Arama
Arama Sonuçları
Bu proje Kastamonu’yu ‘spor şehri’ yapacak
Kastamonu İl Genel Meclisi’nde “Spor Vadisi”nin tüm ayrıntıları masaya yatırıldı
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
"Alişan'a Kastamonu Pastırması'nı tanıttık"
TRT'de yayınlanan Alişan İle Hayata Gülümse programı için Kastamonu'ya gelen Alişan, Kastamonu'nunymresel lezzeti Kastamonu Pastırması'nın tanıtımını, Erdem Sepetçioğlu Nasrullah Şubesinde yaptı. Erdem Sepetçioğlu firmasının sahibi Adem Bodur, "memleketimizin güzide lezzetlerinden olan 'Kastamonu Pastırması'nın tanıtımını yaptık" dedi.
‘Türk Dünyası Günleri oluyor da, Pirinç Festivali neden olmasın?’
Tosya CHP İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli’den Pirinç Festivali’nin iptaline tepki!
"Tosya'ya da yer gösterirseniz seviniriz"
Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB) Meclis Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Çakır'ın konuşmasının ardından Kastamonu Tanıtım videosu izlendi. Videonun izlenmesinin ardından söz alan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; " Kastamonu Tanıtım Filmiyle alakalı yanlış hatırlamıyorsam Tosya ile ilgili hiçbir şey yok. Tosya diğer ilçelerimizle birlikte yarışabilecek potansiyele sahip bir ilçe. Kastamonu turizmiyle alakalı ortaya konulan özverili çalışmaların içerisinde Tosya'ya da yer gösterirseniz seviniriz" dedi.
Cep telefonu ve tabletten sonra dört ürün daha yenilenerek satılabilecek
Halihazırda cep telefonu ve tabletle sınırlı olan yenilenerek kullanıma sunulabilecek ürünler arasına akıllı saatler, bilgisayarlar (dizüstü, masaüstü), oyun konsolları ve modemler de eklendi.
‘En büyük yatırımı insana yapacağız’
CHP İl Başkanlığı’nın milletvekili aday tanıtım toplantısı, Grand Moni Belediye Konferans Salonu’nda sonunda gerçekleştirildi.
‘Biz Atatürkçüyüz, o masayı dağıtırız’
Memleket Partisi İl Başkanlığı tarafından Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda 28. Dönem Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi.
Bakanlıktan 'Et ve Süt Kurumu'nun taklitlerine ceza
Ticaret Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun unvanı ve logosunu taklit ederek tüketicilerin güvenini kötüye kullanan ve tüketicinin bilgi eksikliklerinin istismar eden işletmelere idari para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası uygulanacağını açıkladı.
Kastamonu tarihinin en güzel sunumu…
Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar neticesinde yenilenen Kastamonu Kent Tarihi Müzesi, yeni yüzüyle 1 yıllık süre içerisinde 8 bin 797 ziyaretçi ağırladı.
"Önümüzde çok hareketli bir süreç var"
AK Parti il yönetimi, 10 Ocak Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarıyla Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü'nde bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, burada yaptığı konuşmada gazetecilerin, 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlayarak; "Diğer illeri zaman zaman gözlemliyoruz. İlimizde daha iyi, daha güzel, daha nitelikli ve daha kaliteli bir gazetecilik anlayışı olduğunu görüyoruz. Tarafgirlik gütmeden, doğruyu ve net haberi verdiğiniz için teşekkür ediyoruz " ifadelerine yer verdi.
Haberal'dan tanıtım fedakarlığı
Kastamonu'nun Cide ilçesi Malyas Kanyonu içerisinde bulunan Evken Şelalelerini tanıtmak isteyen Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, dikkat çekmek için soğuğa aldırış etmeden şelalenin oluşturduğu dev kazanda yüzdü.
Büyükelçi Wimmer Kronospan’ı gezdi
Avusturya Büyükelçisi Johannes Wimmer, beraberinde Ticaret Ateşesi Christian Maier ve Avusturya kökenli Kronospan Orman Ürünleri Şirketi yetkilisi David Brenner ile birlikte Kastamonu’ya geldi.
‘Memleket’ kadınlarından KGD’ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Bursa Kastamonulular Derneği (KASDER) Kadın Kolları ve Şapka Seven Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan Kastamonu Gazeteciler Derneği’ne (KGD) ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunarak dernek yöneticilerine Kastamonu izlenimlerini ve Bursa’daki faaliyetlerini anlattı. Bursa’dan Kastamonu’ya kültür ve tanıtım gezisi için gelen ekip, Kastamonu’yu çok beğendiklerini ve mutlu bir şekilde ayrıldıklarını dile getirdi.
Unutulmaz bir gün geçirdiler
Ağlı ilçesinden 70 öğrenci, Daday’da Atlı Terapi Merkezi’ne ziyarette bulundu. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan kafile, Ağlı Kaymakamı öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Daday Atlı Terapi Merkezini ziyaret etti. Öğretmenleri ve okul müdürünün hazır bulunduğu ziyaret kapsamında 70 öğrenciler Atlı Terapi Merkezi’nde doyasıya eğlenerek vakit geçirdi.
‘Kastamonu, 100 yüzyılın fırsatını elinin tersiyle itti’
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KALDER) tarafından, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ülkemizin en büyük bölgesel fuarı ‘Türkiye-Ortadoğu Ticaret Fuarı TRADEF’ ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Kebeci Restoran’da düzenlenen toplantıya KALDER Başkanı Turgay Civelekoğlu ve dernek yönetimi ile TRADEF Organizatörü İstamonu Fuarcılık sahibi Gazeteci Hüseyin Karadeniz ve basın mensup0ları katıldı.
“Üye sayımız da her geçen gün artıyor”
Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığında Ak Partili Kastamonulular,sabah kahvaltısı programı gerçekleştiriyor. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Ak Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım ve 300 Kastamonulu parti mensubu katılım sağladı.Programı düzenleyen Ak Parti Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyesi Elif Seven, İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Karadayı Deniz, İlçe STHİ Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Atay ortak bir mesajla; “Bu tür organizasyonları yaparak her geçen gün daha da çok güçleniyor, birlik beraberliğimizi sağlıyoruz. Ak Partiye desteğimiz çığ gibi büyüyor. Üye sayımız da her geçen gün artıyor” ifadelerine yer verdi.
Sarımsak festivaline özel pul çalışması
PTT Genel Müdürlüğü tarafından Taşköprü Belediye Başkanlığına kişisel pul çalışması yapılarak hediye edildi.
“En büyük sıkıntımız eleman”
Kastamonu’da unlu mamül işletmecisi olan fırıncılık sektöründen uzun zamandır geçimini sağlayan Ramazan Demirci, sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demirci son dönemde çalıştıracak eleman konusunda çok zorlandıklarını ve geriden yeni nesil elemanın yetişmediğine değinerek, bu konuyla alakalı ellerinden gelen ne ise yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Demirci açıklamasında; “1965 yılından bu yana fırıncılık ve unlu mamüller üzerinde çalışan 3 kuşaktan bu tarafa gelen ve esnaflık yapmaya çalışan esnaf olarak şu anda bizim için en büyük sıkıntı eleman sıkıntısı” ifadelerine yer verdi.
“Bu şehrin makus kaderini değiştirmeliyiz”
21-24 Eylül günlerinde Kastamonu’da gerçekleştirilecek olan ve Batı Karadeniz’in ilk karma fuarı özelliğini taşıyan Türkiye-Ortadoğu Ticaret Fuarı’nın (TRADEF) tanıtım toplantısı Uğurlu Konakları’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İstamonu Medya ve Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Karadeniz; “Bu şehrin makus kaderini değiştirmek zorundayız. Bu kent artık göç veren değil, göç alan bir il olması lazım. Yerinde istihdamı arttırmak, güzel ve kaliteli yaşama katkı sağlamak lazım. Bu fuarcılık kültürünü bu şehre dokundurmak, daha öteye taşımak için bir yol kat ettik, güzel bir yola çıktık. Kastamonu’nun ihtiyaç duyduğu uluslararası tanıtımına katkı sunacağımızdan çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.
'En iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalışacağız'
Hepkebirler Mahallesi’ndeki Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) Kastamonu Şubesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
'Kılcal damarlarımız bir bir gidiyor'
Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) 37. Gala toplantı programı İstanbul Beykoz Rüzgarlıbahçe Asrı Mekan’da gerçekleştirildi.
“Süreç çok iyi bir şekilde takip edilmeli”
Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dahilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)” bilgilendirme toplantısı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
Uluslararası Posta Sanatı Sergisi açıldı
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsünü düzenlenen Uluslararası Posta Sanatı Sergisini açıldı
Engelleri aşmak için bir aradalar
Genç Hareket Öğrenci Birliği (Young Act Student Union) tarafından Enhancing Accessibility: Cities for Mobility başlıklı Erasmus+ programı gençlik projesiyle 12'si farklı engelli türlerine sahip 24 genç ve 12 refakatçi yetişkin Kastamonu’da bir araya geldi
Vidinlioğlu'dan sert cevap!
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in eleştirilerine sert cevap verdi
TÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KONFEDERASYONU TANITIM GÜNLERİ YAPILDI
Kastamonu Dernekler Federasyonu, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu İş birliği ile İstanbul Yenikapı’da ‘Türkiye için Elele İl Tanıtım Günleri’ gerçekleştirildi