Arama
Arama Sonuçları
Vali Dallı; “Risk almayın”
Kastamonu Valisi Meftun Dallı; deprem haftasında Kastamonu’daki vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.
“Doğan Ünlü, İl Başkanlığını bırakmak istemiyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, partisinin Şenpazar’da devam eden seçim çalışmalarına katılarak Belediye Başkan Adayı Hatice Aydoğan için destek istedi. Orada konuşma gerçekleştiren Karabacak, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı’ndan istifa edip Merkez İlçe 1. Sıra İGM adayı olan Doğan Ünlü için “ “Ünlü, sanırım il başkanlığını bırakmak istemiyor” dedi.
Kastamonu merkezli dev operasyon: 3 suç çetesi çöktü!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Aydın'da Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı, Kastamonu'da Ömer Çınar ve Balıkesir'de Salih Babayiğit'in elebaşılığını yaptığı 3 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda örgüt elebaşıları da dahil olmak üzere 63 şüpheli yakalandı.
Cumhuriyetin dev çınarı THK, 99’uncu kuruluş yılını kutluyor
Ülkemizde havacılığın gelişmesinde büyük bir öneme sahip olan Türk Hava Kurumu (THK), 99’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor.
İlçelerde şok eden siyasi değişim!
AK Parti, Kastamonu'da 19 ilçe belediye başkan adayını belirledi ancak Abana, Bozkurt, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde beklenmedik bir değişiklik yaşandı. 4 İlçede mevcut belediye başkanlarında değişikliğe gidildi.
Kastamonulu Hasan Hoca’yı kaybettik…
Hanönü ilçesinin tanınan ve sevilen simalarından emekli öğretmen Hasan Gülmez, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hasan Hoca olarak tanınan emekli öğretmen Hasan Gülmez, Hanönü Merkez Halime Hatun Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Bozbük aile kabristanlığına defnedildi.
Kastamonu’nun kanatsız meleği! Bu sesleri duyun
Kastamonu’da ikamet eden ve beş yaşında Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığına sahip olan minik Çınar Berk, Kastamonu’ya kısılan sesini duyurmak istiyor. Çınar Berk’in ailesi, yaşanan sıkıntıları, ellerinden tutulmayışını Açıksöz Gazetesi’ne anlatarak Kastamonu’ya seslendi.
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Türkiye deprem haritası güncellendi! Kastamonu kaçıncı derecede?
Yenilenmiş diri fay hattı haritası MTA tarafından paylaşıldı. Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremler sonrasında sarsıntı endişesi ile yoğunlaştı. Türkiye'de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. İşte Türkiye'de deprem riski olan iller ve ilçeler.
İstanbul'da deprem!
Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Bursa'dan da hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem sonrası yaptığı açıklamada " AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Gölköy mezunu asırlık çınar hayatını kaybetti
Gölköy mezunu asırlık çınar hayatını kaybetti
İlk deneyimler, öğretmen adaylarıyla paylaşıldı
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu'daki öğretmenler, Kastamonu üniversitesi Eğitim Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencilerine öğretmenlik mesleği ve öğretimlerle ilgili deneyimlerini paylaştı.
Kastamonu için 'Seçim Vakti'
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partiler de çalışmalarına hız verdi...
Cumhuriyet'in Kastamonu'daki yaşayan çınarı: 'Fatma Ana...'
100’üncü yılını gururla kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimiz kurulduğunda 7 yaşında olan ve Atatürk'ü hiç görmese de annesinden dinleyen, sevgisini, saygısını tüm iliklerinde yaşayan 107 yaşındaki Kastamonulu Fatma Kaynak, Açıksöz Gazetesi'ne konuştu. Kastamonu'nun bağrında yetişen ve Cumhuriyet'in koca çınarı olan Fatma Ana, Cumhuriyet'in kurulduğu o yılları gözleri yaşla dolarak anlattı.
Şenpazar Kaymakamı'na kavuştu...
Şenpazar'a yeni Kaymakam atandı. Şenpazar Kaymakamı Ayberk Aydoğan görevine başladı.
Türkiye birincilerinden İl Müdürü Gümüş'e ziyaret
2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Türkiye birincileri Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü ziyaret etti.
MHP Olağan Kongresi başladı
MHP Olağan Kongresi MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş'ın katılımıyla Atatürk Spor Salonu'nda başladı.
Altın Kızlar’da hedef Süper Kupa
Kastamonu Belediyespor, bugün Yalıkavak SK ile karşılaşacak
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Zirve en çok KSK’ya yakıştı
Kastamonuspor’umuz Gazi’de ağırladığı 24Erzincanspor’u 2-0’lık skorla geçerek grup liderliğine yerleşti
İlçe Başkanı Yaşar Yılmaz oldu
MHP Ağlı İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi gerçekleşti. Yapılan seçimde Yaşar Yılmaz İlçe Başkanı olarak seçildi.
UMKE personelleri İngilizce eğitimlerini A1 seviyesinde tamamladı
Kastamonu UMKE İngilizce eğitim gerçekleştirildi. Eğitim sonucu 12 personel A1 seviyesinde eğitimi tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
Başdanışman Halil konakçı hakkında açıklama yaptı
Açıklamaları ile gündemden düşmeyen imam Halil Konakçı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın inceleme başlatması ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’dan açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın inceleme kararına tepki gösteren Saral paylaştığı mesajda, “Halil Konakçı’nın her daim yanındayız” ifadelerini kullandı.
MHP İlçe Kongrelerinde! Bir başkan daha değişti
MHP İlçe Kongrelerine hızla devam ediyor. Bugün Şenpazar İlçe Başkanlığı seçimlerinde İlçe Başkanı Umut Eser görevi Mustafa Arslan'a devretti.
Şenpazar'da turistik alanlarda tabela ve panolar yerini aldı
Cide Yerel Eylem Grubu, Yıllık Uygulama Planı içerisinde yer alan faaliyetleri kapsamında, Cide Yerel Eylem Grubu Derneği bölgesindeki Şenpazar ilçesinde bulunan Poyracık Şelalesi, Kızılcasu gibi yerlerin tabelalandırma, pano ve görsel çalışması gerçekleştirdi.