Arama
Arama Sonuçları
Zimbabwe’de Kastamonu imzası!
Halit Bitkin, “Deniz Feneri Kastamonu Temsilcisi olarak 10.000 km uzakta Afrika ülkesi Zimbabwe’de bir vefa örneği daha göstererek yoksul Zimbabwe müslümanlarına “Atabey Gazi Mescidi” inşa ederek teslim ettik” dedi.
İşte, Kastamonu'da yeni dönem Mahalle Muhtarları!
Kastamonu'da yerel seçim sonuçları açıklandı. Mahalle Muhtarları merak konusu oldu. Peki Kastamonu'nun 20 mahallesinde hangi adaylar muhtar oldu? İşte detaylar...
Kastamonu Asena Biriminden manevi ziyaret!
Kastamonu Ülkü Ocakları Asena Birimi tarafından Kastamonu'da manevi yerler ziyaret edildi. Ziyaretlerde Pençe Kilit Harekatı'nda şehit düşen 9 askerimize dua edilerek ruhlarına Kuran-ı Kerim okundu.
Gezerken öğrenmeye devam
Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, gezerek kentin tarihi ve kültürünü öğrenmeye devam ediyor.
İhsangazi'de 13 öğrenci Hafızlık İcazetini aldı
İhsangazi İlçe Müftülüğü tarafından ilçede hafız olan 13 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi ve Hafız Mustafa Karabeyoğlu Anma Programı gerçekleştirildi. Programa Kastamonu İl Müftüsü Bekir Derin, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Araç İlçe Müftüsü Numan Dülgeri, hafız öğrencilerin aileleri, Hafız Mustafa Karabeyoğlu'nun talebeleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.
"Mahallelerimizin ortak gelecek hayalimize sahip çıktı"
Chp Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, açıklamalarda bulundu.
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
Türk Dünyası’nın kalbi yine Kastamonu’da atacak
Kastamonu Belediyesi, bu yıl 23’üncüsünü düzenleyeceği Türk Dünyası Günleri’nde muhteşem açılışa hazırlanıyor.
Kastamonu Atabeygazi Cami nerede? Atabeygazi Cami'ne nasıl gidilir?
Atabeygazi Cami'ne nasıl gidilir? Kastamonu Atabeygazi Cami nerede? soruların cevapları haberimizde
Kubbeli Mescit nerede? Kubbeli Mescit adres tarifi
Kastamonu Kubbeli Mescit, Kastamonu ilinin Atabey Gazi semtinde bulunan tarihi bir camidir. Peki Kubbeli Mescit nerede? soruların cevabı haberimizde
Atabeygazi Camisi ve Türbesi nerede? Atabeygazi Camisi ve Türbesi adres tarifi
Atabeygazi Camii ve Türbesi, Kastamonu'da bulunan en eski cami ve türbelerden biridir. Peki Atabeygazi Camisi ve Türbesi nerede? sorularının cevapları haberimizde
Nasrullah’ta mehter sesleri yükseldi
Türkav Kastamonu Şubesi tarafından İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü münasebetiyle 34.Geleneksel Fetih-Fatih Kastamonu programı Nasrullah Meydanında coşkulu bir törenle kutlandı.
Kastamonu sokaklarında fetih coşkusu
Kastamonu’da İstanbul’un fethi kutlandı.
Türkav’dan Fetih-Fatih-Kastamonu etkinliği yapılacak
Türkav Kastamonu Şubesi tarafından İstanbul’un Fethi münasebetiyle geleneksel olarak düzenlenen Fetih-Fatih-Kastamonu programı bu yıl 29 Mayıs Pazartesi günü bir dizi etkinlikle gerçekleştirilecek.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
‘Kastamonu iyi gidiyor’
KASİAD olarak memleketin kalkınması ve tanıtımına katkı sağlamak adına bir tarafından tutmaya çalıştıklarını ifade eden Ayhan Aslan, bazı ziyaretlerde bulunmak ve “Umudun Yolu” isimli belgeselin tanıtımı için ata yurdu Kastamonu’ya geldiklerini ve iki gün boyunca Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, esnaflar ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş insanları ve fabrikalarını ziyaret ettiklerini gelişmelerden memnun kaldıklarını açıkladı.
10 ilden 22 takım yarıştı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde 10 ilden 22 takımın projeleri ile yarıştığı "Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu" başladı.
KÜ, Teknofest Karadeniz’deydi
Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Teknoloji Takımları'ndan “Şerife Bacının Torunları” ve “Wear”, bu yıl Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz Final etkinliğine Finalist olarak katılmaya hak kazandı.
“Derdimiz insanlara yardım edebilmek”
Deniz Feneri Derneği Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin, dernek olarak yurtdışında bu sene gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.Bitkin açıklamasında; “382 yetimimiz var. Sahiplenilmeyi bekleyen de 35 tane yetimimiz var.Yardım işlerinde koşturmak gerekiyor, çabalamak gerekiyor. İnsanlarımızın hayat kalitesini biraz daha yükseltmek için yüreklerine dokunabiliyorsak ne mutlu bize Derdimiz sadece insanlara yardım edebilmek.” ifadelerine yer verdi.
‘Atabeygazi’ 8. oldu
‘Atabeygazi’ TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Kastamonu Üniversitesi’ni başarıyla temsil etti.
“Saltukname, Kastamonu tarihini anlatan gerçek bir eser”
Kastamonu’nun isminin nereden geldiğiyle ilgili halk arasında çeşitli efsanelerin anlatıldığı bilinirken, Saltukname’de de Kastamonu ismiyle ilgili ‘Kasta Bin Moni’ isminden geldiği iddia edildi. Saltukname’deki Kastamonu ile ilgili bölümü inceleyen Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel, burada yazılanları toparlayarak kitap haline getirdi ve Türkçe'ye çevirdi. Yücel açıklamasında; “Kastamonu tarihini anlatan bana göre oldukça gerçek bir eserdir Saltukname. Bizlerde bu eseri bugünün Türkçesine aktardık. Kastamonu’nun Fethi diye adından da rahatça anlaşılabilecek şekilde sadeleştirip bugünün Türkçesiyle okurlarımıza anlatmaya çalıştık” dedi.
192 öğrenci afet bilinci eğitimi aldı
Kastamonu İmam Hatipliler Derneği (KİMDER) tarafından düzenlenen ‘50’nci Yıl Mezunlar Buluşması’ ve İçişleri Bakanlığı’nca desteklenen ‘Genç Gönüllüler’ isimli projenin kapanış programı Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.
Belediye Meclisi’nde Temmuz maratonu başladı
Kastamonu Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclisi toplantısında 6 gündem maddesi yer aldı.
“Köklü geçmişimiz, yeni nesillerle buluşmalı”
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kastamonu Şubesi Kastamonu Fatih’i Hüsameddin Çoban Beyi (Atabeygazi) türbesinin bulunduğu Atabeygazi Camiinde dualarla andı.
Kastamonu TÜRKAV’da bayrak değişimi
Kastamonu TÜRKAV’da bayrak değişimi Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi’nde yapılan törenle Şube Başkanı Hamdi Özden görevini Kamil Çonkor’a devretti.
Fatih Sultan Mehmet annesinin memleketinde anıldı
Fatih Sultan Mehmet’in annesi Hatice Alime Hüma Hatun’un doğduğu Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümü kutlandı.
Minik öğrencilerin KÜ ziyareti
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevgi Öztürk ve Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nesrin Şener’in birlikte düzenlediği “Geleceğin Kâşifleri İş Başında” projesi kapsamında Kastamonu Bahçeşehir Koleji okul öncesi bölümü Sarı ve Yeşil sınıf öğrencileri Kastamonu Üniversitesini ziyaret etti.
Şehitleri anma yürüyüşü, soğuk hava nedeniyle iptal edildi
Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Kastamonu Kalesi'ne şehitlerimizi anmak için düzenlenmesi planlanan 'Çanakkale Zafer Yürüyüşü' soğuk hava şartları sebebiyle iptal edildi.