“Türkiye’de kadınlar en çok AK Parti döneminde ilerledi”;

“Türkiye’de kadınlar en çok AK Parti döneminde ilerledi”

AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından 81 İlde Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali buluşmaları kapsamında “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” toplantısı Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi....

Toplantıya; AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Burcu Gökalp, AK Parti Genel Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Karadeniz Bölge Koordinatörü Elif Yeşim Araz, AK Parti Genel Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Muradiye Ateş, AK Parti Kastamonu il Başkanı Doğan Ünlü ve AK Parti Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya, MHP Kadın Çalışma Grubu Başkanı Gülseren Özdağ ile yönetimi, KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Ataseven; “Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kat ettiği dönem AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dönemidir. Her kesimden kadının potansiyelini, kendisi, ailesi, şehri ve ülkesi için hayata geçirebilecek yapıyı AK Parti iktidarı kurmuştur. Özellikle kadınlarımızın eğitim ve üretim alanında kat ettiği mesafe gerçekten tarihi bir başarıdır” ifadelerine yer verdi.

 

KAYA; “KADININ DAHA DA GÜÇLENMESİ EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZDİR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın akabinde AK Parti Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında bu programla, kadınların yollarını aydınlatmak ışık tutmak amacında olduklarını ifade eden İl Başkanı Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü;“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında; ‘Adalet ve Kalkınma Partisini yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı, önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum’ diyerek, biz kadınlar üzerine büyük bir sorumluluk yükledi. Bizler bu bilinç ve sorumlulukla dünyanın en büyük kadın siyasi hareketinin gönül erleri olarak gittiğimiz her yerde kadınlarımızın gönül rızasını alarak, gönülden gönüllere köprüler kurarak, gönülleri fethetmek sevdasıyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye kadınları tarih boyunca tüm mücadelelerde daima ön safta yer almışlardır. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev alan Şerife Bacılar, Hafız Selman İzbeliler, Halime Çavuşlar, Kar Fatmalar, Rahime Kaptanlar ve 10 Aralık 1919’da ilk kadın mitingini düzenleyerek, dünyaya sesini duyuran Kastamonu kadınlarıyız. Biz kadınlara rehber olacak bir miras bırakmışlardır. Kadının doğası itibariyle ilk ve en önemli görevi hayat vermektir. Sevgi ve şefkatle hem anne ve eş görevini yaparken,  hem de iş yaşamında önemli görevler üstenmektedir. Kadın bir aileyi yönetmekten bir devleti yönetmeye kadar uzanan bir zincirin en güçlü halkasıdır. Kadın aslında dünyayı kurandır. Görünsün ya da görünmesin siyasette, sanayide, tarımda, okulda, evde, iş yerinde, her yerde kadının imzası vardır. Dünyayı kuran kadının daha da güçlenmesi; hepimiz için, dünyamız için, ülkemiz için çocuklarımız için, geleceğimiz için, en önemli önceliğimizdir. Kadınlar erkeklerle birlikte sosyokültürel siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyokültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz.’Hayatın ağır yüklerini taşıyan elinin emeği, gözünün nuru ile birleştiren küçük yüreğini koskoca sevgiler sığdıran siz güçlü kahraman kadınlar, iyi ki varsınız. AK Parti kadın kolları olarak, sizler hayallerinize sımsıkı sarılın, asla ve asla vazgeçmeyin diye sizlere bir kapı aralamak istedik. Yolunuzu aydınlatalım, ışık tutalım istedik. Yaklaşık 20 yıldır hükümetimizin farklı kurumlar üzerinden kadına dair verdiği teşvikler var. Kurum müdürlerimiz de bugün aramızdalar ve bunlar hakkında bilgilendirmelerde bulunacaklar. Bizlere yön çizecekler. İlimizde, hayallerinin peşinden giden kadınlarımız,‘Ben başardım sizler de başarabilirsiniz’ diyerek hikâyelerini sizlerle paylaşacaklar. Bugün bu salonda herkes ideolojilerini, siyasi fikirlerini, bir kenara bırakarak siyaset üstü gördüğümüz toplumda kadının güçlenmesi inancı ve misyonuyla tek yürek tek amaç ve tek çatı altında bir aradayız. Kadının emeği Türkiye’nin istikbali programımızın tüm kadınlarımıza ışık tutması dileğiyle.”

ÜNLÜ; “İSTİKLAL YOLU HAFTASININ DAHA GÜÇLÜ KUTLAMASINI SAĞLAMALIYIZ”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, ilimizin tarihsel derinliğine bakıldığında kadınların yerinin çok farklı olduğunu ifade ederek; “Candaroğulları Dönemi’nden gelen kadının misyonu, o günden bize miras kalan ve bugüne kadar taşıdığımız kültürün yansımalarını taşıyan ve ileriye götüren bir il olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir taraftan son dönemde özellikle İstiklal Savaşı’nın olduğu o zorlu şartlarda Şerife Bacımızın tarihe altın harflerle yazılan destansı mücadelesini unutmak mümkün değil. Bunu hiçbir zaman unutmadığımız gibi, gelecek nesillere taşımakta boynumuzun borcu. Kastamonu olarak gurur duyduğumuz bir diğer konuda, İlk Türk Kadın Mitingi’nin Kastamonu’da düzenlenmiş olması, ilimizin her zaman kadınlarının en önde yer aldığı, Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak şekilde yüreklerinde yaşattıkları kahramanlık hikâyesinin bütün tarihe yansımasını hep birlikte şahit olduk. Bunu da sahip çıkıyoruz. İstiklal Yolu’nu geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı biraz buruk kutladık ama inşallah bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla daha güçlü kutlamanın arzusundayız. Onun için tüm hemşehrilerimizden İstiklal Yolu kutlamalarında desteklerini bekliyoruz. İstiklal Yolu haftasının daha güçlü kutlamasını sağlamalıyız. Bunun için borçluyuz. Bunun için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMA YÖN VERENLER KADINLARIMIZ”

AK Parti döneminde kadınların daha ileriye noktaya taşınması, siyasette temsiliyet noktasında ve işyerlerinde yerlerinin alması için çalışmalar yapıldığının altını çizen Ünlü; “Kamuda AK Parti döneminde yüzde 40’ı geçen bir istihdamla kadınlarımıza büyük önem gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Siyasette kadınların en çok temsiliyet taşıdığı siyasi parti AK Parti. Kadınlarımızın Belediye Meclislerimizde, milletvekilleri olarak, ilçe teşkilatlarında ve il teşkilatlarında görev almaları noktasında Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız her defasında bize telkinde bulunuyor ve bizde teşkilatlar olarak kadınlarımızı siyasetin merkezine konumlandırıyoruz. Yaptığımız bütün çalışmaları içinde kadınlarımız var, onların emeği var. 20 yıldır bütün siyasi çalışmaların yanında, diğer çalışmalarımızda da kadınlarımızla birlikte birçok işler başardık. Onlarla birlikte yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Toplumumuzun yüzde 50’den fazlasını oluşturan kadınlarımız gerek siyasi hayatta, gerek ekonomik hayatta, gerekse toplumsal hayatta bizim için son derece önemli. Topluma yön verenler kadınlarımız. Onların aile bireyi olması dışında, toplumun önemli yerlerine eğitmesiyle ilgili en içten çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın kollarımız olmazsa, birçok siyasi çalışmalarımız yarım kalırdı” şeklinde konuştu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Kadına yönelik şiddete karşı birçok çalışma yürüttüklerini ve yürütmeye devam ettiklerini söyleyen Ünlü; “Bazıları kadına yönelik şiddetin engellenmesiyle ilgili boş laflar etse de, biz yerinde ve zamanında kadına yönelik şiddeti engellemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda epeyi bir mesafe kat ettik. Bundan sonraki süreçte de her zaman kadınlarımızın yanında yer alacağız. Önümüzdeki süreç Türkiye için son derece önemli. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde, bir taraftan tüm dünyayı saran ekonomik sarmal ile birlikte ülkemizde bu durumdan ister istemez etkileniyor. Biraz daha sabredelim. Yakın zamanda sahadaki olumlu havayı hissetmiş olacağız. Bununla ilgili hükümetimiz çalışmalarına devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesi adeta yerle yeksan olmuş durumda ekonomik anlamda. Her zaman olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği sayesinde, alınan tedbirlerle birlikte Türkiye olarak bu süreci de en iyi şekilde aşmaya çalışıyoruz. Bu çabaların sonucunda da inşallah önümüzdeki zaman diliminde daha iyi bir ekonomik bir ortama kavuşmuş olacağız. İnsanlarımız moral ve motivasyonunu bozmasın. Yeni girdiğimiz ekonomik süreçle beraber üretim, istihdam, yatırım, ihracat tabanlı bir sürece girdik. Dövizin ve faizin sürekli ensemizde bir kılıç gibi durmasını engelleyecek yeni bir sürecin başlangıcını hep birlikte yaptık. Bundan sonraki süreçte sürekli bize dayatılan faiz, enflasyon gibi şeyleri de alaşağı etmiş olacağız. Daha güzel bir güzel Türkiye’yi, daha güzel bir Kastamonu’yu birlikte inşa etmiş olacağız. Kastamonu’nun geleceği açısından da kadınlarımız birlikte yürüyeceğiz. Onlara da güveniyoruz. Onların yeri bizler için ayrı. Her zaman onların yanında olacağız” dedi.

 

ATASEVEN; “KADINLARIMIZIN EĞİTİM VE ÜRETİM ALANINDA KAT ETTİĞİ MESAFE GERÇEKTEN TARİHİ BİR BAŞARIDIR”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven ise; “Kalkınmacı kadının gücü Anadolu’dan başlıyor. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı olarak Türkiye’nin dört bir yanında kadının şahlanışı başlatmak için yola çıktık. 81 İlde Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları 45’inci durağı olan Kastamonu’da, iş kurmayı düşünen girişimci kadınlarımıza yol gösterecek olan kurum müdürlerimiz, destek programlarını anlatacaklar. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir’in söylediği gibi; Anadolu’dan bir kadının şahlanışını başlatmak, kadınların hayallerini, enerjisini Anadolu’dan harekete geçirmek istiyoruz. Bu kapsamda hayali olan ve gerçekleştirmek isteyen tüm kadınlarımızın umutsuzluk kumsalında açtıkları şemsiyeleri bir bir kapatmalarını istiyoruz. Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kat ettiği dönem AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dönemidir. Her kesimden kadının potansiyelini, kendisi, ailesi, şehri ve ülkesi için hayata geçirebilecek yapıyı AK Parti iktidarı kurmuştur. Özellikle kadınlarımızın eğitim ve üretim alanında kat ettiği mesafe gerçekten tarihi bir başarıdır” ifadelerini kullandı.

Programın devamında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Burcu Gökalp’ın moderatörlüğünde kurum müdürleri kadınlara yönelik destekler hakkında bilgilendirmelerde bulundular. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum