Arama
Arama Sonuçları
Kalamış’ta İnebolu rüzgarı esti
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’na Rus desteğini istemek için Lenin’e yazdığı 26 Nisan 1920 tarihli mektubun 104. yılı nedeniyle İstanbul’da panel düzenlendi.
Kastamonu Üniversitesi’nde Çanakkale şehitleri anıldı 
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.  
‘Afet anında habercilik ve risk yönetimi’ konuşuldu
İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu öncülüğünde düzenlenen Afet Anında Habercilik ve Risk Yönetimi paneli ile afet anında habercilik, arama-kurtarma ve ilk yardım, dezenformasyona karşı doğru bilgi aktarımı gibi konular alanında uzman sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve akademisyenleri katılımı ile masaya yatırıldı.
“Türk'ün Şanlı Şehidi” kitabı çıktı
TÜRKİYE-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİNE KATKI
KEAS 7. Global Kalite Zirvesi tamamlandı
Kastamonu Entegre yurtiçi ve yurtdışı tesisleri bünyesindeki kalite çemberi ve sürekli iyileştirme ekiplerinin başarılı projelerini ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen KEAS Global Kalite Zirvesi’nde farklı ekiplerin kalite çember projelerini değerlendiren jüri, en iyi proje ve önerileri ödüllendirdi.
KÜ’de “Dünden Bugüne Kastamonulu Kadın” konulu panel
Kastamonu Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih bölümü tarafından “Dünden Bugüne Kastamonulu Kadın “konulu panel 26 Nisan 2023 tarihinde online gerçekleşti. Youtube üzerinden gerçekleşen paneli çok sayıda izleyici canlı yayında takip etti.
Kırsaldaki ürünlerin pazar payı bulmasına katkı sağlanacak
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yerel eylem gruplarına yönelik teknik destek projesinin açılış toplantısı yapıldı
Üniversitede ‘Çanakkale Destanı’ konuşuldu
Kastamonu Üniversitesi'nde (KÜ) düzenlenen panelde Çanakkale Savaşı tüm yönleri ile ele alındı. KÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından “Şan ve Şeref Dolu Zaferlerin 108. Yılı-Çanakkale Muharebeleri” konulu program düzenlendi
"Türkiye Tek Yürek" kampanyasında rekor bağış toplandı
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasında 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.
"Kalkınmayı ihmal ederek çevreyi koruyamayız"
Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Orman Endüstrisinde Hammadde Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panel Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonunda düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet Atalan; “Kalkınmayı ihmal ederek çevreyi koruyamayız, çevreyi ihmal ederek de kalkınmayı sağlayamayız, çevre ve kalkınma sürdürülebilir bir şekilde ve belli bir dengede gerçekleştirilmelidir” ifadelerine yer verdi.
‘Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş’
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi’nde Terra Madre (Toprak Ana) Günü kapsamında “Topraktan Sofraya Kadim Besin Tarhana Programı” gerçekleştirildi. KÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, burada yaptığı konuşmada; "Toprak Ana Günü, gerçekten de önemli ve kalıcı bir faaliyet. Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş. Dolayısıyla 30 sene farklı bir ürünü alıp tema olarak kullanabiliriz. Bu konuda tarhanayla başlamak da güzeldi" dedi.
İlahiyat’tan gençlere panel
Kastamonu Üniversitesi’nde (KÜ) “Güncel İnanç Problemleri ve Gençliğimiz” konulu panel düzenlendi. KÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen panel, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu'nda gerçekleştirildi.
Madde bağımlılığı ve terör suçları ele alındı
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından “Madde Bağımlılığı, Terör Suçları ve Üniversite Gençliği” konulu panel düzenlendi.
KÜLTÜR ve TURİZM HABERCİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMA PANELİ TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen İMEF, TİMBİR tarafından organize edilen “Kültür ve Turizm Haberciliğini yaygınlaştırma” projesi Tekirdağ ayağı gerçekleşti. Panel açılışına Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katılım sağladı.
Üniversitede ‘İslam Astronomisinin Batıya Tesirleri’ paneli
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından TÜBİTAK 1003 Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında yürütülen "Ortaçağ İslam Astronomisinde Evrenin Mekanik Yorumu ve Batıya Etkileri" projesi bağlamında ‘İslam Astronomisinin Batıya Tesirleri’ paneli, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi.
İklim değişikliği sorunu panelde masaya yatırıldı
Kastamonu Dernekler Platformu tarafından Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Kuzeykent Kampüsü Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda “İklim Değişikliği, Çevre ve Ekoloji” konulu panel düzenlendi.
İslam Astronomisi konuşuldu
Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK/ 1003 119K835 No’lu Ortaçağ İslam Astronomisinde Evrenin Mekanik Yorumu ve Batıya Etkileri projesi kapsamında düzenlenen “İslam Astronomisinde Evrenin Mekanik Yorumu ve Batıya Etkileri Çalıştayı’’, 13 Eylül 2022 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
İLHAN, MEMLEKET GÜNLERİNDE
KAS- KON “Memleket günleri Kastamonu” programına Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan konuk olacak.
Language Tree projesi tanıtıldı
Kastamonu Üniversitesi koordinatörlüğünde sürdürülen “Language Tree” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti.
4 bin 275 çiftçi yararlanıyor
Tarım ve Orman Bakanlığının ortaya koyduğu Türkiye’de Batı Karadeniz ve Akdeniz Bölgesinden 8 İl ve 45 ilçenin yararlandığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma projesi adı altında 27 köye hizmet veren ve 4 bin 275 çiftçinin şu anda yararlandığı Süt Toplama Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca proje çerçevesinde bölgeye 4 milyon lira civarında malzeme alımı yapılarak üreticilerin hizmetine sunuldu.
Pandemi sonrası‘turizm eğitimi’ konuşuldu
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde “10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi” açılışı, Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonunda düzenlenen “Pandemi Sonrası Mesleki ve Akademik Turizm Eğitimi” konulu panel ile gerçekleştirildi.
Yves Rocher Vakfı, bugün Kastamonu’da
YvesRocher Vakfı, Türk Kadınlarının çevre için mücadelelerinde yanlarında olmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor
KÜ'de ebeler haftası kapsamında panel düzenlendi
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünün 21-28 Nisan Ebeler Haftası kapsamında düzenlediği ‘‘Dünden Bugüne Ebelik’’ Paneli 21 Nisan 2022 tarihinde Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
İklim zirvesi rekora doymadı!
Ekonomi Ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı", 4 salon ve 6 meydanda görüşlerini açıklayan 322 konuşmacısı, 101 etkinliği ve 100 bine yaklaşan ziyaretçisiyle pek çok rekora imza attı.
KÜ' de "Sivil Toplum ve Gönüllülük" eğitimi düzenlendi
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASÜSEM) bünyesinde, "Sivil Toplum ve Gönüllülük" Eğitimi düzenlendi.
“Hukuk Eseninde Kadına Yönelik Şiddet” konulu panel
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kastamonu Barosu işbirliğiyle "Hukuk Eseninde Kadına Yönelik Şiddet" başlıklı panel KÜ Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
KÜ Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda yerini aldı
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi paydaşlarının da arasında yer aldığı Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF), Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.
'Kastamonu, milli mücadelede kilit bir role sahip'
Kastamonu Barosu tarafından “İstiklal Savaşı’nda İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy”konulu panel Kastamonu Barosu Konferans Salonu’nda yapıldı.
Sinan Meydan geliyor
Ülkemizin önemli tarihçilerinden Sinan Meydan, Kastamonu Barosu'nun organizasyonuyla ilimizde düzenlenecek panele katılacak.
“Türkiye’de kadınlar en çok AK Parti döneminde ilerledi”
AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından 81 İlde Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali buluşmaları kapsamında “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” toplantısı Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.