Arama
Arama Sonuçları
Baltacı’nın tartıştığı kişi bakın kim çıktı!
CHP Kastamonu Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı’nın bir vatandaşı tehdit ettiği iddia edilen bir video kaydı ulusal basın ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”
DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi
Belediye'den Kastamonu'ya ‘Kandil Simidi’ ikramı
Kastamonu Belediyesi her kandilde gelenek haline getirdiği kandil simidi ikramını Mevlit Kandilinde de bozmadı. Belediye ekipleri tarafından şehrin en yoğun noktalarına kurulan stantlarda vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.
Tarihe damga vuran 'Türk kadınlarını' anlatacaklar
Türkiye Yardımsevenler Derneği 130 Şubesi ve İstanbul Dolmabahçe İnterwell kulübü ile Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümünde İnebolu ilçesine geliyor. 7 Ekim Cumartesi günü İnebolu Türk Ocağı önünde düzenlenecek olan etkinlik için büyük heyecan duyduklarını belirten TSYD, yaptıkları açıklamada; "İnebolu Türk Ocağı binasında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz anılacak, çeşitli etkinliklerle gençlerimize Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyete Mühür vuran kadınlarımızı anlatarak tanıtmak istiyoruz. Sizlerle buluşacağımız için çok heyecanlıyız" denildi.
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
Fas ve Kastamonu'yu birleştiren hikaye...
Aslen Faslı olan ve Kastamonu'ya eğitim amacıyla gelen Saida Boulaalam , koronavirüs döneminde yaşadığı sıkıntılı süreci atlatmasında yardımcı olan Kastamonulu aileyi, Kurban Bayramı'nda ziyaret etti. Boulaalam, Kastamonu insanlarını yardımsever olarak tanımlayarak; " Beni hiç yalnız bırakmadılar. Ailem gibi oldular. Bu bayram staj nedeniyle ülkeme gidemedim. Ailem burada değil ama Emine teyzem burada ona gideyim ve bayramlaşayım istedim" dedi. Boulaalam, Kastamonulu aileyle tanışma hikayesini anlattı.
Tosya Kızılay’dan depremzede çocuklar yararına kermes
Türk Kızılay’ı Tosya Temsilciliği Kadın gönüllüleri tarafından geliri depremzede çocuklar yararına kermes düzenlenecek.
Depremzedelerin yaraları sarıldı
6 Şubat’ta yaşanan afetlerin ardında, Damladan Deryaya Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği yaraların sarılmasında üzerine düşeni yaptı. Dernek, yapılan yardımları Kastamonu Valiliği’nin yapmış olduğu yardım kampanyasıyla ve bölgeye giden Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllüleri ile bölgeye ulaştırdı.
İş Bankası Müşteri Temsilcisi Numarası Nedir? İş Bankasına Nasıl Ulaşılır?
İş Bankası, Türkiye'nin en büyük bankalarından biridir. 1924 yılında kurulmuştur ve müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek kalitede hizmetler sunmaktadır. İş Bankası'nın size yakın çağrı merkezi ve internetdayken müşterilerine 7/24 hizmet vermesi, onlara kolay erişilebilirlik ve güvenli çevrimiçi finansal işlemler sağlar. iş bankası müşteri temsilcisi numarası nedir? İş bankasına nasıl ulaşılır? tüm soruların cevapları haberimizde
TRT Diyanet Çocuk kanalı yayına başladı
TRT Diyanet Çocuk kanalı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu iş birliğinde yayın hayatına başladı. 24 özgün içerikle test yayınına başlayan, çocuklar için dini içerikli animasyon çizgi diziler üretecek olan TRT Diyanet Çocuk”, “"Kalplere Yolculuk” sloganıyla devam edecek.
Asırlık Hıdırellez geleneği yağmur duasıyla yaşatılıyor
Taşköprü ilçesine bağlı Erik köyünde 100 yılı aşkın süredir sürdürülen gelenekle Hıdırellez etkinlikleri, yağmur duasıyla beraber yapıldı.
Bakan Soylu Cumhurbaşkanlığı yarışında son durumu paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını cevapladı. Kanala TOGG ile gelen Soylu, ''Çok esnek bir araba. Bindiğinizde diğer arabalar ötekileşiyor'' dedi.
Depremzede vatandaş: 'Kastamonu'da insanlar çok yardımsever'
Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay’daki evlerinde yakalanan aile, yaşadıklarını anlattı. Depremde birçok yakınını kaybettiğini ifade eden Murat Maraşlı, "Her şey darmadağın oldu. Hem hayatımız hem psikolojimiz bozuldu" dedi.
TÜRKAV’dan Adıyaman’a ‘kardeşlik’ seferi…
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan Adıyaman’ı ziyaret etti.
Cideli kadınlara, teşekkür belgesi verildi
Cide ilçesinde hazırladıkları binden fazla ürünü 2,5 saatte satarak elde edilen geliri depremzedeler için bağışlayan kadınlara teşekkür belgesi verildi.
"Türk milletinin mayasında paylaşmak var"
Deniz Feneri Kastamonu İl Temsilciliği, depremzede vatandaşlar için seferber oldu. Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin, depremzede vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için bölgede faaliyet yürüttüklerini dile getirdi.
Huzurevi sakinlerine diz battaniyeleri dağıtıldı
Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan “Gönülden Gönüle El Emeği” Proje etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve gönüllü kadınların toplanıp ördükleri diz battaniyeleri, 16-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Huzurevinde kalan yaşlılara hediye edildi.
Milli Eğitim’in ikinci tırı da yola çıktı
İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, konteyner sınıfları taşıyan 2. Tırı da Hatay İline uğurladı.
''Evim Yuvan Olsun'' kampanyasına başvurular 5 bini aştı
İçişleri Bakanlığı, depremzedelerin barınma ihtiyacı için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına başvuruların 5 bini aştığını açıkladı.
Kastamonulu kadınlar, depremzedeler için kışlık kıyafet dikiyor
Kadın kooperatifleri, dernekler ve dikimevlerinin aralarında bulunduğu gönüllü kadınlar, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için polar kumaştan eşofman, atkı, bere gibi kışlık kıyafetler dikiyor.
Kent Konseyi “deprem” gündemiyle toplandı
Kastamonu Kent Konseyi Genişletilmiş Divan Toplantısı, Belediye Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Zafer Ergün, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aslı Demirilyas, Kızılay Şube Başkanı Sabit Tavil ve STK başkanları ve davetliler katıldı.
Daday Orman İşletme, deprem bölgesine yakacak gönderdi
Daday ilçesinde hazırlanan yakacaklar, deprem bölgesine gönderildi. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında yıkılan binalarda enkazın altında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yürütülen çalışmalara destek vermek için Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Daday Orman İşletme Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Hatay’ın Kırıkhan ilçelerine yakacak yardımında bulundu. Daday Orman İşletme Müdürlüğü tarafından depremzedelerin ısınma ihtiyacının karşılanması için hazırlanan yardım tırları, Daday Kaymakamı Ayşegül Yıldırım uğurladı.
TÜRKAV, Hacı Eşref'i dualarla andı
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi tarafından şehrimizin manevi karakterlerinden Hacı Eşref diye meşhur olan Eşref Özbenli, merkez Küçüksu Köyü yakınlarındaki mezarı başında, vefatının 47. yıldönümünde dualarla anıldı.
“Geçmişten bugüne, hilalin yolculuğu”
Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi tarafından bir alışveriş merkezinde “Geçmişten Bugüne Hilalin Yolculuğu” konulu resim sergisi açıldı.
“Meslektaşlarımız fedakarca yardıma koştu”
Kastamonu Barosu, Bozkurt ilçesinde meydana gelen ve birçok can ve mal kaybına neden olan sel felaketinin yaralarının sarılması için Baro mensubu avukatlar ve yardımsever vatandaşlarca yapılan yardımları Bozkurt’a ulaştırmayı sürdürüyor. Baro Başkanı Av.Özgür Demir, yaptığı açıklamada; “Hepimizin canını yakan felaketin meydana geldiği ilk günden itibaren meslektaşlarımız, fedakarca görev bilinciyle yardıma koştu” dedi.
“Eksiklikleri, kışa girmeden gidermek zorundasınız”
Gelecek Partisi Kastamonu İl Başkanı Halil İbrahim Tur, Kastamonu’da yaşanan ikinci sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. Yetkililerin kamuoyunu aydınlatması gerektiğine vurgu yapan İl Başkanı Tur, yaptığı yazılı açıklamada, bir takım ihmallerin olduğunu belirterek; “Bu ihmaller doğru mudur? İktidar Partililerin yetkililerini kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyor varsa sorumluları tespit etmeye ve eksiklikleri derhal bu kışa girmeden gidermek zorunda olduklarını Milletimiz adına kendilerine ihtaren hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Öğrenciler sosyal sorumluluk bilinciyle yetişiyor
Bahçeşehir Koleji ve Okul Aile Birliği işbirliği ile organize edilen yardım kermesine ilgi büyüktü.