"Önümüzde çok hareketli bir süreç var";

"Önümüzde çok hareketli bir süreç var"

AK Parti il yönetimi, 10 Ocak Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarıyla Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü'nde bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, burada yaptığı konuşmada gazetecilerin, 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlayarak; "Diğer illeri zaman zaman gözlemliyoruz. İlimizde daha iyi, daha güzel, daha nitelikli ve daha kaliteli bir gazetecilik anlayışı olduğunu görüyoruz. Tarafgirlik gütmeden, doğruyu ve net haberi verdiğiniz için teşekkür ediyoruz " ifadelerine yer verdi....

İl Başkanı Ünlü, devamında seçim sürecine hazırlandıklarını belirterek, Kastamonu'da yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


GÜZEL; "GAZETECİLİK, BİR HAYAT BİÇİMİDİR"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Gazeteci arkadaşlarımızla çeşitli vesilelerle zaman zaman bir araya geliyoruz. En son 30 Ağustos 2022 tarihinde merkez ilçemizin ikinci yılına ilişkin faaliyet raporumuz için yine toplu bir şekilde bir araya gelmiştik. Kastamonu'da çalışan gazeteci arkadaşlarımız aynı zamanda bu şehrin birer vatandaşı. Haber peşinde koşarken, siyasette, Kastamonu'da gelişen her olaya koşuyorsunuz, işiniz zor. Bizler de siyasetteyken şahit oluyoruz. Belki gazetecilik mesleği en fazla özveri gerektiren mesleklerden birisidir. Her mesleğin kendine göre zorluğu olsa da gazetecilik mesleğinin zorluğunu ayrı bir tarafa koyuyoruz. Zaman zaman haber peşinde koşarken ailenizden uzak kalmak durumunda kalıyorsunuz. Bunlar kolay işler değil. Gazetecilik mesleği sevilmeden yapılamayan bir meslek. Onun için mesleğe aşık olunmalı. Ben sizin mesleğinizi çok değerli ve çok onurlu buluyorum. Meslekten ziyade gazetecilik bir hayat biçimidir. Vefat eden bütün gazetecilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. AK Parti olarak her zaman yanınızdayız. Ne olursa olsun kapımız her zaman size açık olacaktır."

EKMEKCİ’DEN ‘ABONELİK’ ÇAĞRISI

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Serap Ekmekci de konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bütün çalışan gazetecilerin gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Gazetecilerin çok zorlu bir görevi var. Bu noktada da biz Kastamonu halkına görev düşüyor, o da Kastamonu’nun sesini daha güçlü çıkarması, var olması için bütün gazetelerimize abone olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu çağrıyı tekrar ediyorum, Kastamonu halkını bütün gazetelerimize abone olmaya davet ediyorum."

ÜNLÜ; "İLİMİZDE GAZETECİLİK DAHA NİTELİKLİ VE KALİTELİ YAPILIYOR"

İl Başkanı Doğan Ünlü; "Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanırken, 1971 askeri darbesinden sonra Çalışan Gazeteciler Günü olarak değiştiriliyor ve o günden bu güne kutlanmaya devam ediyor. Hem ilimizde, hem ülkemizde, hem de dünyada, doğruyu, hakikati anlatmaya çalışan basın mensuplarımın gününü kutluyoruz. Kastamonu basınının geçmişi 150 yıl öncesine dayanıyor. Savaş ortamlarında, afetin içinde salgın hastalık döneminde gazeteciler sürekli sahadaydı. Aslında siyasetle gazetecilik birbirine çok benziyor. Bizlerin de zaman mefhumu yok. Siyaset de bulunduğu alan içerisinde, bulunduğu çevreye faydalı işler yapmaya çalışıyor, gazeteciler de faydalı hizmetler olması amacıyla kalemlerini bu doğrultuda kullanıyorlar. Diğer illeri de zaman zaman gözlemliyoruz. Gazeteciliğin ilimizde daha iyi, daha güzel, daha nitelikli ve daha kaliteli bir anlayışla yapıldığını görüyoruz. Tarafgirlik gütmeden, doğruyu ve net haberi verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Vefat eden gazetecilerimize de Allah rahmet eylesin. Çalışan ve devam eden tüm gazetecilere sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"YILBAŞI ÖNCESİ YAKLAŞIK 5 BİN ÜYE KAYDI YAPTIK"

İl Başkanı Ünlü konuşmasının devamında seçim süreci dolayısıyla siyaseten önemli bir sürece girildiğini vurgulayarak; "2023 dedik, zaman geldi. Bu süreç başlıyor. Bütün siyasi partiler hazırlıklarını yapıyorlar. AK Parti camiası olarak, tüm kademelerimizle seçim çalışmalarını hummalı bir biçimde sürdürüyoruz. Aralık ayı içerisinde üye kampanyası süreci yürüttük. Teşkilatlarımıza ve destek veren üyelerimize teşekkür ediyorum. Yılbaşı öncesi yaptığımız çalışmalarda yaklaşık 5 bin üye kaydettik. Bu da hem partimize, hem de Cumhurbaşkanımıza olan desteği gösteriyor. İnanıyoruz ki 2023 seçimlerinde yine AK Parti kazanacak, yine Cumhurbaşkanımız kazanacak, yine Cumhur İttifakı kazanacak. Bu anlamda çalışmalarımızı hızlandırmaya başladık, genel merkezimizin talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ‘Türkiye yüzyılı’ diye büyük bir hedef koydu. Bu hedef aslında tüm dünyaya bir meydan okuma, Türkiye'nin gelişen, büyüyen bir dünya ülkesi olması yolunda büyük adımlarını gösteriyor. Türkiye Yüzyılı, aslında birçok şeyi ifade ediyor" dedi.

"DOĞALGAZI OLMAYAN İLÇEMİZ KALMAYACAK"

Kastamonu genelinde yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Doğan Ünlü; "İlimizde çok uzun anlatım gerektiren çalışmalar var. Devam eden ve yapacağımız çalışmalarımız var. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırımları çerçevesinde depreme dayanıklı olmayan ve ekonomik ömrünü tamamlamış okul binalarının hem ilimizde, hem ilçelerimizde yenilenme süreci devam ediyor. Uzun zamandır uğraş verdiğimiz Spor Lisesinin ihalesi yakın zamanda yapılacak. Kuzeykent'te yapılacak olan alanda inşallah Spor Lisemizi kazandırmış olacağız. Özellikle sahil kesiminde iklim koşulları gereği yağmurlu havalarda yüksek gerilim hatlarında yaşadığımız sıkıntılar vardı. Bununla ilgili bir kısım çalışmalarımızı geçen yıl yaptık, bir kısım çalışmalarımıza da bu yıl devam ediyoruz. Birkaç yıl içerisinde Çatalzeytin'den Cide'ye kadar yüksek gerilim hatlarının yenilenmesi devam edecek. İnşallah onu da tamamlamış olacağız. Kastamonu, Karadeniz'de en uzun sahil şeridine sahip olan il. Sahil şeridimizde doğalgaz aramasıyla ilgili çalışmalar devam edecek. Enerji Bakanımız da belirtti, Kastamonu ve Ordu'da çalışmalar sürecek. İnşallah oradan da güzel bir haber alırız. Sel felaketi yaşamış Bozkurt ilçemizden başlamak üzere, Abana, İnebolu ve Cide ilçelerimizi doğalgaza kavuşturduk. Buradaki çalışmalar devam ediyor. Biz bunu yaparken bunun fırsata dönüşmesi anlamında da 20 ilçesi olan ve coğrafyası çok geniş olan bir il olarak, ilçelerin birbirine çok uzak olan bir noktada planlama talep ettik. Bununla ilgili bir tür programlama gerçekleştirdik. Bu planlamamız tamamen birebir, gerçeğe uygun bir biçimde planlanacak şekilde oldu. Bugün vatandaşa söz verip yarın yapamayacağımız şekilde değil, gerçek anlamda o ilçelere ulaşacak tarihleri de baz alarak Kastamonu'nun tüm ilçelerini 3 yıl içerisinde doğalgaza ulaştırmış olacağız. Doğalgazı olmayan ilçemiz kalmayacak."

"KURAKLIĞA KARŞI HAZIR BİR İL KONUMUNDA OLMAMIZ LAZIM"

DSİ çalışmalarına da değinen İl Başkanı Ünlü; "Projelerimizin çoğu bakanlığımızca onaylandı. Bu da ilimiz için bir artı oluşturuyor. Özellikle Araç Barajımız su tutmaya başladı. Obrucak dediğimiz bölgede sona yaklaştık. Özellikle çeltik tarımını ilgilendiren Tosya’daki barajları ve bentleri de gündeme aldığımızda ve bittiğinde çeltik tarımının daha artarak devam ettiğini, daha geniş bir alana yayıldığını da görmüş olacağız. Ocak ayındayız ama kar yok. Suyun çok önem kazandığı ve iklimsel değişikliklerin yoğun yaşandığı dönemler yaşayabiliriz. Kuraklık devreye girdiğinde bizim kuraklığa karşı hazır bir il konumunda olmamız lazım. Gerek barajlarımız ile gerek göletlerimiz ile gerekse de modern sulama sistemlerini hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de sulanabilir tarım arazilerinin çevresinde olan yerlerdeki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

"MERKEZİN YÜKÜNÜ ALMAK İÇİN YERİNDE SAĞLIK HİZMETİNİ VATANDAŞLARA ULAŞTIRMA HEDEFİNDEYİZ"

Sağlık alanındaki yatırımlarla ilgili konuşan Ünlü, şunları dile getirdi; “2022 yılının sağlık anlamındaki en büyük yatırımlarından, yaklaşık 700 milyon TL’lik 250 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizin yapımına başladık, hızlı bir devam ediyor. İlçelerdeki devlet hastanelerimizi yeniledik. Abana Devlet Hastane’mizi programa almaya çalışıyoruz. Küre ve Bozkurt bitmek üzere. Bir de statü değişikleri yapıyoruz. Kastamonu Eğitim Araştırma Hastane’mizin üzerindeki yükü almak adına statü değişikliği yaptırdığımız hastanelerimiz var. Bunlar Şenpazar, Hanönü ve Tosya. Önümüzdeki günlerde en uzak ilçelerimizden biri olan Cide’de de gerçekleştirmek istiyoruz ki merkezin yükünü almak için yerinde sağlık hizmetini oradaki vatandaşlara ulaştırmak birinci önceliğimiz. Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

"ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İÇİN BAKANIMIZDAN SÖZÜ ALDIK"

Bütün ilçelerde spor yatırımlarını sürdürdüklerinin altını çizen Doğan Ünlü; “Kapalı spor salonu olmayan ilçemiz kalmadı. Sadece inşaat halinde olan var birkaç ilçemizde. Hatta büyük köy dediğimiz yerlerde de planlamalar yapmaya başladık. MİEM hayata tam anlamıyla geçtiğinde turizm, tanıtım, spor faaliyetleri anlamında güzel bir proje olacak. İsmail Dikmen Tesisleri’nin yanına bir halı saha talep ettik. Yakın zamanda onu devreye sokacağız. Stat ile ilgili 3 boyutu projelendirme çalışması yaptık. Hedeflerimizden birisi burada futbol alt yapısını oluşturabileceğimiz bir tesisin oluşması. Bunu da Futbol Federasyonu ile işbirliği şeklinde yapabilmek için gayret gösteriyoruz. Bu şehrimiz için her alanda fayda sağlayacak. Bugün havalimanımızın da daha işler hale gelmesi ve alt yapımızın da işler hale gelmesi açısından çok önemli. İlçelerimize yüzme havuzu projelerimiz var. Artık ilçelerimizi daha donanımlı spor yatırımlarını sunmaya başladık. Stadımızın yenilenmesiyle ilgili de ilerleyen süreçlerde bir problem olacağını düşünüyorum. Yeri anlamında da toplumsal olarak bir karar verilmesi gerek. Huzurevimiz de bitmek üzere. Bakanımız 10 Aralık’ta geldiğinde ondan Engelsiz Yaşam Merkezi talep ettik. Huzurevimiz tamamladığı zaman oradaki alandaki önceliğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi için bakanımızdan sözü aldık. Bakanlığımızın orada yapacağı başka yatırımlar da var. İnebolu’daki huzurevini güçlendirme çalışmalarımız da devam edecek” ifadelerini kullandı.

"KASTAMONU’NUN TANITIMIYLA İLGİLİ FARKLI ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

İl Başkanı Ünlü, turizm anlamında birçok eserin yenilendiğini hatırlatarak; “Şu an köy ve ilçelerde yüzlerce eser var. Doğanyurt’ta da cami onarımı yapıyoruz, Devrekani de yapıyoruz, Küre’yi de planladık. İlçelerde kazanılması gereken tarihi yapılarımızı gün yüzüne çıkarma durumundayız. Özellikle köylerde çıkan yangınlarda, tarihi eser diyeceğimiz binaların yok olması bizi üzüyor. Biz hepsini korumak istiyoruz. Tanıtım anlamında topyekun bir çalışma yürütmemiz gerekiyor. Kastamonu’nun tanıtımıyla ilgili farklı çalışma yürütüyoruz, bunu da ilerleyen süreçlerde paylaşacağız. İstanbul ile Kastamonu’yu daha çok buluşturmamız, iki ilde bulunan Kastamonu gücünü ortak noktada daha etkin bir şekilde oluşturmamız lazım” diye konuştu.

“KASTAMONU-TOSYA ARASINI 52 KİLOMETREYE DÜŞÜRECEĞİZ”

Çok yavaş ilerlemesi nedeniyle eleştiri konusu olan Kastamonu-İnebolu yolundaki çalışmaların bu yıl hızlı bir şekilde başlayacağını vurgulayan Doğan Ünlü; “Tosya yoluyla ilgili de kısım kısım çalışmalarımız devam ediyor. 67 kilometre olan Kastamonu-Tosya yolunu 52 kilometreye düşüreceğimiz bir projelendirme çalışmamız var. Bu proje tünelli geçidi kapsıyor. Bunu yaptığımızda 30 dakikada Tosya’da olacağız. Oradaki insanlarımız da Kastamonu ile daha yakın olmak istiyor, bu açıdan da fayda sağlayacak. Önümüzdeki süreç hem siyasi anlamda, hem yatırım anlamında hareketli bir dönem olacak” dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum