir araya gelerek daha güçlü ve etkili olabileceğini vurgulayarak, "İş dünyası olarak birbirimize destek olmalıyız. Bu birlik ve beraberlikle çok daha büyük işlere imza atabiliriz. Hemşehrilerimizin bu birliktelikten en iyi şekilde faydalanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde, DEVSİYAD'ın yeni başkanı Erdem Mütevelli, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı ve derneğin vizyonu ve misyonu hakkında bilgi verdi. Mütevelli, "Amacımız, Devrekâni'nin ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda kalkınmasına katkı sağlamak. İş dünyasıyla birlikte hareket ederek, projeler üreterek ilçemizi daha ileriye taşımak istiyoruz" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum