‘1 yıl yetecek suyumuz var’;

‘1 yıl yetecek suyumuz var’

>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi....

Kastamonu İl Koordinasyon Kurulu’nun 2023 yılı 1’inci Toplantısı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca; İl Koordinasyon Kurulu’nun 2022 yılının 4’üncü dönem değerlendirilmesi yapıldı.

ÇAKIR; "SAHADA ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Avni Çakır; "2022 yılı, ilimiz açısından oldukça yoğun bir çalışma döneminin sergilendiği bir yıl oldu. Sağlıktan turizme, eğitimden tarıma 2021 ve 2022 Kastamonu açısından oldukça zorlu bir yıl oldu. Çok zor bir coğrafyada afet dönemi sonrasında tüm birimlerimiz, belediyelerimizin, kaymakamlarımızın, Özel İdaremizin, tüm yardımcı kuruluşlarımızın sahada çok yoğun işleri vardı. Bu kapsamda da hep beraber yapmış olduğumuz koordinasyon toplantılarıyla hem de ilde yapmış olduğumuz değerlendirme koordinasyon toplantılarımızla, hep beraber olabilecek en üst düzeyde uyumla yürütmeye çalıştık. Sahada çok güzel işlere hep beraber imza attık. Son iki haftadır kurumlarımızın faaliyetleriyle alakalı görüntüler paylaşıyoruz. Bunları peş peşe eklediğiniz zaman çok büyük bir hizmet yürütüldüğü ortaya çıkıyor. Bunların dışında belediyelerimizin yürüttüğü faaliyetler var. Neticede tüm birimlerde uyum içerisinde 2022 yılını geride bıraktık. 2023 yılında da özellikle sahil bölgesinde sona gelmiş olduğumuz yatırımlarımızla eksik işlerimizi de büyük oranda inşallah toparlamaya, devam eden işlerimizi bekliyoruz. Kastamonu, Türkiye'nin en zorlu coğrafyalarından bir tanesi, yerleşim sayısı anlamında en büyük ili. 13 bin kilometreden fazla alanıyla da çok yoğun bir coğrafya. Bizler de Cumartesi-Pazar demeden, arkadaşlarımızın yoğun özverisiyle, kaymakamlarımız, İl Genel Meclisi üyelerimizin sahadaki gayretleriyle 2022 yılında da önceki yıllardaki yapılmamış işleri halletmek suretiyle çok yoğun bir sürece imza attık. Tüm bölge müdürlerimize, belediyelerimize, kaymakamlarımıza, il müdürlerimize emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber bu güzel ile, 2023 ve sonrasında da el ele hep beraber büyük bir uyum içerisinde hizmetlerimiz devam edecek" dedi.


PROJELERİN TOPLAM TUTARI; 24,4 MİLYAR TL

Tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Çakır; “2022 yılı 4’üncü dönem itibariyle 430 adet projenin 117’si tamamlandı, 202 tanesi devam ediyor. 18 projemiz ihale aşamasında, 16 projemiz tasfiye edilmiştir. 77 projemize henüz başlanmamıştır. Projelerimizin toplam tutarı; 24 milyar 429 milyon 138 bin 595 TL’dir. Program yılı ödeneği; 4 milyar 444 milyon 45 bin 415 TL, program yılı harcama tutarı; 3 milyar 139 milyon 341 bin 235 TL'dir. Projelerin sektörü dağılımı; ulaştırma haberleşme sektörü; 57 proje 13 milyar 800 milyon 472 bin 999 TL, tarım sektörü; 139 proje 7 milyar 535 milyon 949 bin 711 TL, enerji sektörü, 8 proje 851 milyon 369 bin TL, eğitim sektörü; 52 proje, 767 milyon 715 bin 568 TL, sağlık sektörü; 19 proje 722 milyon 957 bin 633 TL, turizm sektörü; 25 proje 30 milyon 560 bin 709 TL, madencilik sektörü; 5 proje 25 milyon 541 bin TL, diğer kamu hizmetleri sosyal; 60 proje 427 milyon 185 bin 744 TL, diğer kamu hizmetleri iktisadi; 53 proje 192 milyon 255 bin 437 TL, imalat sektörü; 11 proje 65 milyon 650 bin 252 TL, konut; 1 proje 3 milyon TL şeklindedir. Projelerin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 22,40, harcama oranı yüzde 70,64'tür” ifadelerini kullandı.

YURT; "1 YIL YETECEK KADAR SUYUMUZ VAR, ANCAK SULAMADA KULLANIRSAK SÜRE AZALACAK"

İl Koordinasyon Kurulu’nda Kastamonu Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt ise; “Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu’nun talimatlarıyla ve meclisimizin almış olduğu kararlar çerçevesinde 2022 yılını çok yoğun bir şekilde geçirdik. Şu anda tamamlanmayan 3 tane projemiz var. Bunlardan İnönü Mahallesi’ndeki Yaşam Alanı devam ediyor. Kuzeykent Mahallesi’nde İtfaiye Binası yapımı devam ediyor. Aynı zamanda Saraçlar Mahallesi’nde kapalı garaj ve yaşam alanı yapılması çalışması devam etmektedir. 144 bin metrekare parke, 100 kilometre sıcak asfalt, 15 kilometre sathi kaplama yapılmıştı. 2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.

ÜNİVERSİTENİN “KAMPÜS ALTYAPI PROJESİ” YÜZDE 65 TAMAMLANDI

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük de, Kastamonu Üniversitesi'nin 2022 yılı içerisinde toplam 10 adet projesinin bulunduğunu dile getirerek; "Bunların 2 adedine henüz başlamadık. İnşallah 2023 yılı itibariyle sağlık sektöründe olan 2 projemiz, hem diş hekimi hastanesi hem de 250 yataklı hastanemiz olarak başlayacak. Bunlardan bir tanesi çeşitli etüt projesi kapsamındaki projemizin bedeli 660 bin lira, ihale bedeli 152 bin lira. Gerçekleşme oranı ise yüzde 23. Diğer bir projemiz Kampüs Altyapı Projesi. Bu projemizin toplam proje bedeli 7 milyon 512 bin TL. Şuana kadar fiziki gerçekleşme yüzde 65, çalışma devam ediyor. Bir diğer projemiz merkezi derslikler kapsamındaki yüksek eğitim sektöründe olan projemizin bedeli 166 milyon 142 bin TL, şuana kadar projemizin gerçekleşme oranı yüzde 18. Diğer bir projemiz yayın alım. Yine yüksek öğretim sektöründe. Bu projemizin de gerçekleşme oranı yayın alımları yıllar itibarıyla olduğu için yüzde yüzünü tamamladık. Muhtelif İşler adı altındaki projemiz yine yüksek öğretim sektörü içerisinde görülüyor. Bugüne kadar yapılan maddi harcama yaklaşık 26 milyon lira civarında ve yüzde 90 fiziki gerçekleşme olarak gözüküyor. Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi dediğimiz entegre bir sistem içerisinde 20'nin üzerinde birbirini tanıyan program var. Bu kapsamda eğitim sektöründe yer alan bu projemizi de yıl içerisinde tamamlamış olduk. Yüzde yüz fiziki gerçekleşme sağlanmış oldu. Açık ve kapalı spor tesisleri Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi. Yüzde yüz fiziki gerçekleşme sağlandı. Ama çok küçük bir miktar da içerisinde 2023 ile ilgili ihtiyaçlar olabilmesi noktasında devam ediyor" diye konuştu.

"17 MİLYON TL'Yİ TÜRKİYE'DE 22 ÜNİVERSİTEDEN SADECE 2 ÜNİVERSİTE ALDI"

Rektör Yardımcısı Küçük, son olarak Kastamonu Üniversitesi'ne ayrılan bütçenin, en yüksek bütçe olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Son olarak ihtisaslaşma projesi. Malumunuz üniversitemiz ormancılık ve tabiat turizmi alanında ihtisas üniversitesi. Aralık ayı başında YÖK Başkanımızın, 22 ilin rektörlerinin ve rektör yardımcılarının katıldığı toplantıya ev sahipliği yaptık. Bu sene performansa dayalı bir bütçe verdiler. Üniversitemize 2023 yılı içerisinde ihtisaslaşma kapsamında 17 milyonluk bir proje bütçesi verdiler. Bu bütçe en yüksek bütçe. Bu 17 milyon TL'yi Türkiye'de 22 üniversiteden sadece 2 üniversite aldı. Biri Kastamonu Üniversitesi diğeri de Bingöl Üniversitesi. Bu da yapılan çalışmaların çıktı odaklı olarak gösterildiğini ve performansa dayalı Yükseköğretim Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı ölçütlerini karşıladığının somut bir göstergesi oldu. Bunu da buradan büyük bir gururla söylüyoruz.

KARA; "PROJELERİMİZİN TOPLAM BEDELİ 300 MİLYON TL"

İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Ümit Aziz Kara ise şunları kaydetti; "Toplam 22 adet projemiz bulunuyor. Bu projelerimizden bu yıl içerisinde 18'i tamamlandı, 4'ü devam ediyor.  Gerçekleşmemiz de yüzde 90 olarak nakdi fiziki devam etmektedir. Projelerimizin toplam bedeli 300 milyon TL.  Kastamonu Belediyemizin alt yapı ihtiyaç malzemeleri temini ile ilgili işlemlerimiz tamamlanmıştır. Kastamonu  Özel İdare boru ve malzeme temini çalışmalarımız tamamlanmıştır. Abana parke taşı ve malzeme temini işi tamamlanmıştır. Abana kanalizasyon şebeke inşaat işimiz yüzde 90 seviyesinde. 15-20 gün içerisinde yapmayı planlıyoruz.  Azdavay Belediyemizin içme suyu ve şebeke proje çalışmaları tamamlandı bu yıl içerisinde ihalesinin yapılmasıyla ilgili teklifimizi Genel Müdürlüğümüze yaptık. Tosya içme suyu arıtma tesisi montaj ve malzeme temini çalışmaları tamamlanmıştır. Çatalzeytin Belediye'mizin meydan ve çevre düzenleme işi tamamlanmıştır. Devrekani Belediyemizin içme suyu arıtma tesisinin yarı teslimi yapılarak başlandı, şuan yüzde 10'lardayız. Doğanyurt parke taşı ve malzeme temini işi tamamlanmıştır. İnebolu Belediyemizin kanalizasyon ve yağmur suyu proje çalışmaları devam etmektedir. İhsangazi çevre düzenleme işi tamamlanmıştır. Taşkörpü Belediyemizin içme suyu arıtma tesisi projesi tamamlanmış olup Genel Müdürlüğümüzde ihalenin yapılması için teklif yapılmıştır. Küre Belediyemizin parke taşı ve malzeme temini işi tamamlanmıştır. Şenpazar Belediyemizin Belediye Hizmet Binası işi tamamlanmıştır. 2018'den beri KÖYDES ile ilgili finansmanlar da İller Bankası'ndan yürütülmekte. Bu yıl içinde, bugüne kadar 150 milyon TL'lik ödeneğin, 144 milyon TL'si kullanılmıştır."



SERDAR; “YAKLAŞIK 91 MİLYON TL BÜTÇEYE KATKI SAĞLADIK”

Tapu ve Kadastro 19’uncu Bölge Müdürü Yücel Serdar; “Kurumumuzun yürüttüğü 3 tane proje var. Bu projeler 149 birimi kapsıyor. Bunların dışında sayılaştırma çalışmamız var, Kastamonu merkezinde yaptığımız. Bu projemizde devam ediyor, Kasım ayı sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. 2B çalışmalarımızda devam ediyor. Tapu çalışmaları kapsamında 135 bin 745 adet işlem gerçekleştirdik. Bu işlemlerden yaklaşık 91 milyon 710 bin TL bütçeye katkı sağladık” ifadelerini kullandı.

NASRULLAH CAMİİ'NİN BAKIM ÇALIŞMALARI KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Kurumun çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar; “Bozkurt Merkez Camii drenaj işi, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi aydınlatma işi, Atabeygazi Camii çevre düzenleme işlerini yaptık. Merkezde Ahmet Dede Camii, Küpçeğiz Mescidi, Ahi Şorba’nın restorasyon çalışmaları tamamlandı. Restorasyon planlama işlerimiz var. Devam eden çalışmalarımız var” diyerek, 2023 yılında yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, Nasrullah Camii’ndeki küçük bakım gerektiren çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. 



ATALAR; “EZİNE ÇAYI’NDAKİ ISLAH ÇALIŞMAMIZI HAZİRAN'DA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ"

DSİ 23. Bölge Müdür Yardımcısı Muharrem Atalar da, il genelinde gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek; “Devam eden 116 işimiz var. Bunlardan 83’ü devam ediyor, 33’ü ihale aşamasında. Taşkın Erken Uyarma Sistemimizin yazılım çalışmaları devam ediyor. AFAD ile koordineli çalışmamız devam ediyor. Daday Bezirgan Sulaması işletme aşamasında. Araç Barajımızda su tutma işlemi yapıldı, Haziran ayı itibariyle tamamen faaliyet geçilecektir. Kırık Barajı’nda servis yolu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor, bu seneki ödeneği 94 milyon TL, yolun tamamlanması için 150 milyon TL ödeneğe ihtiyacımız var. Bu sene yolu ek ödeneklerle birlikte bitirmeyi planlıyoruz. Obrucak Barajı’nda gövde tamamlandı. Sulama kanalı tamamlandı. Bunu da sene sonu itibariyle planlıyoruz. Devrekani Kulaksızlar Barajı projemiz bitmiştir. Haziran ayı itibariyle Ezine Çayı’ndaki ıslah çalışmamızı bitirmeyi planlıyoruz. Tersip bentlerini de Mayıs’ta bitirmeyi planlıyoruz. Bozkurt merkezde 4 adet köprünün yapımı tamamlandı. Bozkurt genelindeki işlerimizi Haziran ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Şenpazar’da 3 köprümüz tamamlandı, 1’i devam ediyor. Azdavay’da dere ıslah çalışmamız devam ediyor. İnebolu’da taşkın koruma tesisimiz devam ediyor” diyerek diğer ilçelerdeki çalışmalar ile genel bilgilendirmelerde bulundu.

ÖNCEBE; "EVRENYE BALIKÇI BARINAĞI İLE SAHA ÇALIŞMAMIZI TAMAMLADIK"

Ulaştırma ve Altyapı Bölge Müdürü Doruk Erdem Öncebe, ilimizde önemli 2 projelerinin olduğunu söyleyerek; “Bunlardan biri İnebolu Balıkçı Barınağı, diğeri Evrenye Balıkçı Barınağı. Evrenye Balıkçı Barınağı ile saha çalışmamızı tamamladık. Çatalzeytin Sahil Tahkimatının ihalesi yapıldı” derken, Vali Avni Çakır sel afetinden dolayı denizlerde oluşan rusubatın bir an önce temizlenmesi gerektiğini söyledi.

SAVAŞ; "KASTAMONU’NUN HUZUREVİ İHTİYACI YOK"

Yeni huzurevi ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş ise; “Şu anda geçici kabul aşamasında. Geçici kabul yapılıp, taşınma işlemi tamamlandıktan sonra Kastamonu’da huzurevi sorununu çözmüş oluyoruz. Bugüne kadar hiçbir yaşlımızı sokakta bırakmadık. Bu bina tamamladıktan sonra kapasite üstü çalışma imkanımızda olacak. Kastamonu’ya yakışır bir bina oldu. 42 tane tek kişilik odası, 30 tane çift kişilik odası var. Kesinlikle kapasite üstü çalışmaya da uygun bir bina. Yaşlılar ile ilgili de sorunumuzda çözülmüş olacak. Kastamonu’da şu an 218 kapasitemiz var. Huzurevinde kalan yaşlı sayımız 185. Kastamonu Belediyesi’nin huzurevi açılacak. Şu anda Kastamonu’nun huzurevi ihtiyacı yok. Bizler yaşlı vatandaşlarımızın sosyal çevrelerinde kalmalarını istiyoruz, onun için huzurevini doldurma yönünde bir gayretimiz yok” ifadelerini kullandı.

ŞENOĞLU; "İL HALK KÜTÜPHANESİNİN MART SONUNDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR"

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, Kastamonu'da gerçekleştirilen faaliyetleri şöyle sıraladı; "İl Halk Kütüphanemiz, 2016 yılında deprem riski nedeniyle yıkılmıştı. 2022 yılı Mart ayında yeni binasının inşaatına başlanıldı. Bu yıl Mart ayı sonu itibariyle inşaatın tamamlanması planlanıyor. İl Halk Kütüphanesinde okuma hizmetlerinin dışında bilim atölyesi, kafeterya, oyun ve spor alanları gibi sosyal alanlar da yer alacaktır. Ayrıca İL Halk Kütüphanesi'nin günümüz şartlarına uygun bir şekilde tefrişatı için de 5 milyon 300 bin TL ödeneğimiz geldi ve ihale süreci de başladı. 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Merkez Saraçlar Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırma uygulaması gerçekleştirildi. Bu çerçevede 17 binanın dış cephesi ve çatısı yenilendi. 2 türbenin de duvarları yapıldı. 2700 yıllık Ev Kaya Mezarları, metruk haldeydi. Buranın da çevre düzenlemesi, restorasyonu ve terziliği, aynı zamanda da aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Bilgi ve uyarı levhalarını da yerleştirdik. Bitti geçici kabul aşamasında.  Çatalzeytin Ginolu Kalesi'nin restorasyonu da tamamlandı. Geçici kabul aşamasında. Kafeterya sosyal alanların olduğu bir yer haline geldi. Bozkurt İlçe Halk Kütüphanesi sel felaketi dolayısıyla zarar görmüştü. Kütüphanenin bakım, onarım ve tefrişatı, aynı zamanda kitapları tamamen yenilendi. Ağlı İlçe Halk Kütüphanesi hizmete açıldı. Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi restorasyonunun ihalesi gerçekleşti. Restorasyon çalışmaları başladı. Taşköprü Pomeiopolis Antik Kent Kazı çalışmalarının daha hızlı yapılabilmesi için kazı alanının üzerine geçici çatı yaptık. Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nin bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik. Bakanlığımızın yaptığı ihalelerden biri Taşköprü Tabakhane Mahallesi Delibey Sokağı sokak sağlıklaştırma projesi var. Sadece Delibey sokağıyla kalmayacak, başka sokaklarda da iyileştirme çalışmaları olacak. 2022 yılı toplam yatırım tutarı 64 milyon 136 bin lira.”

"KURUMLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Şenoğlu, Kastamonu'da ağırlanan İnfluencerlarla ilgili de şu ifadelere yer verdi; "5 influencer 3 gün ilimizde ağırlandı. Ajanstan bize gelen raporda 8.1 milyon görüntülenme sağlandı. Aynı zamanda Bakanlığımız, Türkiye Turizm Değişim Ajansıyla birlikte Gez Sen Kastamonu ve yurt dışıyla birlikte İngilizce yayın yaptığımız Go Kastamonu sayfalarımız var. Bu sosyal medya hesaplarımızın takibi ve paylaşılması konusunda kurumlarımızın desteğini istiyoruz.”

"2022'DE KONAKLAMA SAYIMIZ 565 BİN 478"

İl Müdürü Şenoğlu, son olarak konaklama tesisleri ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunarak; "Şehir merkezimizde 51 tesisin 1725 oda, 3 bin 690 yatak kapasitesi bulunmakta. Buna il genelinde baktığımız zaman 138 tesis, 3 bin 163 oda, 6 bin 713 yatak kapasitesi ilimizde bulunmaktadır. Konaklama sayımız 2018 yılında 525 bin, 2019 yılında 763 bin, 2020'de 168 bin, 2021'de 259 bin oldu. Bu sene de planladığımız gibi hatta daha da üzerinde 565 bin 478 geceleme sayısına ulaşmış olduk” dedi.

ÇAKIR; "SENEYE HEDEF 750 BİN AMA 1 MİLYON HEDEFİNİ RAHATLIKLA KOYABİLİRİZ"

Konuklama konusunda açıklama bulunan Vali Çakır da; "Bu rakamlara baktığımızda yükseliş trendine yeniden güçlü bir şekilde girdiğimizi görüyoruz. Haziran ve Temmuz aylarımızda yağışlı bir süreç yaşamamıza rağmen. Kastamonu'nun turizm noktasında oldukça iyi bir noktada olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi güçlü bir şekilde inşallah tekrar sürece başlıyoruz. Allah nasip ederse seneye ben 750 bin diyorum ama 1 milyon hedefini rahatlıkla koyabiliriz ve bunu başaracak güçteyiz. Rakamlarımızı olumlu görüyorum" diye konuştu.

OĞUZHAN; "İHSANGAZİ-ARAÇ YOLUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan; “Kırık Barajı varyantında ödenekler çerçevesinde fore kazık çalışmaları yapıldı. 1-2 ay içerisinde burayı trafik ulaşımına açmış olacağız. İhsangazi-Araç yolunda çalışmalar devam etmektedir. Suluca Kavşağı’nın proje çalışmaları tamamlanmıştır” diyerek devam eden diğer çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

SİNSİ; “İŞLERİMİZİN YÜZDE 85 CİVARINDA BİR GERÇEKLEŞMESİ VAR”

Özel İdare Genel Sekreteri Nida Sinsi, 2022 yılında toplam 299 projelerinin olduğunu belirterek; “İşlerimizin yüzde 85 civarında bir gerçekleşmesi var. Köy yollarımızdan 622 kilometresi BSK standardına çıkmış durumda. Sathi kaplama yolumuz 2 bin 116 kilometre civarında. 2’nci kat asfalt çalışmamızda yüzde 71 seviyesine ulaştık. Sel afetleri sonucunda İl Özel İdaresi sorumluluk bölgesinde toplam 61 köprü zarar gördü. Bu köprülerin 17’si DSİ tarafından ihale edildi, bazıları tamamlandı, bazıları devam ediyor. Geri kalan 44 köprüyü ihale ettik. 14 projemiz tamamlandı” şeklinde bilgi verdi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum