Bu proje Kastamonu’yu ‘spor şehri’ yapacak;

Bu proje Kastamonu’yu ‘spor şehri’ yapacak

Kastamonu İl Genel Meclisi’nde “Spor Vadisi”nin tüm ayrıntıları masaya yatırıldı...

Kastamonu İl Genel Meclisi’nin (İGM) Ekim ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Güray Parçal başkanlığındaki toplantıda Kadıdağı mevkiinde “spor vadisi” olarak değerlendirilen alanda 214 dönümlük boş bir arazi olduğu ve yeni bir yatırımın Kastamonu’ya büyük katkı sağlayacağı belirtildi.


Raporda; “İl Genel Meclisi’nin 8 Eylül 2023 günlü 5’inci Birleşiminde görüşülerek komisyonumuza havale edilen; elverişli iklimi ve rakımı ile spor turizmi için potansiyeli yüksek destinasyonlar arasında yer alan Kastamonu birçok yerli ve yabancı futbol kulübünün kamp adresi olabilmeye müsaittir. İlimizde gerek Süper Lig futbol takımları ve gerekse milli futbol ve yabancı futbol takımları için kamp merkezi olarak bir proje var mıdır? Varsa bu projenin hayata geçebilmesi için neler yapılabilir? Yoksa böyle bir proje yapılabilir mi? Konularını içeren 08.09.2023 tarihli yazılı önerge hakkında yapmış olduğumuz çalışma sonucunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz komisyonumuz tarafından ziyaret edildi. Müdürlüğümüz ve teknik personel tarafından bizlere sunulan bahse konu olan futbol takımları için kamp merkezi alanı ve projeleri hakkında detaylı bilgiler aktarılmıştır. Kastamonu’muz adım adım spor konusunda alt yapı olarak dev yatırımlar yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Bunlardan bahsedersek: Kastamonu ilimiz Kadıdağı mevkiinde spor vadisi olarak değerlendirilen alanda yaklaşık bin dönüm arazi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. Tahsis edilen alan içerisinde; Milli Takımlar Sürekli Kamp Eğitim Merkezi 516 dönüm arazi üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihale edilerek başlanmış ve tamamlanma aşamasına gelmiştir. Yolkonak Gençlik Kampı 350 yatak kapasitesinde olup 70 dönüm arazi üzerinde bulunmaktadır. 10 yıldır hizmet vermektedir. Boks Federasyonu Kamp Eğitim Merkezi mevcut olup 11 yıldır faaliyetine devam etmektedir. Kamp Eğitim Merkezimiz, Boks Milli Takımımızın son yıllardaki Uluslararası başarılarında en büyük rolü oynamaktadır. Kadıdağı Gençlik kamp tesisleri 2011 yılında açılmış olup halen hizmete devam etmektedir. Doğa Kültür Köyü ve İl Özel İdaresi standart hibrit çim sahası mevcuttur. Ilgaz Dağı ve Yurduntepe Kayak Tesisleri, Kastamonu Spor Vadisine 20 kilometre mesafededir” ifadelerine yer verildi.


“İLİMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN TANITIMA, EKONOMİYE ÇOK CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Raporda ayrıca; spor vadisi olarak adlandırılan alanda bulunan ve çeşitli tesislerle çevrili ormanlık alan içindeki 214 dönüm arazinin mevcut olduğu, 1070 rakıma sahip bu alana yapılacak spor tesisleri planlaması kapsamında; “Tüm proje alanı 6 metre çevre yolu ve 2,5 metre genişliğinde koşu parkuru ile çevrili, 4 bin metrekarelik eğitim merkezi ve spor salonu, 6 bin metrekare milli takımlar ve Ulusal kulüpler kamp merkezi, 350 yataklı Konaklama tesisi, Futbol akademisi, Fitness salonu, Teknik Birimler, Performans ölçüm merkezi, bin 600 metrekare hakem ve antrenör merkezi, 1 adet Plaj futbol sahası (25*45 ölçülerinde), 3 adet İdman sahası (25*45 ölçülerinde), 2 adet standart açık voleybol sahası, 3 adet standart açık basketbol sahası, 5 adet Tenis kortu, 7 adet UEFA standartlarına uygun 68*105 çim futbol sahası, 6 bin 300 metrekare yapay gölet, 35 bin metrekare çok amaçlı yeşil alanlar, 12 otobüs ve 300 araçlık otoparklar, planlanmıştır. Planlanan bu tesislerin yapılarak hizmete sunulması halinde Milli Takımlar kampı, Engelliler Milli Takımlar kampı, Kadın Milli Takımlar Kampı, Ulusal ve Uluslararası Profesyonel Futbol Kulüpleri İçin Kamp Merkezi, TFF Futbol Okulu/Akademisi, Plaj futbolu kamp merkezi, Futsal Kamp merkezi, TFF Antrenör ve Hakemlerin eğitim merkezi, Performans ölçüm merkezi olarak kullanılması mümkün olacaktır. Ayrıca ilimiz konaklama kapasitemizde yaklaşık bin yatak üzerine çıkmıştır. Ulaşım ise hem hava yolu hem kara yolu ulaşımına çok yakın mesafededir. 1070 rakıma sahip bu alanda futbol ağırlıklı tesislerin yapılması halinde rakım olarak yüksek ve orman içinde bulunan tesislere ilgi büyük olacak, Milli takımlar ve profesyonel takımlarımızın alternatif hazırlık kamp merkezi haline gelecek, çevresinde bulunan tamamlayıcı unsurdaki tesislerle ve ormanlık alan içinde bulunması ayrıcalığı ile adeta bir spor vadisi oluşturulacak, bu haliyle ülkemiz ve uluslararası düzeyde iddialı bir tesis haline gelecektir. Bu tesis alanının ilimiz ve bölgemiz için tanıtımına, ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacağı açıktır. Bu nedenle bu proje ve alt yapının çeşitli platformlarda tanıtımlarının yapılarak gerek kamu gerekse özel girişimciler tarafından yatırımına teşvik edilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum