Kastamonu'da orman köylüsü üretimi bırakacak!;

Kastamonu'da orman köylüsü üretimi bırakacak!

Kastamonu'da Ormancılık ve süt faaliyeti yürüten kooperatiflerin bölgelerden gelen sektör temsilcileri istişare toplantısı gerçekleştirdi. KÖY-KOOP binasının Tahir Aydın Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve basının da davet edildiği toplantıda temsilciler, talepleri değerlendirilmeye alınmazsa üretimi bırakacaklarını duyurdular....

KÖY-KOOP binasının Tahir Aydın Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya KÖY-KOOP Başkanı Erol Akar, KÖY-KOOP Birlik Başkan Yardımcısı, Orman Yüksek Mühendisi Sedat Özcan, KÖY-KOOP Yönetim Kurulu Üyesi, Orman Yüksek Mühendisi Özkan Kapucu, sektörün diğer başkan temsilcileri katıldı.

 KÖY-KOOP Birlik Başkan Yardımcısı, Orman Yüksek Mühendisi Sedat Özcan, son zamanlarda akaryakıta yapılan zamlardan bahsederek, "Şuanda en  önemli güncel konularımızdan bir tanesi fiyat konusu. Yani  öyle görünüyor ki fiyat konusuyla yıl boyu mücadele edeceğiz. Her gün, her hafta, her ay mazota 3-5 lira zam geliyor. Bizim en büyük girdilerimizden bir tanesi mazot. Traktör, motorlu testere ve diğer aletlerin maliyeti bununla birlikte artıyor. Bizler siyasi partilerle, milletvekilleriyle konuşup durumu arz ettik. Hem fiyat hem diğer konuları gündeme getirdik. Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanı Kastamonulu. Bu, ulaşabilirlik açısından, sorunlarımızı anlatabilme noktasında bizim için bir avantaj. Üretimi durdurmak en son aşama. Yani üretimi durdurabilmemiz için öncesinde taleplerin dile getirilmesi gerekiyor. Biz bu talebi bir ay öncesinde yaptık fakat talep edilen şeyler biranda değişmiyor maalesef.. Siyasilere anlattık, basın yoluyla sesimizi duyurmaya çalıştık. Örgütümüzün  Kooperatif Bölge Birliği, Merkez Birliği var. Ortak bir çalışma ile genel müdüre gidip taleplerimizi arz ettik. " dedi.

"ŞUAN GÜNDEMİMİZDE ÜRETİMİ BIRAKMAK VAR"

Siyasilerin kendi kafalarına göre bir değerlendirmede bulunmadıklarını belirterek sözlerine devam eden Özcan, "Siyasiler bir konuda eğer bir ihtiyaç, bir talep varsa bir baskı sonucu o konuyu değerlendirmeye alıyorlar. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde,  bize zaten yüzde 20 zam yaptıklarını söylediler. Fakat zam yapıldığında mazot 20 liraydı. Şuan mazot 36 TL.  Bu noktada taleplerimize bir geri dönüş alamadık. Şuan gündemimizde üretimi bırakmak var. Üretimi bırakıp toplanarak Ankara'ya gitmeyi düşünüyoruz. Tabi bunlar en son aşamalar ama taleplerimiz doğrultusunda bir geri dönüş alamazsak ve herhangi bir şekilde bizimle ilgilenilmezse üretimi bırakacağız.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum