KÜ, Teknofest Karadeniz’deydi;

KÜ, Teknofest Karadeniz’deydi

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Teknoloji Takımları'ndan “Şerife Bacının Torunları” ve “Wear”, bu yıl Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz Final etkinliğine Finalist olarak katılmaya hak kazandı....

Turizm Teknolojileri kategorisinde yarışan Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Furkan Baldemir ve Duygu Batmaz’ın bu yıl ilk defa yarışlara katılmasına rağmen geliştirdikleri “Arga” isimli proje ile 89 proje arasından 8. olarak finalist olmaya hak kazandı.

Rize’de düzenlenen Final sunumlarının ardından Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenen etkinliği katılmaya hak kazanan Wear teknoloji takımı, TEKNOFEST jürisine sunum yaptı ve festivale gelen ziyaretçilere çalışmalarını anlattı. Wear takımı açıklanacak sıralamanın ardından iyi bir derece almayı umduklarını ifade etti.

Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları kategorisinde yarışan ve final yarışlarında 34 takım arasından 6. olan Şerife Bacının Torunları Takımı’nın tasarlayıp ürettiği Atabeygazi Elektrikli aracı, bu yıl Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz festival alanında ziyaretçilerle buluştu. Takım üyelerinden Murat Köyüstü, Mehmet Sümer, Oğuzhan Şimşek, Haydar Kadir Özdemir, Sadiye Yazır ve Emine Türkmen festival alanına gelen misafirlere geliştirdikleri araç hakkında bilgiler verdi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum