Koca Çınar yenileniyor;

Koca Çınar yenileniyor

Anadolu’da kurulan ilk lise olma özelliğiyle Kastamonu’nun 137 yıllık gurur abidesi Abdurrahman Paşa Lisesi (APL) binası, İl Özel İdaresi tarafından restore ediliyor. İlimizin 137 yıllık ilim ve irfan yuvası, dış taş cephe kaplaması ve ısı yalıtımı dahil yeniden tadilata alındı. Okul mezunlarından olan eski bakanlarımızdan Murat Başesgioğlu da tadilat çalışmalarını, beraberindeki heyet ile birlikte yerinde inceledi....

Bir süredir devam eden çalışmalar okulun, bölgenin tarihi dokusuna uygun bir dış taş cephe kaplaması dahil eski okul binası ile yeni okul binasının birleştirilmesini içeriyor.

Okulun mezunlarından İçişleri ve Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu; Abdurrahman Paşa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Nurten Ciğerci, okulun yaşayan en eski mezunlarından Yavuz Ballık, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Nida Sinsi, İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Zafer Karahasan, inşaat kontrolörü Hüseyin Aldı ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Yüklenici firma yetkililerinden okuldaki tadilat çalışmalarının bir an evvel bitirilmesini isteyen Başesgioğlu’na çalışmaların bir ay içerisinde bitirilmesi sözü verildi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Murat Başesgioğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra eski okul binası ile yeni okul binası arasındaki bahçeyi birbirine bağlayan ve yeniden yapılan taş duvara birer taş koyarak çalışmalara sembolik de olsa katkı sağladılar.

Başesgioğlu burada, Abdurrahman Paşa Lisesi’nin Türkiye’nin önemli eğitim yuvalarından biri olduğunu belirterek tadilat çalışmaları sonrasında okulun gerek dış cephe giydirmesi gerek diğer fiziki şartlarının daha iyi hale getirileceğini ifade etti. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum