Huzurevi sakinlerine diz battaniyeleri dağıtıldı;

Huzurevi sakinlerine diz battaniyeleri dağıtıldı

Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan “Gönülden Gönüle El Emeği” Proje etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve gönüllü kadınların toplanıp ördükleri diz battaniyeleri, 16-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Huzurevinde kalan yaşlılara hediye edildi....

 Gönüllü kadınlar sosyal sorumluluk projeleri ile bu sefer de yaşlıların yaşamına sıcak bir dokunuş gerçekleştirdi.

Diz battaniyelerinin dağıtımını Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik’in eşi Birgül Çelik, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt’un eşi Rasime Yurt ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Şefi ve aynı zamanda projenin mimarı Pınar Başbilen gerçekleştirdi. Kastamonu Huzurevinde yapılan etkinlikte, Yaşlılar Haftasını kutlamak adına pasta kesildi.

Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, etkinlikte yaptığı açıklamada; “16-24 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yaşlılar Haftası münasebetiyle bir araya geldiğimiz siz büyüklerimize bizlerden sıcacık dokunuş olması için sivil toplum örgütlerimizin gönüllü hanımları ile ördüğümüz diz battaniyelerimizi dağıtmanın sevinci var içimde. Bizler sizlerin her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Büyüklerimiz bizler için her daim baş tacıdır. Hepinizin günü kutlu olsun. Hepinize sağlıklı ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yapılan bu projeler ile ilimizde kamu-STK diyaloğunun geliştirilmesi, sivil toplum örgütleri arasında işbirliğinin artırılması ile sosyal sorumluluk ve gönüllülük alanlarında ilde ivme kazandırmayı amaçlandığı belirtildi. İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Pınar Başbilen de; “Yaşlılar Haftası münasebetiyle hayata geçirdiğimiz bu projeyle büyüklerimizin yüzünde ufak da olsa gülücük açtırdıysak ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.

İlimizde faaliyet gösteren 10 Aralık Kadın Platformu Derneği, Halime Çavuş Kadın Derneği, şehit ve gazi dernekleri, Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi, Sarıkonak Kadın Kooperatifi, Damladan Deryaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türk Anneler Derneği, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin şube başkanları ve yetkilileri, Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Derneği yetkilileri başta olmak üzere birçok yardımsever gönüllü kadının ördüğü diz battaniyeleri ilerleyen günlerde İnebolu, Tosya ve Araç ilçelerinde bulunan huzurevlerinde kalan yaşlılar ile ihtiyaç sahibi yaşlılara hediye edilmeye devam edecek.

Gönülden Gönüle El Emeği Projesinin ilki olan atkı-bere kampanyası ile gönüllüler tarafından örülen atkı ve bereler merkez ve ilçelerde ihtiyaç sahibi çocuklara yeni yıl hediyesi olarak dağıtılırken, bir kısmı da deprem bölgesindeki çocuklara gönderilmişti. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum