Zimbabwe’de Kastamonu imzası!;

Zimbabwe’de Kastamonu imzası!

Halit Bitkin, “Deniz Feneri Kastamonu Temsilcisi olarak 10.000 km uzakta Afrika ülkesi Zimbabwe’de bir vefa örneği daha göstererek yoksul Zimbabwe müslümanlarına “Atabey Gazi Mescidi” inşa ederek teslim ettik” dedi....

Afrika ülkesi Zimbabve’de hizmete açılan Atabeygazi mescidi hakkında deniz feneri Kastamonu temsilcisi Halit Bitkin açıklamada bulundu.

Deniz Feneri Kastamonu temsilcisi Halit Bitkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Günümüzden 800 yıl önce yaşayan Hüsameddin Çoban Bey’in (Atabey Gazi).Kastamonu’yu Bizans’ın elinden alan Selçuklu Türk komutanıdır. Kastamonu Fatihi olarak bilinir.

Atabey Gazi Peygamber Efendimiz (S.A.V) kabrinin bakımına harcanmak üzere para da göndermiştir. Kastamonu yöresinde kimseyi aç açıkta bırakmayan Atabey Gazi, Kastamonu’da Sosyal Devlet anlayışını ilk uygulayanlardandır.”

Deniz Feneri Kastamonu Temsilciliği 10 bin km uzakta Afrika ülkesi Zimbabwe’de bir vefa örneği daha göstererek yoksul Zimbabwe Müslümanlarına Atabeygazi Mescidi inşa ederek teslim etti ve Ramazan da hizmete açıldı. Kastamonu temsilcisi Halit Bitkin Zimbabwe Müslümanlarının bağışçılarımıza selam ve dualarının olduğunu söyledi ve teşekkür etti.

Kaynak: Zimbabwe’de Kastamonu imzası!

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum