Atabeygazi Camisi ve Türbesi nerede? Atabeygazi Camisi ve Türbesi adres tarifi;

Atabeygazi Camisi ve Türbesi nerede? Atabeygazi Camisi ve Türbesi adres tarifi

Atabeygazi Camii ve Türbesi, Kastamonu'da bulunan en eski cami ve türbelerden biridir. Peki Atabeygazi Camisi ve Türbesi nerede? sorularının cevapları haberimizde...

Atabeygazi Camii ve Türbesi, Kastamonu'da bulunan en eski cami ve türbelerden biridir. Caminin 1273 yılında Atabey Muzaffereddin Yavlak Arslan tarafından inşa edildiği bilinmektedir. Cami, kesme ve moloz taştan yapılmış olup, ahşap sütunlar ve ahşap bir tavanı bulunmaktadır. Caminin bulunduğu yerde daha önce başka bir dini yapı bulunmaktaydı ve bu yapı binası camiye dönüştürülmüştür. Atabeygazi Camii, halk arasında "Kırk Direkli Cami" olarak da bilinen. Cami ve türbe, Kastamonu Kalesi'nin arkasında yer almakta olup, burada harika bir manzara sunmaktadır.

Atabeygazi Camisi ve Türbesi nerede?

Atabeygazi Camii ve Türbesi'nin adresi Atabeygazi Mahallesi, Atabey Sokak No:14, Kastamonu'dur. Camiye ve türbeye gidecek veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz. Dolmuşlar, Kastamonu'nun çeşitli noktalarından camiye ve türbe yakınlarına gitmektedir. Ayrıca, şehir merkezinden geçerken de camiye ve türbeye ulaşmak mümkündür.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum