TRT Diyanet Çocuk kanalı yayına başladı;

TRT Diyanet Çocuk kanalı yayına başladı

TRT Diyanet Çocuk kanalı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu iş birliğinde yayın hayatına başladı. 24 özgün içerikle test yayınına başlayan, çocuklar için dini içerikli animasyon çizgi diziler üretecek olan TRT Diyanet Çocuk”, “"Kalplere Yolculuk” sloganıyla devam edecek....

Kanalın açılışına, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

"Çocukları bize emanet edilmiş kalpler ve zihinler olarak gördük"

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, çocukların her zaman "bize emanet edilmiş kalpler ve zihinler" olarak gördüğünü dile getirerek, “Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak bizler, çocuklarımızın güzel ahlak, yardımseverlik, empati, anlayış ve sevgi temelinde duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkı sunmak için gayret göstereceğiz. Ülkemizin geniş coğrafyasından beslenen güzellikleri ve kültürel zenginliklerimizi çocuklarımıza tanıtacağız."

“ BUGÜNÜN DÜNYASINDAN EN ÇOK ETKİLENEN ÇOCUKLARIMIZ”

TRT Genel Müdürü Sobacı,  ahlak ve manevi değerlerin ön planda tutarak, "TRT, animasyon sektörünün temellerinin atılmasından, Türkiye’nin uluslararası animasyon alanında etkin bir içerik üreticisi konumuna gelmesine kadar başat bir rol oynamıştır. Batı orijinli yapımlarda, çocuklarımız için sakıncalı içerikler sunulmakta cinsiyet, aile ve kimlik gibi pek çok temel mesele üzerinden çocukların algısı tahrif ediliyor."

 Yapımlarında, çocukların yüz yüze iletişimin ve bir arada oyun oynamanın önemini vurgulayan Sobacı, Dijitalleşen bugünün dünyasından en çok etkilenenin çocuklarımızın olduğunu ve hayal dünyalarını, arkadaşlıklarını, etkinliklerini fiziki mekanlara taşımalarının çok önemli olduğunu biliyoruz. Tüm gayemiz, iyiliği yücelten, adalet ve merhamet ikliminden beslenen, vicdanlı, islam’ın özünü kavramış, insanlığın bütününe faydalı bireyler yetişmesine destek olmaktır" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum