Kırsaldaki ürünlerin pazar payı bulmasına katkı sağlanacak;

Kırsaldaki ürünlerin pazar payı bulmasına katkı sağlanacak

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yerel eylem gruplarına yönelik teknik destek projesinin açılış toplantısı yapıldı...

Projeyle, kırsalda üretilen ürünlerin geliştirilmesine ve pazar payı bulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yerel Eylem Grubu Derneklerine Yönelik Kapasite Geliştirme ve Kısa Değer Zincirlerinin Geliştirilmesi' teknik destek projesinin açılış toplantısı İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Samsun, Eskişehir ve Ankara'da bulunan üniversitelerden katılan akademisyenlerin moderatörlüğünü yaptığı toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Kastamonu Üniversitesinden akademisyenler, İlçe Halk Eğitim müdürleri, usta öğreticiler ile yerel eylem gruplarının temsilcileri ile İlimizde bulunan kadın kooperatifleri katıldı.

PROJE, KIRSALDA ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİNE VE PAZAR PAYI BULMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Söz konusu proje Yerel Eylem Gruplarına yönelik olarak yöresel ürünler, tıbbi aromatik bitkiler ve geleneksel el sanatları konusunda pazar analizi çalışması, sektörlere yönelik özel stratejiler ve destekleme modelleri, tanıtım, coğrafi işaret ve markalaşma çalışmalarına yönelik stratejiler, sektörel bazlı iş birliği, ağ kurma ve modül oluşturma, paydaşların ürünlerini sergileyecekleri bir festival ve uygulamalı eğitim düzenlenmesi çalışmalarını içeriyor. Proje kırsalda üretilen ürünlerin geliştirilmesine ve pazar payı bulmasına katkı sağlayacak. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum