"Yolun sonu gözüktü";

"Yolun sonu gözüktü"

S.S. MASLAK Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu burada yaptığı konuşmasında, bu uzun süreçte emek veren herkese teşekkür ederek; "Bütün çabamız Kastamonu'nun güzel bir sanayi sitesine kavuşması. Herkesin de bu yönde çok büyük katkıları var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah yolun sonu göründü. Bundan sonra çok daha hızlı bir şekilde ilerler" dedi....

S.S. Maslak Yeni Küçük sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığını Ergün Can, Yönetim Kurulu Üyeliğini de Turgut Demir ve Hakkı Ahmetoğlu’nun yaptığı 506 üyeli kongreye Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü,  İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Önceki Dönem Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Meclisi Üyeleri Sibel Karakaş ve Hamdi Öz, Av. Seyfettin Civelekoğlu, Bakanlık Temsilcileri Erkan Öz ve Önder Şahin ve üyeler katıldı.

VİDİNLİOĞLU; "YOLUN SONU GÖRÜNDÜ"

Kooperatif Başkanı Ergün Can'ın selamlama konuşmasının ardından mikrofonu alan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu bütün çabalarının Kastamonu'nun güzel bir sanayiye kavuşması olduğunu dile getirerek şöyle konuştu; "Kooperatifin akıbetiyle ilgili değişik şeyler söylenmekte. Ama bir şeyin bilinmesini istiyorum.İkinci etap kamulaştırma çalışmamız vardı. Bunu da nihayete erdirdik. İnşallah Mart Nisan Mayıs gibi temelini atmayı düşündüğümüz kooperatifimizin ana yerleşkesi öyle zannediyorum ki bu senenin sonuna kalmadan temeli atılmış olarak başlamış olacak. Bu uzun süreçten dolayı herkesin bu konuda emeği olan bunun bilinmesini isterim. Defaten Bakanlığımıza gidildi, kamulaştırma çalışmaları için ivedilik istendi. Kamulaştırma çalışmalarında bürokraside ne yazık ki hemen bugün verdiğiniz dilekçenin cevabı yarın gelmiyor. Bu kamulaştırma süreciyle ilgili mahkeme süreci de devam ediyor. Bu sebeple biraz uzadı. Tabi bu sürecin uzamasında farklı etkenler de var. Yaşanan pandemi süreci, yaşanan sel felaketinden dolayı bir aksama oldu, Bu konuda kooperatif üyelerinin bilgilenmesi amacıyla bunu söyleme zaruriyeti hissettim. Şundan emin olun, herkes terinin son damlasına kadar bir an önce bu işin bitmesini istiyor. Çünkü işin doğrusu biz de bu konuda hemen meclis kararı alınıp kamulaştırmayı hızlandırdık. Bu şehrin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi. Özellikle sanayinin içi düzenlenmesi gereken bir hal almış durumda. Bunun için bu işin hızlı olmasını en az sizler kadar biz de istiyoruz. Yönetim Kurulumuz da sizleri bu konuda bilgilendirecektir. Ama öyle zannediyorum Ağustos Eylül ayı gibi bu işlerin temel atması başlamış olur. Meşakkatli bir süreç yaşadık. Hepiniz yaşanan pandemi süreci deprem süreci işlerin sıkıntılı olması ekonomik olarak yaşanan sıkıntılar derken hepiniz çoluğunuzun çocuğunuzun rızkından verdiniz, onun için önce hakkınızı helal edin. Ama bilin ki bizim hakkımız geçtiyse hakkımız helal olsun. Çünkü bütün çabamız Kastamonu'nun güzel bir sanayi sitesine kavuşması. Herkesin de bu yönde çok büyük katkıları var. Bakanlık nezdinde girişimlerimiz oldu, milletvekillerimiz il başkanlarımız da gitti. Bir önceki Belediye Başkanımız Tahsin Bey'in de çok emeği var. Bugün emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah yolun sonu göründü. Bundan sonra çok daha hızlı bir şekilde ilerler."

ÜNLÜ; "YENİ BİR SANAYİ BÖLGESİNE BAŞLADIK"

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü de herkesin yer bulma konusunda zorlanıldığını dile getirerek şöyle devam etti; "Uzun zamandır bir bekleyiş var. Bu bekleyiş de çok aşamadan geçti. Kastamonu'da her zaman olduğu gibi en büyük sorunumuz yer bulmakta zorlanmak. Yüzde 70'i orman olan bir ilde, büyük projelerin hayata geçmesi konusunda özellikle kamu yatırımlarında yer bulma noktasında zorlanıyoruz. Önceki dönem Belediye Başkanımızın büyük çaba ve gayreti var. Büyük bir alanın bulunması süreç aldı. Bu süreç sonunda orman arazisinin de içerisinde olan bu alan şehrimize de çok yakın bir konumda. Yapılan yerin gelecekte çevresine etkilerinin olmaması gerekiyor. Yeni sanayi sitesi yapıldı, zaman içerisinde çevresinde farklı yatırımlar gerçekleşti. Şehrin içerisinde kalan  bir konuma sahip oldu ve  yeniden bir sanayi sitesinin zorunluluğu ortaya çıktı. Burada inşallah önümüzdeki süreçte çevresine de baktığımızda hiçbir etkileşimin olmadığı güzel bir lokasyon olacak. Bu aşamalardan geçerken orman arazilerinin alınması, şahıs arazileri  de alınması ve diğer tüm çalışmalar uzun süreç aldı. Biz bu çalışmaların hepsinin takipçisi olduk. Ben de kooperatifin üyesiyim, sizlerle birlikte aynı şartlardayız. Sizlere sabrettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Sanayi Bakanımızı ziyaret ettiğimizde ihalesinin  seçim öncesi yapılması talimatını vermişti. Ama maalesef Türkiye'deki en büyük felaketlerden birini deprem felaketini yaşadık. Gündem farklılaştı. Bugüne geldik ama artık Türkiye yüzyılında inşallah Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde yeni bakanımızın da yakın zamanda ziyaret ederek bu işi sonuçlandırmak istiyoruz. Bir an önce ihalesini yapıp önümüze bakmak istiyoruz.  Büyük hedeflerimizden biri de bizim organize sanayilerimizin geliştirilmesiyle ilgili büyük çaba sarf ediyoruz. Hem merkez organize sanayimiz hem Tosya organize sanayimiz... Organize sanayi bölgelerimiz de şuanda dolmuş durumda. Kastamonu'yla ilgili İstanbul yolunda yaklaşık 24'ncü kilometrede  yeni bir organize sanayi için de çalışmalara başladık. Bu noktada da hem istihdam hem üretim hem ilimizin gelişimi ve kalkınması adına 5'nci bölge imkanlarından yararlanılacak olan bu yer İhsangazi sınırları içerisinde yer alacak ve ilimizin gelecekte daha farklı noktalara gelmesini sağlayacak. Bu konuyla ilgili önümüzdeki süreçte inşallah MASLAK Yeni Küçük Sanayi Sitemizin bir an önce temelini atmak istiyoruz. Allah inşallah yar ve yardımcımız olsun. bu noktada elimizden geleni yapacağız" dedi.

ULUAY; " KASTAMONU İNSANINA LAYIK OLMAYAN TAVIRLARI EN KISA SÜREDE GİDERECEĞİZ "

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay da; "Kastamonu bir, çok değişen ve gelişen coğrafyası, değişen ve gelişen Türkiye şartlarına çok fazla cevap vermediğini görüyoruz. Kastamonu olarak inşallah bu dönemde ciddi manada Türkiye Yüzyılına sahip çıktık. 1 tane de bakanımız var, Adalet Bakanımız da Kastamonu'da eğitim gördüğü için onu da kabul ediyoruz. Yine bu süreçte bakan yardımcılarının ataması tamamlandı. Kastamonu'ya hizmet noktasında bizler sizlerin emrindeyiz. Kastamonu'ya neler yapılabilir, hangi hizmetler üretilebilir, sadece MASLAK Yapı Kooperatifi değil, diğer tüm ihtiyaçlarımızı sorunları tespit edip karşılanması için inşallah hep berber çalışacağız. Bürokrasisiyle, siyasetçisiyle Kastamonu'nun emrinde olacağız. Bürokrasi ve vatandaş arasında bazı iletişim kazaları yaşanabiliyor. 'Bugün git yarın gel' gibi. İnşallah bu tür sıkıntıların sadece MASLAK özelinde değil, Kastamonu'ya hizmet noktasında hangi dairede hangi bürokrasi de olursa olsun işini iyi yapan bürokratların tamamının başımızın üstünde yeri var. 'Senin için yapabilecek arkadaş izinde' ya da 'Bugün git yarın gel' gibi Kastamonu insanına layık olmayan tavırları da en kısa sürede gidereceğiz inşallah. Kastamonu bu manada daha iyi günlere geleceğine emin olabilirsiniz. Çok kararlıyız, azimliyiz ve çok çalışacağımızı size taahhüt ediyoruz. Bu vesileyle bunların tamamının bize iletilmesini ve bu sıkıntıların artık Kastamonu'da yaşanmamasını temenni ediyoruz.

"BANKADAKİ PARALARIMIZI YATIRIMA DÖNÜŞTÜRMEMİZ LAZIM Kİ KASTAMONU'NUN ÖNÜ AÇILSIN"

MASLAK konusuna da değinen Milletvekili Uluay; "Deprem nedeniyle temel atılması biraz gecikti zannedersem. İnşallah bunun da en kısa zamanda temelinin atılacağını ve bu hizmetin Kastamonu'ya en güzel şekilde kazandırılacağını umut ediyoruz.  Kastamonu'nun bildiğim kadarıyla İhsangazi Daday ve Cide başta olmak üzere organize sanayi kurulabilecek birçok ilçede teşvik edici bölge şartlarından yararlanılıyor. 6'ncı bölge yani Türkiye'de Hakkari dahil olmak üzere verilebilecek en son teşvik şartları bu saydığım ilçelerde organize sanayi kurulduğu takdirde faydalanma imkanımız var.  Tabi bu sadece siyasilerin 'Bunu yapacağım, şunu yapacağım' demesiyle olmuyor. MASLAK yönetim kurullu ne kadar çaba sarf ederse, siz üyeler bu işe sahip çıkmadığınız sürece bunun ilerleme şansı yok. Dolayısıyla hem yatırım yapmak isteyen hemşehrilerimiz hem dışarıdan yatırım yapmak isteyen değerli vatandaşlarımız, hep beraber sahip çıkacağız. Yatırımlarımızı illa sanayiye yönlendirmemiz lazım. Bankadaki paralarımızı yatırıma dönüştürmemiz lazım ki  Kastamonu'nun önü açılsın. Sadece siyasetçinin bir işin ucundan tutmasıyla bu işler olmuyor. Yatırımcının da sermaye sahiplerinin de bu işin ucundan tutması lazım. En kısa zamanda gerek İstanbul yolundaki düşündüğümüz organize sanayinin kurulması, gerek mevcut organize sanayinin büyültülmesi, yine belki ileride Cide de ya da Daday'da kurulacak organize sanayi bölgelerinde tüm Kastamonulu hemşehrilerimizin sahip çıkmasını, bankalardaki paralarını buralarda yatırıma dönüştürmelerini ben hasleten rica ediyorum. Bizler sizlerin sadece önünü açabiliriz. Yatırım yapacak olan bu ile sahip çıkacak olan sizlersiniz. Bu manada biz üzerimize düşeni yapmak için telefonlarımız 7-24 açık. Her noktada yaşanabilecek bürokratik sorunlar için de telefonlarımız 7-24 açık. Ben Kastamonu'ya hizmet eden tüm siyasetçilerimize, bürokratlara sanayicilere, emekçilere teşekkür ediyorum. Kastamonu'ya hizmet noktasında azimle hareket edecek olan herkesin başımızın üzerinde yeri var.  Kastamonu insanımız her türlü engeli aşmasından da, sermaye açısından da ufuk açısından da bugün gelişmiş olduğunu düşündüğüm illerin tamamına taş çıkaracak durumda. Yeter ki biz bunu ortaya çıkaralım" dedi.

Divan Başkanlığını Ender Karahasan, Kâtip Üyeliğini de Murat Gürçay ve İsmail Şekerci’nin yaptığı genel kurulda gündem maddeleri görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi. Protokol konuşmalarının ardından faaliyet raporu ile denetim raporu okunarak üyelerin oylamasına sunuldu. Üyelerin oy birliğiyle kabul edildi. Genel kurulda yönetim kurulu faaliyet raporunu, tahmini bütçeyi S.S. Maslak Yeni Küçük sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ergün Can okudu.

CAN; "3 TANE TABELAMIZI DİKTİK"

Son olarak Kooperatif Başkanı Ergün Can yeni küçük sanayi sitesi için yaptığı bilgilendirmede; "Arkadaşlar bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Arazimizdeki şu an üç tane tabelalarımızı artık diktik. Gelip geçerken görebilirsiniz. Bu zamana kadar arazi alımı devam ettiği için fiyatların yükselmemesi adına bugüne kadar tabelaları dikmemiştik. Yani hepimizin menfaatine olsun diye dikmedik. Yoksa yapamadığımızdan değil biliyorsunuz. Şu an orası Kastamonu Maslak Yeni Sanayi, Küçük Sanayi proje alanıdır ve girilmesi yasaktır diye üç tane oraya orta ölçüde bir tabela diktik ve bu arada da gidip görmek isteyenler için de zemin etüt çalışmaları başladı, görebilirler. Orada şu an zemin yönetim çalışması yapılıyor. Gerçi bugün için artık bayram Artık bayram tatiline girdi. Bayramdan sonra devam edecek ama bir metre, bir buçuk metre yüksekliğinde borular var, o zeminin deliklerini delerken kalan borular onları en son bittikten sonra kesilecek, kontroller yapıldıktan sonra orada çalışma devam ediyor. Hani bu en samimi cevaplarımızdan. Hani işin diğer kısmı prosedür kısımlarını hallettik. Bu noktadan sonra da geldiğimiz noktada şahsım, yönetim kurulum, denetim kurullarımız ve çalışanlarımıza güvendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederiz. Bu vesileyle de hepinizin şimdiden Kurban Bayramınızı kutlarız. Kurban Bayramınız mübarek olsun. Hepinizi de Allah'a emanet ediyorum inşallah. Bir dahaki genel kurulda sağlıklı bir şekilde görüşmek üzere.”dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum