KÜ Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda yerini aldı;

KÜ Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda yerini aldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi paydaşlarının da arasında yer aldığı Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF), Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı....

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılışı, 25 Mart 2022 tarihinde BAİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirildi.

Fuarın açılışına, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Karabük Valisi Fuat Gürel, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Kilis Milletvekili Reşit Polat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Bolu Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Komando Albay Merdan Kışkan, paydaş üniversitelerin rektörleri ve rektör yardımcıları, illerin idare amirleri, fuara destek sağlayan kuruluş ve firmaların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kastamonu Üniversitesi'ni temsilen programın açılışına Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün ile Prof. Dr. Ömer Küçük katıldı.

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Müzik Korosu Konseri ile başlayan programda KÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka ile Doç. Dr. Sıtkı Akarsu ve paydaş üniversitelerin akademisyenlerinin yer aldığı BAKÜB Türk Halk Müziği Topluluğu, Batı Karadeniz yöresinin sevilen türkülerini icra etti.

Konserin ardından program, açılış konuşmaları ile protokol konuşmaları ile devam etti. Kariyer Fuarı’nın açılış konuşmasını BATIKAF Yöneticisi ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan yaptı.

Açılış konuşmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yaptığı programda, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ile Bolu Valisi Ahmet Ümit’te birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından, BATIKAF’ın Altın Sponsorlarına teşekkür plaketleri takdim edildi. Batı Karadeniz Kariyer Fuarı, protokol üyelerinin sahnede kurdele kesimiyle açıldı.

Açılışın ardından Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda etkinlikler başladı.

“Yetenek Her Yerde” temasıyla başlatılan fuarda Bölgesel Kariyer Fuarlarının sonuncusu olan, BATIKAF’ta Üniversitemiz de stant açarak yer aldı.

Fuar alanında yerini alan KÜ standını ziyaret eden katılımcılara, görevli akademik ve idari personel tarafından üniversite çalışmaları hakkında bilgiler sunuldu.

Rektör Topal da fuar alanında stant açan üniversitelerin ve firmaların stantlarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hem öğrenciler ve mezunlar hem de sektör açısından kariyer noktasında önemli katkılar sağlayan çok sayıda katılımcının yer aldığı programda 300’ün üzerinde stant kuruldu.

Fuarda ayrıca, Doç. Dr. Oya Eru moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Başarılı Girişimcilik Hikayeleri” isimli panelde, Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı ile Doç. Dr. Erol Tekin konuşmacı olarak yer aldı.

Programda, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcısı Ömer Küçük’te “Ormancılık ve Tabiat Turizmi” konulu sunumlarını gerçekleştirerek, Üniversitemizin ihtisaslaşma alanı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Bölgenin en büyük kariyer fuarı olma özelliği taşıyan BATIKAF’ta iki gün boyunca 150 etkinlik düzenlenecek.

 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum