Kastamonu’da kadının gür sesi 104. kez kutlandı;

Kastamonu’da kadının gür sesi 104. kez kutlandı

Kastamonu'da, Anadolu'nun işgale karşı haklı sesini duyurmak amacıyla 10 Aralık 1919'da yapılan ilk kadın mitinginin 104'üncü yılı kutlandı....

Kastamonu’da her yıl 10 Aralık'ta büyük coşkuyla kutlanan ilk kadın mitinginin yıl dönümü bu yıl da yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Kastamonu'da, Anadolu'nun işgale karşı haklı sesini duyurmak amacıyla 10 Aralık 1919'da yapılan ilk kadın mitinginin 104'üncü yılı kutlandı.

Kışla Parkı önünde bir araya gelen İl ve İlçe protokolü, kadın dernekleri üyeleri ile vatandaşlar, önlerinde kağnı, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Vali Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada kadın dernekleri üyeleriyle siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri, mitingin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk ve Şerife Bacı anıtlarına çelenk sundu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum