Arama
Arama Sonuçları
Bisiklet Yolu’nda sona gelindi!
Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde inşaatı süren 500 metre uzunluğundaki yürüyüş ve bisiklet yolunun büyük bölümü tamamlandı.
Kastamonu'nun bisiklet yoluna, büyük ayıp!
Kastamonu’nun bisiklet yolu, şimdilerde gelişigüzel yazılan duvar yazılarıyla çevrilmiş durumda. Yolda bisiklet haricinde her türden motosiklet ve otomobil geçse de, bölge ilgi bekliyor.
Belediye'den 23 Nisan kutlamaları!
Kastamonu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi. Kastamonu Belediyesi önünde düzenlenen bayram kutlama etkinliği devam ediyor.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Tosya'da yeşil alanların sayısı artırılacak
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, ilçede yeşil alanların sayısını artıracaklarını belirtti.
Sahile vurdu... Bu kez tam 3 tane!
Sinop sahiline 3 adet ölü yunus balığı vurdu. Geçtiğimiz ay yine bir ölü yunus balığı Sinop sahiline vurmuştu... Konuyla ilgili inceleme başlatıldı
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Batı Karadeniz’de ceset alarmı!
Batı Karadeniz'de ceset bulundu...
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Mağarada ders yaptılar
Kastamonu'da üniversite öğrencileri, Araç ilçesinde buz sarkıtlarıyla dikkat çeken mağarada ders yapıp, incelemelerde bulundu.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Baltacı projelerini tanıtacak!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, için 9 Mart Cumartesi günü proje tanıtım toplantısı düzenlenecek. Grand Moni Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan toplantı saat 19.30’da başlayacak.
Gazi’de ‘uğursuz' düdük!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren GMG Kastamonuspor, tam bir puan fırsatı olan Sarıyerspor’u Gazi Stadı’nda ağırlayacak. GMG Kastamonuspor’un oynadığı 8 maçtan sadece 1’ini kazandığı maçlarda yer alan hakem Ferhan Kestanlıoğlu, bugün Gazi’de düdük çalacak.
Selde tahrip olmuştu... Yeniden yapılıyor!
Azdavay ilçesinde Devrekani Çayı’nın iki yakasına DSİ tarafından yapılan taşkın koruma duvarları ilçede yaşanan sel afetleri dolayısıyla tahrip olmuştu. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, DSİ tarafından duvarların yeniden projelendirilerek ihaleye çıktığını ve müteahhit firmanın şantiyesini kurmaya başladığını açıkladı.
İlk yarı sessiz; ikinci yarı ise, fırsat!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren GMG Kastamonuspor, 28. Hafta mücadelesinde PFDK’dan seyircisiz oynama cezası yiyen ve yenilgiye doymayan Denizlispor ile Denizli Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geliyor.
Kastamonulu aile Müge Anlı'da
Kastamonulu aile kayıp babaları Mehmet Başar'ı bulmak için ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Muhteşem Araç yaylaları, kar festivaline hazır
Muhteşem Araç yaylaları, kar festivaline hazır
Sadece stad değil, dev bir spor tesisi
Milletvekili Uluay’dan, yeni stad projesiyle ilgili yer ve içerik önerisi...
Taşköprü’deki kaya mezarından ‘bal’ akıyor
Taşköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık kaya mezarlarının bulunduğu bölgede yeni bir kaya mezarı daha keşfedildi. Henüz kayıtlarda bulunmayan kaya mezarının, üst kısmındaki kayalarda yabani arıların yaptığı ballara ulaşamayan köylüler ise bakmakla yetiniyor.
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Kuzeykent'te VAHŞET!
Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde vahşet! Ayaklarıyla ezerek öldürdü...
Otopark yapmak çok mu zor?
AHMET KATAR, KEAH’TAKİ PARK ÇİLESİNE DİKKAT ÇEKTİ
Kastamonu’da kadının gür sesi 104. kez kutlandı
Kastamonu'da, Anadolu'nun işgale karşı haklı sesini duyurmak amacıyla 10 Aralık 1919'da yapılan ilk kadın mitinginin 104'üncü yılı kutlandı.
89 yaşındaki İzbeli: “Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz”
Kastamonu Cumhuriyet Meydanında konuşan Sabiha İzbeli, Kadın ve erkek diye bir ayrım yoktur. Hepimiz biriz. Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz düşüncesindeyim.” dedi.
10 Aralık kardeşliği
Kastamonu'da 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi etkinlikleri, kadınların direnişi ve birlik mesajlarıyla dolu bir atmosferde gerçekleşti. Miting kapsamında düzenlenen yürüyüşte, siyasi partiler arasında görülen birlik ve beraberlik ortamı da gözlerden kaçmadı.
Kastamonu'da alışılmışın dışında: CHP ve AK Parti kol kola
Kastamonu, alışılmışın dışında bir sahneye tanık oldu. CHP ve AK Parti kol kola …
Merhum başkanın eşi, makama talip!..
Seda Oyar (48), Abana Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.