Üniversitede ‘İslam Astronomisinin Batıya Tesirleri’ paneli;

Üniversitede ‘İslam Astronomisinin Batıya Tesirleri’ paneli

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından TÜBİTAK 1003 Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında yürütülen "Ortaçağ İslam Astronomisinde Evrenin Mekanik Yorumu ve Batıya Etkileri" projesi bağlamında ‘İslam Astronomisinin Batıya Tesirleri’ paneli, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi....

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan panele, Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Serhat Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür’ün yanı sıra İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ile birlikte iş insanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu yaptı. Pattabanoğlu konuşmasında; projenin konusu, amacı ve yürütülen faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, panele katılan katılımcılara teşekkürlerini iletti. Panelin açılışında, Medeniyet Araştırmaları Merkezi’nin katkılarıyla Prof. Dr. Bekir Karlıağa’nın hazırlamış olduğu “Bir Medeniyet Bilgini Biruni” belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi.

Belgesel gösteriminin ardından moderatörlüğünü Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu’nun yaptığı panelde, panelistler Prof. Dr. Bekir Karlıağa ‘İslam Düşüncesinin Batıya Tesirleri’, Prof. Dr. Atilla Bir ‘Uluğ Bey Zici ve Etkileri’, Prof. Dr. Mustafa Kaçar ‘Avrupa’da Usturlap ve Etkileri’, Prof. Dr. Yavuz Unat ‘Aristotales’in Evren Anlayışının İslam Dünyasındaki Yorumu ve Batıya Etkileri’ başlıklı sunumları ile konuşmalarını gerçekleştirdi. Panelin ardından panelistlere ve moderatöre Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Dekan V. Prof. Dr. M. Serhat Yılmaz tarafından plaketleri takdim edildi. Panel, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum