Kastamonu Üniversitesi’nde Çanakkale şehitleri anıldı ;

Kastamonu Üniversitesi’nde Çanakkale şehitleri anıldı 

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.  ...

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü sebebiyle Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda “ Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu  ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Mehmet Kıldıroğlu yaptı.

Doç. Dr. Mehmet Kıldıroğlu, Çanakkale Savaşlarının deniz ve kara muharebeleri olarak ayrıldığını Deniz Savaşları’nın Türk ordusunun galibiyeti ile sonuçlandığını ifade etti.

Doç. Dr. Kıldıroğlu, deniz savaşlarında elde edilen başarının bir dönüm noktası olduğunu ve bu başarının içeride ve yurtdışında etkisinin çok olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Tuba Dalar ise “Edebiyatımızda Çanakkale Savaşları” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Dalar, geçmişten günümüze Çanakkale Savaşlarını konu alan pek çok eserin yayınladığını belirterek, bu eserlerde sadece savaş şartlarının yer almadığını aynı zamanda Türklerin insanı değerlerini de anlatıldığını belirtti. Dalar, Çanakkale ruhunu anlatan eserlerin Çanakkale ruhunun diri tutulması, tarih bilincinin oluşmasında bu eserlerin büyük önem taşıdığının kaydetti.

Program, katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum