İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!;

İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi....

"KİLO KONTROLÜ SAĞLAYARAK RAHAT GEÇİRİLEN ORUÇLAR ELDE EDEBİLİRİZ"

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "11 ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’na girmiş olmamız tüm İslam Alemi tarafından büyük bir mutlulukla karşılanmaktadır. Bu mutluluğumuzu sofralarımıza yansıtırken sağlığımızı korumaya da özen göstermeliyiz. Gün içerisinde tutulan oruç sebebiyle yemek saatlerimizde değişiklikler meydana  gelmektedir. Günlük ihtiyacımız olan besinleri sahur, iftar ve iftar sonrası yapılabilecek bir ara öğünle karşılarken dikkat edeceğimiz bir takım beslenme önerileri ile acıkma- susama süreçlerini en aza indirip kilo kontrolü sağlayarak rahat geçirilen oruçlar elde edebiliriz."

15. Susama hissimiz için Hekimlerin Öncüsü olarak da bilinen İbni Sina’ nın bizlere tavsiyesi olan demirhindi şerbetini tüketebiliriz. Yine kayısı kompostosu ile armut da önerileri arasındadır.

16. İftar sonrası hafif tempolu yürüyüşler  yapılarak sindirim desteklenip kilo kontrolü sağlanabilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum