Arama
Arama Sonuçları
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
Doğan Ünlü: “İlke hanım diyorlar, ben ‘İlkesiz’ diyorum”
Basın açıklamasında konuşan AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, CHP’yi sert eleştirdi: “O il başkanları var bir tane yeni değişti bunlar ve içi çekilmiş karanlık ilişkileri olan topluluk olduğu için bunları çözmekte zorlanıyoruz. Kripto bir yapı var bunlarda; kimin eli kimin cebinde belli değil. İlke hanım diyorlar, ben ‘İlkesiz’ diyorum. Diyor ki ya AK Parti il başkanı sessiz, milletvekili il başkanının işlerine karışıyormuş, yahu sana ne? Sen kimsin”
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
Okullar depremlere hazır mı?
Özellikle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde karşılaşılacak bir acil durum ya da afet anında öğrencilerin nasıl davranacaklarını bilmeleri ve onları yönlendirecek olan kişilerin yeterlilikleri oldukça önemli.
Afacan'dan dikkat çeken çıkış!
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün gerçekleştirilen seminere hiçbir sendikanın çağrılmayacağı söylense de Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktar'ın katılması tepki çekti. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nedim Afacan, konuya ilişkin; "Hoca efendi şehrin yetkili sendikasını bilmemektedir. Milli Eğitim yetkilileri adil ve ahlaklı davranmamıştır" dedi.
‘Kastamonu’yu eski görkemli günlerine kavuşturacağız’
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Aday Adayı Yaşar Özdemir, ileriye dönük hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
Engelli kadın, ev bulamazsa sokakta kalacak
Kastamonu’da belden aşağısı felçli olan yatalak kadın, tadilat sebebiyle 1,5 yıldır oturduğu evinden çıkarılmak isteniyor.
Oğuzhan Uğur Sophia'yi bakın nasıl ters köşe yaptı [VİDEO HABER]
Oğuzhan Uğur, dijital yayın platformu Gain'de yayınlanacak yeni sezon Mevzular Açık Mikrofon yayının ilk konuğu dünya vatandaşlığı alan ilk robot olan insansı teknoloji Sophia oldu. Sophia'nın insani duygulara yönelik gelen bir soruya cevabı, ayrıca bu cevaba Oğuzhan Uğur'un söyledikleri ve yaptıkları, yorumların yağmasına neden oldu.
"Ağzınıza bir bal sürecekler '10 bin lira' diyecekler"
Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanlığı Ağustos Ayı Divan Toplantısı'na katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, yaptığı konuşmasında belediye seçimlerine değinerek; "Bin 392 seçim bölgesinde güçlü, kazanacak adaylarımızla seçimlere katılacağız. Emeklilere yakın zamanda zam verecekler. Rüşvet olsun diye belediye seçimleri geliyor diye Ekim'de sizin ağzınıza bir bal sürecekler, ‘10 bin lira ’diyecekler. Emekliler de memnun olacak zannedecekler ama 2 ay sonra yeni gelecek zamlarla o da eriyip gidecek" dedi.
Yüksel Aydın: ‘Senin feriştahının çapı yetmez’ [VİDEO HABER]
MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Deprem sigortası kalkıyor, yerine afet sigortası geliyor
Kahramanmaraş depremi sonrası sigorta sisteminde köklü değişiklikler hayata geçiriliyor. Yeni dönemde deprem sigortasının yerine Afet Sigortası geliyor, enflasyona endeksleniyor ve teminatlar iki katına çıkıyor.
Boşanma Davası Çeşitleri Nelerdir?
Yasal olarak devam eden evlilik birlikteliğinin bitirilmesi için boşanma davası açılması ve mahkeme tarafından boşanma davasının neticelenmesi gereklidir.
İnternette görüp tıkladı 12 bin 500 dolarından oldu!
Isparta'da emekli hemşire Zeynep Naile Dilmaç'in (50) yüksek kazanç ümidiyle tıkladığı internet reklamı hayatını kararttı. Telefonla kendisini arayan dolandırıcılara inanıp 12 bin 500 dolar tutarında kredi çeken Zeynep Naile Dilmaç, "Paramın geri geleceğini düşünmüyorum. Lütfen bu dolandırıcılara inanmayın, kanmayın. İnternette gördüğünüz her şeye kapılmayın" dedi.
Tüm Türkiye’den izlenebilecek! Hafta sonuna dikkat
Türkiye semaları hafta sonunda meteor yağmuru ile aydınlanacak. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tanrıver, hafta sonu yaşanacak yoğun meteor (gök taşı) yağmurunun ışık kirliliğinden uzak bölgelerde izlenebileceğini belirtti.
Kastamonu'da orman köylüsü üretimi bırakacak!
Kastamonu'da Ormancılık ve süt faaliyeti yürüten kooperatiflerin bölgelerden gelen sektör temsilcileri istişare toplantısı gerçekleştirdi. KÖY-KOOP binasının Tahir Aydın Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve basının da davet edildiği toplantıda temsilciler, talepleri değerlendirilmeye alınmazsa üretimi bırakacaklarını duyurdular.
'Ebabil' Zırh tanımıyor
Güvenlik güçlerinin en önemli caydırıcı özelliklerinden biri, kullandıkları mühimmatın karşı tarafa verdiği hasardır. Bu konuya odaklanan Türk mühendislerinin geliştirdiği ve ‘Ebabil’ ismini verdiği teknoloji, aslında dünyada pek örneği olmayan bir iş. Söz konusu teknoloji sayesinde çok bilinen ve sık kullanılan zırhlar, rahatlıkla delinebiliyor.
Bisikletli polis timleri göreve başladı
Sinop İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve "Martılar" diye adlandırılan bisikletli polis timleri göreve başladı.
Tüm dünyaya "KKTC'yi tanıyın" çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin. KKTC'yi bir an evvel tanıyın." dedi.
Bekarlara ve evlilik hazırlığı yapanlara ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı’
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bekarlara ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı’ düzenliyor.
Manda kaymağı ile ilgili ilginç iddia
“Eber kurursa Afyon’un meşhur kaymağının elde edildiği manda yetişemeyecek. Manda kaymağı, yoğurdu gibi ürünler ortadan kalkacak."
Akşener, 6'lı masayı dağıttı: En büyük pişmanlığım
Akşener, "Bu parti seçime girsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır" dedi.
Kurban nasıl kesilir, nasıl niyet edilir?
‘Kurban nasıl kesilir?’ sorusu 2023 Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlar tarafından merak edilen sorular arasında yer aldı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen Müslüman vatandaşlar bu konuda hem bilinçlenmek hem de uygulama kısmında sünnetlere uymak için araştırmalarda bulunuyor. Peki kurban nasıl kesilir, nasıl niyet edilir? Kurban keserken nelere dikkat etmek gerekir? İşte soruların yanıtları.
Yollar ayrıldı
Meral Akşener; "Bundan sonra CHP ile yol yürümek isteyenler benimle olmayacak."
Erdoğan'dan Tanju Özcan'a 'heykel' cevabı
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından verilen cevapta, heykel için harcanacak masraf tutarının ihtiyaç sahiplerine yardım yapılması istendi.
Yılın stresini verdikleri konserle attılar
Kastamonu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yılsonu etkinliğinde verdikleri konser yoğun ilgi gördü.
Türk siyaseti böylesini görmedi
CHP'li belediye başkanı, heykelini dikmek için Erdoğan'dan izin istedi