Gezerken öğrenmeye devam;

Gezerken öğrenmeye devam

Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, gezerek kentin tarihi ve kültürünü öğrenmeye devam ediyor....

Geçtiğimiz hafta kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek, öğrencilere farklı bir ders işleme deneyimi yaşatan okul, bu hafta da 7. sınıf öğrencilerine yönelik gezi düzenledi. Öğrenciler, Yakupağa Külliyesi'ne ardından Atabeygazi Camisi'ni ziyaret eden öğrenciler, külliye gezisinde meşhur çekme helvanın tadına bakarak üretim aşamalarını yerinde görme fırsatı buldu.  Okul Müdürü Uğur Kirenci, öğrencilere yöne, eğitim amaçlı tarihi ve kültürel mekanlara gezilerinin devam ettiğini söyledi.


KİRENCİ; " KÜLLİYENİN TARİHİNİ ARAŞTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN SUNUM YAPILDI"

Yüksek bir noktadan şehri izleme fırsatı bulduklarını belirten Kirenci; “Burada öğrencilere, şehrin kuruluşunu anlattık. Yakupağa Cami önünde toplanılarak daha önce külliyenin tarihini araştıran öğrencilerimiz tarafından sunum yapıldı. Cami imamımız Mustafa Bacak külliyenin bölümlerini, tarihçesini ve işlevini öğrencilerimize anlattı. Öğrencilerimize yemek ikramında bulunuldu. Öğrencilerimiz yemeklerini eşsiz Kastamonu manzarası eşliğinde yediler. Serbest zamanlarında öğrencilerimize Fen Bilgisi Öğretmenimiz Neşe Çankır ve Türkçe Öğretmenimiz Özlem Eskici tarafından Külliyenin mimari yapısı ve sosyolojik önemi hakkında bilgi verildi” dedi.

"MEHTER MARŞI EŞLİĞİNDE FETİH CAMİSİ OLAN ATABEYGAZİ CAMİSİ'NE GEÇİLDİ"

İşin uzmanları tarafından öğrencilere aydınlatıcı bilgiler verildiğini dile getiren Kirenci, şunları kaydetti: “Son olarak Vakıflar Bölge Müdürümüz  Erdal Pınar tarafından tarihimizde Vakıf Geleneği ve Kastamonu'daki Vakıflar hakkında bilgi verildi. Daha sonra öğrencilerimizle Mehter Marşı eşliğinde fetih camisi olan Atabeygazi Camisi'ne geçildi. Camide bizleri İl Müftü Yardımcımız Abdullah Köseoğlu, Şube Müdürümüz Hali Öztürk, Cami imamımız, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Halil İbrahim Kara karşıladı. İl Müftü Yardımcımız Abdullah Köseoğlu caminin tarihçesi hakkında bilgi verdi. Cami imamımız Şahin Telli Atabeygazi Camisi'nin tarihi mimarisi, neden fetih camisi olduğu ve hutbeye neden kılıçla çıktığı hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Müftü Yardımcımız, Şube Müdürümüz ve İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz öğrencilerimizin tarafından yöneltilen soruları cevapladılar.”


"ÖĞRENCİLERİMİZ, BUGÜNÜ HİÇ UNUTMAYACAKLARINI DİLE GETİRDİ"

Öğrencilerin geziden çok mutlu ayrıldığını ifade eden Kirenci, “Öğrencilerimiz geziden çok mutlu ayrıldılar ve  bugünü hiç unutmayacaklarını dile getirdiler. Katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş'e, İl Müftümüz Bekir Derin'e, Kastamonu Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu'na öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum