Yalçın: ‘Kastamonu OSB’de yatırımcılara yer kalmadı’;

Yalçın: ‘Kastamonu OSB’de yatırımcılara yer kalmadı’

......

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Kadir Yalçın, Kastamonu’nun sanayi, tarım ve sağlıktaki sorunlarına dikkat çekti.

Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada; “Biz maddi-manevi böyle zengin, mübarek bir coğrafyada yaşıyoruz. Rabb’im bize bu toprakları nasip etmiş, bu imkanları vermiş ama biz cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yüzyılı devirdik, ikinci bir yüzyıla, ikinci asra başladık. Kastamonu yatırım anlamında, değer anlamında hak ettiği imkanlara maalesef ulaşamadı. Tabii bunda bu zamana kadar ki mevcut iktidarların da kabahati olduğu gibi bu şehirde yaşayan bizlerin de kabahati var. Yani bizler gerçekten bu toprakların değerini, kıymetini bilemedik ve buraya gerekli önemi gösteremedik. Yüzyılın sonunda bakınca Kastamonu’da bir Ilgaz Tüneli’miz var. Yüzyılda yatırım anlamında yapılan liman bağlantımız, İnebolu yolu ne yapılabildi ne de 30 yıldan beri devam eden Taşköprü yolu bitirilebildi. Daday yolunu zaten söylemiyoruz. Azdavay yolu da bir türlü bitmiyor. Turizmin merkezi Azdavay ve Pınarbaşı ama karayolu bağlantısı yok denecek kadar kötü. Yolu olmayan bir turizm merkezine maalesef biz kimseyi ne götürebiliriz ne de oraya o insanları çekebiliriz. Sanayi anlamında zaten durumumuz ortada. İki organize sanayimiz var. Bir organize sanayisinde Kastamonu Entegre sağ olsun bir yatırım yaptı. Geri kalan alanı da kendine depo yaptı. Diğer sanayicilere neredeyse yer kalmadı. Seydiler Organize Sanayi küçük küçük orada işletmelerimiz, fabrikalarımız var ama özde istihdam sağlayacak yatırımları maalesef oraya da kazandıramadık. Netice itibarıyla Kastamonu sürekli göç veriyor, sürekli genç nüfusumuzu kaybediyoruz. İşin sonuna baktığımızda da ‘Yüzyıl sonra geri kalmışız’ diyoruz. O yüzden biz Kastamonu’yu kalkındırma anlamında, Kastamonu’ya yatırım anlamında gerçekten memleketimizin ihtiyacı olduğu icraatları yapmamız lazım” ifadelerine yer verdi.

“BİZ BUNU HAK ETMİYORUZ”

Kastamonu’nun tarım ve sağlıktaki sorunlarına da dikkat çeken Yalçın, şöyle devam etti; “Bugüne kadar ki bütün iktidarlara Kastamonu seçmeni olarak, Kastamonu insanı olarak onlara istediklerinden fazlasını da verdik. Dört vekil çıkardığımızda dördünü verdik, üç vekil çıkardığımızda üçünü verdik. Sadece mevcut iktidar için değil, biz bunu Anavatan Partisi’ne de verdik, Doğru Yol Partisi’ne de verdik. O gün iktidarda kim varsa, bütün vekillerimizi onlara verdik ama karşılığında ne aldık elimizde bir tane eğitim ve araştırma hastanemiz var. Onun da zaten personel konusunda ciddi sıkıntıları var ve vatandaşlarımız ne randevu alabiliyorlar ne de gerçekten hak ettikleri sağlık hizmetini alabiliyorlar. Bizim bunları alabilmemiz için artık masaya yumruk mu vurulur ya da gerekli yerlere sert mi konuşulacak, derdimizi anlatabilmemiz için tavrımızı koyalım. Biz bunu hak etmiyoruz. Kurtuluş mücadelesinde en çok şehidi veren dört il içerisinde Kastamonu ve Kurtuluş Savaşı’yla da o günkü şartlarda hiç alakası olmayan, hiç işgal görmemiş bir coğrafya Kurtuluş Savaşı’nda öyle mücadeleler verip 4 binin üzerinde şehit veriyoruz, karşılığında da gördüğümüz, aldığımız yüzyıl sonra durum ortada. Ben o yüzden ‘Derdimiz Kastamonu’ diyorum ama biz dertliyiz. Kastamonu’nun kalkınması için ne gerekiyorsa sadece Saadet Partisi olarak değil, Kastamonu’da yaşayan bütün vatandaşlarımızla hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Tarımın, hayvancılığın zirvede olması gereken bu topraklarda biz tarımı, hayvancılığı bitirdik. Köylülerimiz şu anda hayvana bakamaz durumda ve satıyorlar. Tarlasını ekiyor mahsulünü alacak kimse yok. 3-5 tüccara muhtaç. Onlar aldı aldı, almadı yok parasını onu da veriyor bir yılını zararla geçiriyor. Zaten bizim köylümüz yıllardan beri kıt kanaat karın tokluğuna çiftçilik yapıyor. Bir de bir yılın sonunda zarar ederse maalesef o çiftçimizi de o köylümüzü de batırırız. O yüzden bizim siyaseten de iktidar olarak da politik olarak da gerçekten planlı, programlı hareket etmemiz lazım. Günlük politikalarla, günlük algılarla artık bu ülkeyi ayağa kaldırma imkanımız yok. O yüzden sağlam, ciddi, planlı, programlı, politikalarla inşallah biz Kastamonu’dan buna başlayacağız. Yeni bir Valimiz, yeni bir milli eğitim müdürümüz geldi. Gerçekten memleketimizi ayağa kaldıracak projeleri hem onlara hem kendi aramızda istişare yaparak iktidarından muhalefetine, bütün siyasi partilere iletip bu mübarek coğrafyada hayırlı hizmetler yapmamız gerekiyor. Bizim başka memleketimiz yok. Biz Kastamonuluyuz. Biz burada yaşayacağız, bizim gidecek yerimiz de yok ama en azından biz hayırlı hizmetler yapabilirsek yarın gelecek nesiller ruhumuza bir Fatiha okur, ‘Allah razı olsun’ der. O sayede belki gençlerimizi şehrimizde tutabiliriz. Ben hepinize katıldığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Burada yapacağımız bu toplantımız inşallah hem Kastamonu’muza hem ülkemize hem de bizim milli görüş davamıza hayırlar getirir.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum