‘Atabeygazi’ 8. oldu;

‘Atabeygazi’ 8. oldu

‘Atabeygazi’ TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Kastamonu Üniversitesi’ni başarıyla temsil etti....

TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından 18. Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 19 Temmuz-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında TOSFED İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleşti.Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan “Şerife Bacı’nın Torunları” takımının tasarlayıp ürettikleri elektrikli araç “Atabeygazi” Kastamonu’yu ve Kastamonu Üniversitesi’ni başarıyla temsil etti.600'den fazla takımın başvuru yaptığı yarışmada teknik tasarım raporu başarılı kabul edilen 69 takım yarışmaya davet edildi. Davet edilen 69 takımdan teknik kontrolleri başarıyla tamamlayan 34 takım yarışmada yer aldı.


ŞERİFE BACI’NIN TORUNLARI FİNAL YARIŞINDA 8. OLDU

İlk 3 yılında 5 ödülle büyük başarılar kazanan Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Şerife Bacı’nın Torunları takımı Atabeygazi ile bu yıl 4. kez katılım gösterdiği Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda final etabı sonucunda 8. oldu. Takım ayrıca tanıtım ve yaygınlaştırmaya yaptığı katkılar nedeniyle ‘Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü’ne layık görüldü.

Yarışlar esnasında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, takımı ziyaret edip, Atabeygazi aracına imza atıp başarılar diledi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum