İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!;

İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı....

1 Mart 1971 Taşköprü İlçesinde doğan Meftun Kutlu; Beyköy Taşköprü'de ilköğretim, Kastamonu Göl Öğretmen Lisesinde ortaokul ve lise eğitimi gördü. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi kazanan Kutlu, üniversite eğitimine ara vererek iş hayatına atıldı.

Şuanda; Çiftçitürk Gıda Tarım Hayvancılık, Adyaz Bilgi Teknolojileri, Kastamonu Yapı Malzemeleri, PaTa Paketli Tatlar Gıda Sanayi ve Kutlutaş Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketlerinin Kurucu ve Yöneticisi olan Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu. 

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Yerel Seçimlerinde Kastamonu Belediye Başkanı Adayı olduğunu açıklayan İş İnsanı Meftun Kutlu,  projelerini tanıttı.

BELEDİYE İŞTİRAKLERİNİN OLUŞTURULMASI

Yıllardır çözümlenemeyen İstihdam sıkıntımıza Belediye aracılığıyla çözüm üreteceğim. Belediye %51hissesi belediyenin olmak şartıyla. İlk etapta  5 sonraki yıllarda 10 ve 20 artacak şekilde şirketler kuracağız. Bu şirketler emek yoğun işler yapacak. Buradaki tek amacımız daha fazla istihdam sağlamak.  Kurulacak fabrikalarda Kastamonu markalı ürünler üretecek.. Ve bu ürünlerimizi büyük şehirlerde oluşturulacak Pazarlama Şirketlerimize ulaştıracak.. Göç nedeniyle büyük şehirlerde yaşayan hemşehrilerimiz de Belediyemizin şirketlerinde çalışma imkanı yakalayacak. İlk etapta 2500-3000 kişiye Kastamonu'da ve büyük şehirlerimizde iş imkanı sağlayacağım. Fabrika üretim Tesisi sayısı arttıkça bu rakamlar yükselecektir..

GURBETÇİLERİMİZLE BULUŞMA

Bir dilim somun ekmeğinin kokusunun, dağ gibi adamı çocuk gibi ağlattığını gördünüz mü bilmiyorum.

Ana kokusu, baba kokusu, toprak özlemi.  Hasret bizim kaderimiz oldu yıllardır. Aradaki mesafeyi azaltacağız. Türkiye’nin her yerinden Kastamonu ürünlerine ulaşım kolaylaşacak.  Başka şehirlerde yaşayan hemşehrilerimizin Kastamonu’da  veya köyünde yapılmasını istediği işlerini Belediye aracılığıyla halledeceğiz. Her hemşehrimizin memleketteki eli ayağı olacağız. Kastamonu İlçe ve Köy Derneklerinin tamamıyla koordineli olarak çalışacağız.

KREŞ HİZMETLERİ

Annelerimizin işlerini kolaylaştırmak amacıyla kreş hizmetlerinin tamamını Belediye Bünyesinde yapacağız.  Annelerimiz doğum sonrası bir an önce işine ve mesleğine dönebilecek.

HUZUR EVLERİ

Belediyemiz bünyesinde doğayla iç içe olacak şekilde 500 kişi , 1000 kişi ağırlayacak Huzur Evleri oluşturacağız. Yardıma ihtiyaç duyan büyüklerimizi bu huzur evlerinde ağırlayacağız. Mümkün olan en ekonomik şartlarda katılım sağlayacağız. Ve büyüklerimizi doğadan ve hayattan koparmadan son günlerini yaşamalarını sağlayacağız.

TURİZM VE TANITIM

Başta Büyük Şehirler olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde Gönüllülük Esasına Dayalı Kastamonu Tanıtım Evleri açacağız. Turizm ve Tanıtım açısından bu evler sayesinde ve fuar organizasyonlarıyla  Kastamonu çok az bilinen bir yer olmaktan çıkacak. Coğrafi işaretli ürünlerimizi, endüstriyel ürünlerimizi tüm Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtmaya çalışacağız.

KÖYLERDE İŞ VE ÜRETİM EĞİTİMLERİ

Tüm Köylerimizde nüfusuna oranlı olarak üretim atölyeleri oluşturacağız. Köylümüzle aramızdaki bağ olacak bu atölyeler. Başta eğitim olmak üzere (Bu konuda üniversitedeki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin desteğini isteyeceğiz) teknik ekipman , ulaşım, taşıma nakliye gibi destekleri sağladığımızda koollektif çalışmayla üretim kapasitemizi şimdikinin en az 5 katına taşımak mümkün.

E-BELEDİYE SİSTEMİNE GEÇİŞ

Günümüz teknolojisine uyum sağlanarak e-belediye hizmeti en üst seviyeye taşınacaktır. Bilgisayarınızdan Telefonunuzdan belediyemizdeki tüm işlerinizi halledebilecek hale getireceğiz.

ŞEHİR MERKEZİ İLÇELER VE KÖYLERİN SU ELEKTRİK GAZ ULAŞIMI VE RESTORASYONU

Kastamonu'nun tamamında elektrik, su, gaz,ulaşım gibi imkanları kesinlikle sekteye uğramayacaktır. Bu alanda çalışan firmalara ihale alanlara hizmet sunanlara gerekli denetimi sağlayacağız. Gayri İhtiyari davranan kuruluş ve şahıslar cezalandırılacaktır.

DİLENCİLİK YASAKLANACAK

Türk töresinde dilencilik ve hırsızlık yasaktır. Kastamonu sınırları içinde tek bir dilenci kalmayacak. İhtiyaç sahibi dilencinin tüm eksikleri sonuna kadar giderilecek. Bunu meslek olarak edinmiş kişiler çok büyük cezaya çarptırılacaktır. Dilencilik kesinlikle yasaklanacaktır.

KONUK ÖĞRENCİ VE MEMURLARIN PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ

Kastamonu bir öğrenci ve memur kenti. Türkiye’nin her yerinden vatandaşımız Kastamonu’ya endişesiz gelecek. Kastamonu’ya ayak bastıktan sonra gittiği ana kadar hiç kimsenin bir sıkıntısı olmayacak. Acil durumlar için bir misafirhanemiz olacak. Yemek, konaklama, ulaşım ve taşınma imkanları hiyerarşi göz önüne alınmadan sağlanacaktır. Başka şehirlere eğitim için giden öğrencilerimize gerekli destek sağlanacaktır.

ESNAF BİRLİKLERİNİN FAALİYETİNİ ARTIRMAK

Tabela  vergini öde, çöp vergini öde, suyunu öde. Ne halin varsa gör. Hükümet politikaları yüzünden esnaf ve zanaatkar küçüldükçe küçüldü. Ve ayakta durmakta zorlanıyor. Esnaf ve zanaatkarla gerekiyorsa tek tek ilgileneceğiz. Bitmeye yüz tutan meslekler var. Ustalarımızın değerli görüşlerini alarak mesleklerin sürdürebilirliğini sağlayacağız. Zor durumda olan kardeşlerimizin sıkıntılarını birlikte çözeceğiz. Belediye garantörlüğünde üretim ve satış kabiliyetini artıracağız.

ENGELLİ VATANDAŞ MERKEZİ

Özel Vatandaşlarımızın daha rahat koşullarda yaşamasını sağlamaktan ziyade, Onları hayatın içine entegre edeceğiz. Özel durumlarını sürekli vurgulamaktan kaçınarak bu farkındalığı birlikte aşacağız.

EV HANIMLARI VE EVLİLİK EĞİTİMLERİ

Can alıcı noktalardan birisi daha. Hepimizin millet olarak kanayan yaramız. Kızlarımızı ve oğullarımızı aman bir an önce evlendirip başımızdan atalımda kurtulalım. Yok öyle bir şey. Evlenmek isteyenler  evlilik yaşına gelenler için; aile, aile planlaması, ev idaresi, ilk yardım gibi eğitim programları oluşturacağız. Yürümeyen evliliklerde kötü sonuçlar yaşanmaması için; Belediye ailelerimize hukuki ve genel sosyal desteğin tamamını sınırsız verecektir. Kadın-erkek sığınma evi mutlaka olacaktır.. Bu kötü süreçte anne, baba ve çocuklara tüm desteği eksiksiz vereceğiz.

SANATSAL FAALİYETLERİN ARTIRILMASI

Kastamonu konumu itibariyle ve kirlenmemiş haliyle tam bir sanat merkezine dönüştürülebilir. Bir çok büyük şehre yakınlığı itibariyle sanatsal buluşmaların merkezi haline getireceğiz. Sanatsal etkinlikler, sergiler, oyunlar, salonlar, performanslar açısından gerekli desteği bulduğu an ziyaretçi akını olacaktır. Şehrimizin turizm profili değişecektir.

SPOR FAALİYETLERİNİN VE TESİSLERİN ARTIRILMASI

Çocuklarımızın ve gençlerimizin erken yaşlarda sporla buluşmasını sağlayacağız. Farklı spor dallarının memleketimize kazandırılmasını sağlayacağız. Futbol taraftarlığından kurtaracağız memleketimizi.

KADIN GİRİŞİMCİLER MERKEZİ

Ev hanımlarımıza evlerinde ek iş yapma imkanı ve ya atölye imkanı sağlayacağız. Ev hanımlarımıza makine ekipman desteği vereceğiz. Ürettiği ürünlerin satışını sağlayacağız. Tekstil, gıda ambalaj ürünleri gibi. Ev hanımlarımızın sınırlı çalışabilme zamanı yüzünden müthiş bir enerji boşa gitmektedir.

GENÇ GİRİŞİMCİLER MERKEZİ

Zekidir ve çok çalışkandır bizim uşak.  Eline imkan verilsin zirveye çıkanlar mutlaka olacaktır.. Bunu yapacağız.. Gençlerimize ağabeylik , babalık yapacağız.. Okulunu bitiren, stajını yapan, yetkinliğini gösteren gençlerimize girişim fırsatı vereceğiz. Projesini oluşturan gencimize  makine, ekipman, araç,yer, finansman  destekleri verip gidişatını denetleyeceğiz. 30 metrekare atölyeyi global dev bir şirkete dönüştüren Adnan abi gibi bir idolümüz var. 

GIDA DENETİMİ

Zurnanın son deliği bu nokta. Tüm dünyanın en büyük sıkıntısı. Başta GDO'lu üretilmiş sebze meyve olmak üzere gıda ürünlerinin bir çoğu zehir. Şehrimizde üretim yapılan yerleri çok sıkı kontrol edeceğiz. Yasalara uygun olsa dahi sağlığa zararlı hiçbir ürünün üretilmesine izin vermeyeceğiz. Ulusal marketlere de belli ölçüde denetimler oluşturacağız. Sütten üretilmeyen Peynire izin vermeyeceğiz. Yapay tereyağını, atölyede üretilmiş balı Kastamonu’da sattırmayacağım. 

HAYVANCILIK

Tarımsal gelişim sayesinde ucuz yem üretimini sağlayacağız. Hayvancılık için bölgemiz, muhteşem bir yer. Üreticimizin maliyetlerini düşürdüğümüzde , bölge hayvancılığının önünü açacağız. Tarımsal alanda olduğu gibi ürün alım garantisini hayvancılık alanında da vereceğiz. Et ve süt ürünleri konusunda mevcut tesisleri destekleyeceğimiz gibi belediye bünyesinde modern tesisler oluşturacağız. Belediye bünyesinde çiftlikler oluşturarak istihdam ihtiyacımızın bir kısmını da bu alanda sağlayacağız. Birkaç yıla kalmadan Kastamonu’da yaşayan tüm ailelerde en az 3 kişinin SGK lı bir işte çalışmasını sağlayacağım.

TARIM ÜRETİMİ

1054 Köyümüzdeki tüm çiftçimizin üretim ve satışı konusundaki sıkıntıları Belediyemiz aracılığıyla çözeceğiz. Öncelikli olarak sıkı bir rekolte çalışması yapılacaktır. Çiftçimizi bu bilinmezlikten kurtaracağız. Bunda ancak içinde olan bilir. Her yıl aynı dertler kuralmış gibi tekrarlanıyor. Nereye ne ekeceğiz?  Ne ürün çıkar? Ne kadara satacağız?  Çiftçimizin kafa yormasına değil elini çalıştıracak yöntemler bulacağız. Tohum, gübre, ürün alım garantisi, üretim sigortası.. Tarımsal bütün sıkıntıları el ele vererek çok kısa bir sürede 2 yıl içinde aşacağız. Birçok genç mühendisimiz, veterinerimiz varken tarım üretimini en üst seviyeye taşıyacağız.

TARİHİ ESERLERİN RESTORASYONU

Şehrimizin sınırları içindeki tüm tarihi eserlerin restorasyonu yapılacaktır. Turizm gelirleri sayesinde bu alana ciddi bir yatırım yapma şansımız olacaktır.  Eserleri aslına uygun olarak restore edip tekrar hizmete açacağız.

SANAYİ HAMLESİ

Yatırımcının Bölgeye çekilmesi konusu. Elimizdeki değerleri kaybediyorken bunu tam tersine çevirmek mümkün.  Küskün yatırımcılardan biri olarak bu konudaki tüm edindiğim tecrübeleri sonuna kadar kullanacağım. Ülkemiz büyük bir yabancı yatırımcı girişi altındayken bu konuda acil çözüm üretilmelidir. Yerli yatırımcıyı ürkütecek sıkıntıları ortadan kaldırmak çok basit. Kastamonu’yu siyaset sarmalından kurtardığımızda bu konuda %50 yolu geçmiş oluruz zaten. Geriye kalan kısım işleyişi ve bürokrasiyi hafifleten hamleler olacak. Yatırımcının kafasında her zaman işler tıkanırsa, büyük bir korkudur. İstanbul’da 2 -3 gün içinde şirket kurabilirken, Taşköprü de bir şirket kuruluşumuz 3 ay sürdü.  Altyapı,  organize sanayi ,bürokratik engeller, ulaşım, kalifiye eleman... tüm bu sıkıntılara Belediye çözüm üretirse  bölge yatırımcı cenneti olacaktır.. Sadece İstanbul’da ki orta ölçekli sanayinin %65 gibi büyük bir bölümü Hemşehrilerimizin elindedir. Göçüp giden Kardeşlerimiz baba ocağına tekrar dönecektir. Yaşlılarımızın kaldığı köylerimizde tekrar ocaklar tütecektir.

DERE YATAKLARININ ISLAHI

Son yıllarda Doğaya verilen zararlar nedeniyle, büyük felaketler yaşadık. Sel felaketi katliama döndü. Büyük acılar yaşadık. Acil yapılması gereken  Kastamonu sınırları içindeki tüm dere yatakları ıslah edilmelidir. İmkanlar dahilinde çarpık yapılaşmanın önüne geçmemiz gerekiyor. Politikacılarımız bu konuda sürekli günü kurtarma peşinde işler peşinde gittiğinden köklü bir çözüm hiçbir zaman olmadı. Bu konuyu ilk gündemimize alarak acil olarak çözeceğiz. Canını kaybeden tüm Hemşehrilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Kaybedilen her canın vebali yöneticinin boynundadır.

BELEDİYE İŞTİRAKLERİNİN OLUŞTURULMASI

Yıllardır çözümlenemeyen istihdam sıkıntımıza Belediye aracılığıyla çözüm üreteceğim.  Yüzde 51hissesi belediyenin olmak şartıyla ilk etapta 5 sonraki yıllarda 10 ve 20 artacak şekilde şirketler kuracağız. Bu şirketler emek yoğun işler yapacak. Buradaki tek amacımız daha fazla istihdam sağlamak.  Kurulacak fabrikalarda Kastamonu markalı ürünler üretecek. Ve bu ürünlerimizi büyük şehirlerde oluşturulacak pazarlama şirketlerimize ulaştıracak. Göç nedeniyle büyük şehirlerde yaşayan hemşehrilerimizde Belediyemizin şirketlerinde çalışma imkanı yakalayacak. İlk etapta 2500-3000 kişiye Kastamonu da ve büyük şehirlerimizde iş imkanı sağlayacağım. Fabrika üretim tesisi sayısı arttıkça bu rakamlar yükselecektir.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum