“Eksiklikleri, kışa girmeden gidermek zorundasınız”;

“Eksiklikleri, kışa girmeden gidermek zorundasınız”

Gelecek Partisi Kastamonu İl Başkanı Halil İbrahim Tur, Kastamonu’da yaşanan ikinci sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. Yetkililerin kamuoyunu aydınlatması gerektiğine vurgu yapan İl Başkanı Tur, yaptığı yazılı açıklamada, bir takım ihmallerin olduğunu belirterek; “Bu ihmaller doğru mudur? İktidar Partililerin yetkililerini kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyor varsa sorumluları tespit etmeye ve eksiklikleri derhal bu kışa girmeden gidermek zorunda olduklarını Milletimiz adına kendilerine ihtaren hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verdi....


“YARALARIN EN KISA SÜREDE SARILACAĞI VAAT EDİLMİŞTİ”

Yaşanan sel felaketi nedeniyle tüm Kastamonululara ‘geçmiş olsun’ diyen Gelecek Partisi İl Başkanı Tur, mahsulleri zarar gören çiftçilere kolaylıklar diledi. Tur açıklamasının devamında geçtiğimiz yıl Bozkurt’ta yaşanan sel felaketinin bir benzerinin yaşandığını dile getirerek; “İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini fazla yağışlar, sel, kuraklık ve yangın olarak ülkemizde her yıl öncekinden daha fazla hissetmeye devam ediyoruz. Geçen sene Bozkurt İlçemizde yaşanan felaket sonrası İç İşleri Bakanı sayın Süleyman Soylu Bozkurt’ta kamp kurmuş, beş ilin Valileri ve Özel İdare imkanları ilimize sevk edilmiş, yaraların en kısa sürede sarılacağı vaat edilmişti. Bu süre zarfında yapılan bütün olumlu işler için ilgili, sorumlu ve yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

“TAŞKIN YÖNETİM PLANINDA BELİRTİLEN EKSİKLİKLER GİDERİLDİ Mİ?”

Vaat edilenlerin yerine getirilip getirilmediği, bu sene yaşanan sel felaketinin mağduriyet oluşturmasında zamanında alınması gereken önlemlerin alınmaması olup olmadığını tespit etmek amacıyla sel bölgesinde bazı çalışmalar yaptıklarını belirten İl Başkanı Tur, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Muhalefet Partisi olarak halkımız adına icranın başındaki hükümete ve yetkilere şu tespit ve soruları iletiyoruz; ‘2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Taşkın Yönetim Planında Bozkurt Ezine Çayındaki eksiklikler ve alınması gereken tedbirler belirtilmişti. 2021 yılında yaşanan sel felaketinden sonra beş ilin Valisi ve Özel İdare imkanları Kastamonu’ya seferber edildiği ve yardımsever halkımız milyonlarca TL yardımda bulunduğu halde Taşkın Yönetim Planında belirtilen eksiklikler giderildi mi? Giderilmediyse sebepleri nelerdir? Ezine Çayı üzerindeki eksikliklerin giderilmesi için öncelikle ve mutlaka DSİ Genel Müdürlüğü’nün yapması gereken kamulaştırma işlemleri yapıldı mı? Yapılmadıysa sebepleri nelerdir? Benzeri sel felaketlerinin yaşanmaması için geçen yıldan bu yana yapılması gereken imalatlar seri bir şekilde ihale edildi mi? İhale İtiraz- Yer Teslimi-İşe Başlama- Kontrol-Geçici Kabul ve Kesin Kabul işlemleri doğru ve ivedilikle yapıldı mı? Aksaklıklar koordinasyon içerisinde çözüldü mü? Ekonomik kriz sebebi ile meydana gelen fiyat ve maliyet artışlarının karşılanmaması sebebi ile bazı yükleniciler işlerini tasfiye etti mi? İşi taahhüdüne aldığı halde işe başlamayan yüklenici var mı? Yaklaşık Maliyetlerin artması sebebi ile yapılan ihaleler revize edildi mi? Edilmediyse neden edilmedi? Yüklenicilerden aciliyet içeren bu işleri zararına yapması mı beklendi? Geçen seneki sel felaketi sırasında milletimizin yardımları için bu millet büyük millet diyen sayın Soylu ilçeden ayrıldıktan sonra bu büyük milletin bağışları, emanetleri ve devletimizin kaynakları zamanında ve etkin bir yönetimle idare edilmedi mi? DSİ’nin, Karayollarının, Özel İdare’nin, ENERJİSA’nın ve sair devlet kurumlarının yerel yöneticilerle koordinasyon kurmadan ezbere, alelacele, plansız işler yaptıkları, bu plansızlıktan dolayı yanlış ihalelere çıkıldığı, ihalelerin iptal edildiği, tekrar tekrar imalatların yapıldığı doğru mu?” sorularını yöneltti.

“BU İHMALLER DOĞRU MUDUR?”

İl Başkanı Tur devamında; “Yaptığımız tespitlere göre Ezine Çayı’nın üzerinde en az 10 farklı yerde yapılması gereken duvarın yapılmadığı, yıkılması gereken eski köprü bağlantılarının yıkılmadığı, yeni yapılan köprünün iki köprünün taşkın koruma duvarları ile bağlantısının yapılmadığı görüldü. Çay yatağındaki malzemenin derhal temizlenmesi gerektiği halde kum çakıl üretmek üzere ticarileştirildiği, boşaltma işlerinin savsaklandığı söylentilerinin yayıldığı tespit edildi. Bu ihmaller doğru mudur? Yüklenici firma/firmalar işlerini neden zamanında tamamlamamıştır? Ödenek mi verilmemiştir, kontrolü mü yapılmamıştır, gerekli ikazlar mı yapılmamıştır? Çaydaki malzemenin ticarileştirilmesi yasal mıdır? Kim bu izni vermiştir?” dedi.  

“İKTİDAR PARTİLİLERİN YETKİLİLERİNİ KAMUOYUNU AYDINLATMAYA DAVET EDİYORUZ”

İl Başkanı Tur, son olarak şunları kaydetti; “Sevgili vatandaşlarımız! Biz Gelecek Partisi olarak sorumlu bir muhalefet partisinin yapması gerekenleri yapmak adına bölgede incelemelerimizi yaptık, sorun gördüklerimizi tespit ettik ve sizlerin adına hükümete bu soruları soruyoruz? İktidar Partililerin yetkililerini kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyor varsa sorumluları tespit etmeye ve eksiklikleri derhal bu kışa girmeden gidermek zorunda olduklarını Milletimiz adına kendilerine ihtaren hatırlatıyoruz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum