89 yaşındaki İzbeli: “Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz”;

89 yaşındaki İzbeli: “Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz”

Kastamonu Cumhuriyet Meydanında konuşan Sabiha İzbeli, Kadın ve erkek diye bir ayrım yoktur. Hepimiz biriz. Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz düşüncesindeyim.” dedi....

Kastamonu'da, Anadolu'nun işgale karşı haklı sesini duyurmak amacıyla 10 Aralık 1919'da yapılan ilk kadın mitinginin 104'üncü yılı kutlandı.

Kastamonu’da her yıl 10 Aralık'ta büyük coşkuyla kutlanan ilk kadın mitinginin yıl dönümü bu yıl da yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Kışla Parkı önünde bir araya gelen İl ve İlçe protokolü, kadın dernekleri üyeleri ile vatandaşlar, önlerinde kağnı, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün sonunda Cumhuriyet Meydanında şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemini anlatan 89 yaşındaki Sabiha İzbeli, bir konuşma gerçekleştirdi.

“KADIN ERKEK YAN YANA CUMHURİYETİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İzbeli, konuşmasında şunları kaydetti: “Senede bir gün kutlansa da, her gün kadınların bayramı olmalı. Allah'a bin kez şükür, Cumhuriyet için ne kadar dua etsek azdır. Çünkü bize böyle bir günü vermiş, bağışlamıştır. Kadın ve erkek diye bir ayrım yoktur. Hepimiz biriz. Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz düşüncesindeyim. Kadın erkek yan yana Cumhuriyeti yaşatmaya devam edeceğiz. 40 yıldır çalışıyorum hala da çalışmaya devam ediyorum ve bundan da hiç gocunmam. Çok şükür böyle bir günü beraber kutluyoruz. 104 senedir Cumhuriyetimiz ayakta ve ilelebet ayakta kalacak” dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum