"Türk milletinin mayasında paylaşmak var";

"Türk milletinin mayasında paylaşmak var"

Deniz Feneri Kastamonu İl Temsilciliği, depremzede vatandaşlar için seferber oldu. Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin, depremzede vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için bölgede faaliyet yürüttüklerini dile getirdi....



 Bitkin, açıklamasında Türk Milleti'nin yardım sever olduğunu belirterek; "Dünyada ender bir milletiz. Türk milletinin mayasında paylaşmak var. Darda olana dünyanın neresinde olursa olsun bu topraklar yetiyor Elhamdülillah. İnşallah dünya döndükçe bu millet var olsun" dedi.

"BÖLGEDE FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Depremin ilk gününden itibaren Deniz Feneri’nin binlerce personeliyle deprem bölgesinde olduğunu vurgulayan Bitkin; “Vatandaşlarımızın hayatlarını bir nebze de olsun kolaylaştırmak için faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Her ilde vardık ama şu anda özellikle, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da bölgede faaliyetlerimiz devam ediyor. Gıda, hijyen paketleri dağıtımları devam ediyor. Bunun yanında aşevlerimiz ramazan boyunca sahur ve iftarda vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Hatay’daki Katar hükümetinin yaptırmış olduğu 700 prefabrik evlerin bulunduğu alanda Deniz Feneri’nin aşevi var. Bu aşevinden burada kalan herkes yararlanacak. İftar ve sahurda yemek bedelimiz 100 lira, deprem bölgesinde o şartlarda oruç tutan kardeşlerimize ‘Yemek vermek istiyorum’ diyen olursa Nasrullah’taki standımızdan veya IBAN numaramıza transfer etmeleri halinde onlar adına bölgede iftar ve sahurluk vermiş olacağız.

" TÜRK MİLLETİNİN MAYASINDA PAYLAŞMAK VAR"

Bitkin konuşmasının devamında; "İyilikler çoğaltılarak büyüyor ama gerçekten büyük bir milletiz. Bunu her şeyiyle görüyoruz. Dünyada ender bir milletiz. Amerikalı bir hanımefendi Hatay’da bize şunu söyledi, ‘Devlet size gerçekten çok şey veriyor’ orada dağıttıklarımızı görünce böyle dedi. ‘Kim verdi?’ diye sorunca ‘Bunu bize halk verdi ve onların verdiğini burada dağıtıyoruz’ dedim. ‘İnsanlar neden elindeki ürünü bir başkasına verir ki?’ dedi. Şimdi bunun izahını onlara nasıl yapacağız? Akşam eve geldiklerinde aile bireylerinin ikisi de ayrı çaydanlıklarda çay demleyen, sabah ayrı masalarda kahvaltı yapıp giden insanlara bu durumu nasıl anlatacağız ama Türk milletinin mayasında paylaşmak var. Darda olana dünyanın neresinde olursa olsun bu topraklar yetiyor Elhamdülillah. Afrika kıtasına bakıldığı zaman Türkiye’nin 40 misli büyüklüğünde bir coğrafya ama Türkiye Afrika’nın 40 misli büyüklüğündeki bu coğrafyaya giderek yardım ediyor. Asya’ya, Ukrayna’ya, Balkan ülkelerine gittik. Verdikçe Rabbim de bu millete veriyor. İnşallah dünya durdukça bu millet var olsun” diye konuştu. (Nihan Kıran)

ft. yardımsever

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum