Belediye Meclisi’nde Temmuz maratonu başladı;

Belediye Meclisi’nde Temmuz maratonu başladı

Kastamonu Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclisi toplantısında 6 gündem maddesi yer aldı....

 Toplantının ilk gündem maddesinde kadro iptal-ihdas cetvelleri görüşülerek meclisin oylamasına sunuldu. Oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının ikinci maddesinde Kuzeykent Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Belediye Ek Hizmet Binasının yanında bulunan büfenin ihaleye çıkarılması teklifi yer aldı. Söz konusu teklif meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

ŞEYHOĞLU KONAĞI OLGUUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ OALCAK

Toplantının üçüncü maddesinde Şeyhoğlu Konağı’nın Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi konusu yer aldı. Kastamonu’nun geleneksel el sanatlarının, tarihinin ve kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması için Atabeygazi Mahallesi’nde bulunan Şeyhoğlu konağının Olgunlaşma Enstitüsü olarak kullanılması adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 5 yıl süreyle tahsisi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu; “Türkiye’de zannediyorum 23 ya da 24 tane olgunlaşma enstitüsü var. Bakan Bey de bir tane de Kastamonu için düşünmüş. Onun için de tarihi bir konağa ihtiyaç vardı. Otel konseptinde işletmek için talip aradık ancak bulamadık. Onun için Milli Eğitim’e tahsis etmeye karar verdik” dedi. Konuşmasının ardından oylamaya sunulan tahsis kararı meclisin oy birliğiyle kabul edildi. 

EK ÖDENEK DÜZENLEMESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ

Toplantının dördüncü maddesinde ek ödenek görüşüldü. Maddede; “Personel giderleri ile akaryakıt enerji maliyetlerine bağlı olarak malzeme ve hizmet maliyetlerinde yaşanan artışlar gerekçesiyle, müdürlükler tarafından ödenek talep edildiği görülmüştür. İlgili müdürlüklerin taleplerini karşılayabilmek için belediyemiz tarafından gerçekleştirilen taşınmaz satışları ile vergi ve hizmet gelirleri ve faiz gelirlerinin bütçe tahminlerinin üzerinde gerçekleyeceği öngörüldüğünde söz konusu gelir kalemlerinin kaynak gösterilerek, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. Maddesi gereği ekli tabloda gösterildiği şekliyle 221 milyon 750 bin ek ödenek düzenlenmesi hususunun meclisçe görüşülerek karara bağlanmasını arz ederim” ifadeleri yer aldı. Söz konusu madde meclis tarafından oylanarak, oy çokluğuyla Plan Ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. 

 “BÖYLE BİR PROJE ZATEN BİZİM SEÇİM BEYANNAMEMİZDE DE VAR”

Toplantının bir diğer maddesinde İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tingirlioğlu’nun, geçtiğimiz meclis toplantısının yazılı olarak sunduğu ‘Tarih ve Kültür Müzesi’ hakkındaki önergesi görüşüldü. Başkan Vidinlioğlu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri dile getirdi; “Zaten bizim seçim beyannamemizde de böyle bir projemiz vardı. Daha sonra biz bu konuyu Vali Beyle de görüştük. Valiliğin de bu konuyla ilgili bir çalışması var. Hatta yeniden gündeme geldi ama gündem o kadar yoğun olduğu için beklemeye alındı” dedi. Meclisin oylamasına sunulan önerge oy çokluğuyla reddedildi.  

Toplantının son maddesinde ise imar plan tadilatları görüşüldü. Meclisin oy birliğiyle İmar Komisyonuna aktarılması kabul edildi. 

KARAŞ; “HİSARARDI’NA ÇOCUKLAR İÇİN PARK YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

CHP Kastamonu Belediye Meclis Üyesi Sibel Karakaş, Belediye Meclisine yazılı ve sözlü önerge sundu. Hisarardı Mahallesi’nde yapılacak olan otopark konusuyla ilgili maddeye, geçtiğimiz toplantıda evet oyu kullandıklarını dile getiren Meclis Üyesi Karaş, şu ifadeleri dile getirdi;  “Geçen toplantıda bir maddeye Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi olarak evet oyu kullandık. Hisarardı mahallesindeki arsanın tahsisiyle ilgiliydi. Meclis üyeleri olarak önceliğimiz elbette ki eğitim. Fakat şuanda Hisarardı İlkokulunun orada bir faaliyet yok. Uzun zaman önce oradan taşınmıştı.  Orası Kastamonu’ya il dışından gelenlerin ve Kastamonu içindeki misafirler açısından çok sık ziyaret edilen ve trafik sorunu fazla olan bir bölge. Bunun da farkındayız. Dolayısıyla özellikle il dışından gelen misafirlerin Kastamonu’ya ekonomik anlamda geri dönüşleri çok fazla. Yalnız Belediye Meclis Üyeleri olarak bizleri düşündüren bir soru işareti var kafamızda. Orası park olunca oradaki çocuklar için oyun alanı, spor alanı acaba belediye tarafından uygun bir yere yapılabilir mi? Biz bunu düşünerek biraz tereddüt etmiştik bu oylamada. Her ne kadar evet oyu kullansak da biz oradaki çocuklar için oyun oynayabilecekleri spor yapabilecekleri uygun bir alanı belediyemiz tarafından park yapılmasını sözlü olarak talep ediyoruz.”

VİDİNLİOĞLU; “ÇOCUKALRIN MAĞDURİYETİ İÇİN GEREKLİ TÜM ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu bunun üzerine şu açıklamaları dile getirdi;  “Bizim zaten hemen hemen her mahallede birden fazla oyun ve spor alanımız var. Boş bulduğumuz her yere de bunları yapıyoruz. Çocuklar konusunda bizim hassasiyetimiz var. Hele de benim hassasiyetim herkesten çok daha fazla. Hisarardı, şehrin önemli bir yeri. Manevi olarak önemli bir bölge. Mevlana’da,  Hacı Bektaş’ta, Hacı Bayramı Veli’de, Eyüp Sultan’da, trafik çok daha düzenli. Bizdeki gibi bir keşmekeşlik yok. Orasının dar bir alan olması sebebiyle trafikte çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Hele hele mübarek gün ve gecelerde nefes alınmaz hale geliyor. O alanın trafiğe kapatılması turizm açısından da çok önemli. Onun için bu yönde zaten Özel İdare’yle de aramızda bir protokol yaptık. Fakat oradaki 350 metrekare yüzünden tapu devirlerini yapamadık. Onun için iş buralara kadar uzadı. Bugün oranın da asfaltlamasını hemen hemen bitirdik. Orasıyla ilgili değişik projeler düşünülebilir. Ancak önce oraların derlenmesi, toparlanması lazım. Çocukların mağduriyeti için de elbette ki gerekli bütün çalışmalar yapılacaktır.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum