Yves Rocher Vakfı, bugün Kastamonu’da;

Yves Rocher Vakfı, bugün Kastamonu’da

YvesRocher Vakfı, Türk Kadınlarının çevre için mücadelelerinde yanlarında olmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor...

Bugün, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KATSO), Yemek Yazarı Sahrap Soysal, YvesRocher Toprağın Kadınları Ödülü kazananlarından Özgül Öztürk Aksu ve YvesRocher Türkiye ve Romanya Pazarlama Direktörü Doruk Cenkçi, Gülsen Kırbaş moderatörlüğünde bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacak ve ödüle başvurmak isteyen proje sahiplerinin sorularını cevaplayacak.

Rocher Ailesi tarafından ‘doğa, insanlığın geleceğidir’ mottosu ile 1991 yılında Fransa’nın Bretanya bölgesinde bulunan La Gacilly’de kurulan YvesRocher Vakfı, 30 yıl süresince birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan ve atmaya devam ediyor. Vakıf, kurulduğu günden bu yana doğayı ve biyoçeşitliliği korumayı misyon olarak benimsedi. 2020 yılı itibariyle resmi olarak ‘kamu yararı’ statüsüne sahip olan vakıf, Toprağın Kadınları ve Yaşam İçin Ağaç Dinin projelerini yürütüyor.

Kurulduğu günden beri doğaya ve insana saygı ile yaklaşan ve kadınların çevre için mücadelelerine ışık tutan YvesRocher Vakfı, Birleşmiş Milletler’in Binyıl Kalkınma hedeflerinden biri olan kadın özgürlüğü ve eşitliğini desteklemek amacı ile bugüne kadar 50’den fazla ülkede, 450’den fazla kadını ödüllendirdi ve toplamda 2 milyon Euro’dan fazla bağış yaptı. Dünyada 2001 yılından beri yapılan, ülkemizde ise 8.si düzenlenen YvesRocher Vakfı Toprağın Kadınları Ödülü’ne, toplum ve çevre yararına ticari faaliyetler yürüten ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş bünyesinde yer alan kadınlar ve çevre yararına bireysel bir proje yürüten her yetişkin kadın başvurabilir.

KATSO’da bugün gerçekleştirilecek programın akışı ise şöyle; “Saat 15:00-15:15 arasında Gülsen Kırbaş açılış konuşması gerçekleştirecek. Akabinde Doruk Cenkçi tarafından Yves Rocher Vakfı, Toprağın Kadınları Ödülleri konulu konuşma gerçekleştirecek. Yemek Yazarı Sahrap Soysal tarafından Üreten Kadınlar, Karşılaşılan Zorluklar ve Fırsatlar konulu konuşma gerçekleştirecek. Sonrasında Toprağın Kadınları Ödülünün kazananlarından Özgül Öztürk Aksu ‘Nimri’de Yeniden Hayat’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Program, soru cevap kısmıyla son bulacak. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum