Uluslararası Posta Sanatı Sergisi açıldı;

Uluslararası Posta Sanatı Sergisi açıldı

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsünü düzenlenen Uluslararası Posta Sanatı Sergisini açıldı...

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsünü düzenlenen Uluslararası Posta Sanatı Sergisini açıldı.  Fakülte sergi salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Serkan İlden, dekan yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenci ve davetliler katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Umut Posta Sanatı Sergisi’ne tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Meksika, İtalya gibi ülkelerden 238 sanatçının 327 eser ile katıldığını belirten Doç. Dr. Elif Tarlakazan, “2018 yılında 'Memleketim' teması ile 21 ülkeden, 305 sanatçı, 650 eser ile; 2020 yılında 'Hiç' teması ile 19 ülkeden 313 sanatçı, 450 eser ile katılım sağlamıştır” dedi.

"ŞEHRİMİZİN ULUSLARARASI PLATFORMLARDA TANITIMINA KATKI SAĞLADI”

Tarlakazan, “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi; yanlızlık, yoksulluk, yoksunluk, engellenmişlik, özlem gibi duyguları beraberinde getirmiştir. Pandeminin yaşattığı kaos ve karantina günlerindeki olumsuzlukların yanı sıra küresel boyutta tüm insanlığı etkileyen kıtlık, iklim değişikliği, kadın cinayetleri, terör, ekonomik kriz gibi unsurlarla hayatlar etkilenmiştir. Umut Posta Sanatı Sergisi, tüm olumsuzluklara rağmen insanların içindeki umuda dair duygu ve düşünceleri paylaşmak amacıyla gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

“Bu sergilerin ilimize, üniversitemize ve posta sanatı camiasına katkılarının yanı sıra uluslararası düzeyde etkileşim sağladığı da görülmektedir. Sergi ile bir kez daha Üniversitemiz ve Şehrimizin uluslararası platformlarda tanıtımına katkı yapılmıştır” diyen Tarlakazan sergi katılımcıları ve emeği geçenlere teşekkürlerini belirtti.

TÜRKİYE DIŞINDAN BİR ÇOK ÜLKEDEN ESERLER GELDİ”

3’sü düzenlenen serginin Umut konu başlığında yapıldığını ifade eden Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan ise, “Geleneksel hale getirdiğimiz 3 sergimiz. Konu başlığımız umut olarak yola çıktık. İlk sergimizi memleketim olarak yapmıştık. Türkiye’nin güzelliklerini bütün dünyada nasıl paylaşılır sunusunu görmek istedik. 2 sergimizi hiç olarak düşündük. Bir lokma bir hırka konseptinden, insan yaşanmışlığına dair neler elde edebilir diye hareket ettik. Gerçekleşen son sergimiz de ise umudumuzu paylaşalım diye yaptık. Pandemi döneminde birçok ülke birçok insan sıkıntılar yaşadı. Yaşanan sıkıntılarda en çok sekteye uğrayan alan sanat oldu. Hem sanat yaşasın diye, hem de sıkıntılı süreci umutlu hale getirelim istedik. Hayatın devam ettiğini paylaşalım diye umut olarak belirledik. Umutla ilgili eserler bekledik. 400’e yakın eser sergide. İtalya, Amerika, Meksika ve Türkiye dışından bir çok ülkeden eserler geldi. Kastamonu Üniversitesi adına Kastamonu’da sergiledik. Sosyal platformlarda da bütün dünyayla paylaşıyoruz. Umut konulu sergi için 10 ülkeden 238 sanatçıya ait 327 eser bir araya geldi. Kastamonu’muzu ve Üniversitemizi önce ülke sonra dünyaya tanıtmak için bir araya getirdik.”

Çalışmaların her aşamasında bulunduğunu vurgulayan Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım öğrencisi de, “Umut konulu bir sergi. Başından sonuna kadar bu alanda çalışmalarda bulundum. Geleneksel bir hale yön tutmuş bir sergi. Umut konusunda da özenle çalışılmış eserler var. Güzel bir konu, özellikle pandemi döneminde fazlası ile umutsuzluk içeren bir süreçti. Umut her alanda kendisini göstermiş oldu çalışmalarla beraber. Ziyaretçiler bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.

Sergi, 22 Kasım’a kadar izleyicileriyle buluşmaya devam edecek. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum