Kubbeli Mescit nerede? Kubbeli Mescit adres tarifi;

Kubbeli Mescit nerede? Kubbeli Mescit adres tarifi

Kastamonu Kubbeli Mescit, Kastamonu ilinin Atabey Gazi semtinde bulunan tarihi bir camidir. Peki Kubbeli Mescit nerede? soruların cevabı haberimizde...

Kubbeli Mescit nerede?

Kastamonu Kubbeli Mescit, Kastamonu ilinin Atabey Gazi semtinde bulunan tarihi bir camidir. Kubbeli Cami olarak da bilinir ve muhtemelen 1400'lü yıllarda Candaroğulları'nın ilk döneminde inşa edilmiştir. Cami kare planlı ve 5x5 metre ölçülerindedir. 16. yüzyıldan kalma önemli bir Osmanlı kültür alanı olarak kabul edilir ve Karadeniz Bölgesi, Kastamonu, Merkez (Kastamonu) 'da bulunur. 1116/1704 yılında onarım gören cami en son 2005 yılında Kastamonu Evkaf Bölge Müdürlüğü tarafından onarılmıştır. Caminin adresi Atabeygazi Mahallesi Atabey Sokak No:31.

Kastamonu Kubbeli Mescit'e ulaşmak için birçok ulaşım seçeneği mevcuttur. Ziyaretçiler camiye ulaşmak için otobüs ya da taksi gibi toplu taşıma araçlarını kullanabilirler. Cami, Kastamonu'nun merkez Çepni Mahallesi'nde yer almakta olup, ziyaretçilerin kolayca ulaşabilecekleri bir konuma sahiptir. Ayrıca ziyaretçiler camiye ulaşım için kendi araçlarını da kullanabilirler. Arabayla gitmeyi tercih edenler için caminin yanında park yeri mevcuttur. İbn-i Neccar (Yavuz Selim) Mahallesi, Kefeli Yolu ve Atlamboç üzerindedir. 1116/1704 yılında tamir edilen cami en son 2005 yılında Kastamonu Vakıflar Mahallesi tarafından restore edilmiştir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum