Arama
Arama Sonuçları
İki tekerlek tutkunları gururlandırdı!
İki tekerlek tutkunları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna koordineli bir bayrak değişimi ile kendi imzalarını attılar...
Motorcular, gençlik ateşini yaktı!
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu tüm Türkiye’de büyük bir heyecanla kutlanıyor. Bu yılın kutlamaları, Karabük’ten Kastamonu’ya, Kastamonu’dan Samsun’a unutulmaz bir bayrak değişimi töreniyle taçlandı.
Kastamonu'da alışılmışın dışında: CHP ve AK Parti kol kola
Kastamonu, alışılmışın dışında bir sahneye tanık oldu. CHP ve AK Parti kol kola …
Kastamonu’da eskiden milli bayramlar böyle kutlanıyordu! [VİDEO]
Kastamonu'da Gazi Stadyumu'nda kutlanan bayramların arşiv görüntüleri; eski günlere götürdü...
İnebolu'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
İnebolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı yoğun bir katılım ile Türk Ocağı önünde düzenlenen törenle kutlandı
"Kastamonu için gurur duyulacak tarihi bir olay"
Kastamonu Valiliği tarafından Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Vali Meftun Dallı, yaptığı açıklamada; "Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasında Kastamonu’muzun çok özel bir yeri var. Ulu Önder Atatürk de bunu bildiği için Kastamonu’dan davet gelince, bir anlamda Kastamonu’yu ödüllendirerek ziyarete gelmiş. Şapka ve kıyafet inkılabını buradan başlatmıştır. Bu da Kastamonu için elbette ayrıca övünülecek, gurur duyulacak bir tarihi olay olmuştur" ifadelerine yer verdi.
Kastamonu'da bir hafta sürecek kutlama programı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 98. yıl dönümü münasebetiyle 23-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında tören düzenlenecek.
Bu akşam Pınarbaşı'da 'Öykü Gürman' rüzgarı esecek
Ünlü şarkıcı Öykü Gürman bu akşam Pınarbaşı'da sevenleriyle buluşacak.
Öykü Gürman Kastamonu'ya geliyor
6'ncı Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali, 10-13 Ağustos tarihleri arasında Pınarbaşı'nda coşkuyla gerçekleştirilecek.
Koca Çınar, memleketinde anıldı
Cide ilçesinde her yıl düzenlenen bu sene 28'ncisi gerçekleştirilen Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışı yapıldı.
4 yıllık üniversiteyi 2,5 yılda bitirdi, 56 yaşında kep fırlattı
2020 yılında kazandığı Ziraat Fakültesi eğitimini 2,5 yılda tamamlayarak 56 yaşında kep fırlattı.
Togg Türkmenistan’a teslim edildi
Daha önce Azerbaycan ve Kazakistan’a teslim edilen Togg’un yeni varış noktası Türkmenistan oldu.
"Unutmayacağımız bir anı oldu"
Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü her geçen yıl artan bir katılımla gerçekleştirilirken bu yılki yürüyüşte ilk kez bir Kaymakam da yer aldı.
"Yüreği vatan aşkıyla çarpar, Kastamonu’nun"
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, dün sona eren Atatürk ve İstiklal Yürüyüşü bitişinde gelen yürüyüşçüleri karşıladığı fotoğrafı; "Yüreği vatan aşkıyla çarpar, Kastamonu’nun.." sözleriyle paylaştı.
Kutlu Yürüyüşte coşkulu son
ATATÜRK VE İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ SONA ERDİ
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
Türk Dünyası Kastamonu’da tek vücut oldu
23. GELENEKSEL KASTAMONU TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
‘Türk Dünyası, 85 milyonun daha ötesinde’
23’ncüsü düzenlenen Türk Dünyası Günleri, Kışla Parkı’ndan başlayan kortej yürüyüşüyle başladı.
Türk Dünyası buluşuyor
GELENEKSEL “KASTAMONU TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ” BAŞLIYOR
Kutlu yürüyüşün programı açıklandı
Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" programı açıklandı.
Türk Dünyası’nın kalbi yine Kastamonu’da atacak
Kastamonu Belediyesi, bu yıl 23’üncüsünü düzenleyeceği Türk Dünyası Günleri’nde muhteşem açılışa hazırlanıyor.
İstiklal Yürüyüşü'nün detayları belli oldu
9 – 12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan 95 km’lik İnebolu – Kastamonu arası Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’ne katılım başvuruları başladı.
Cumhuriyet Meydanı boş kaldı
Her yıl 19 Mayıs’ta bayraklarla donatılan, kortej yürüyüşlerin olduğu, halk oyunları, müzik dinletileri, paten, bisiklet şovları ve daha nice farklı gösterilerin sergilendiği Cumhuriyet Meydanı, bu yıl boş kaldı.
‘Kastamonu, 2023’ten hak ettiği payı alacak’
Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD)Başkanı Hüsnü Gül, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu.
‘Platform, Anadolu kadınının cesaretini gösteremedi’
10 Aralık Kadın Platformu Derneği, 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi'nde, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın, konuşma talebinin reddedilmesi üzerine yaptığı açıklamaya cevap olarak; '28 yıl boyunca vali, belediye başkanı veya hiçbir siyasinin 10 Aralık etkinliklerinde konuşma yapmadığı, konuşma talebinin kabul edilmediği ve 10 Aralık programlarının ‘siyaset üstü’ kalması için ciddi çaba gösterildiği' şeklinde açıklama yapmıştı. CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Ezgi Devrim Şahin'den yeni bir açıklama geldi. Şahin açıklamasında; Üzücü olan şudur ki, 10 Aralık Kadın Platformu, bu yıl yapılan programda Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Kadınlar Şubesi’ni kuran, o gün meydanı dolduran Anadolu Kadını’nın cesaretini gösterememiş, yaptıkları açıklamadan anlıyoruz ki, valiliğin endişesini platform olarak kendileri üstlenmiştir. Platformunuzdan beklentimiz 10 Aralık gibi önemli bir tarihi günün önümüzdeki yıl dönümlerinde her siyasi partinin kadın temsilcileri ilimize davet edilsin ve 1919 yılında olduğu gibi günümüzde de kadınlara korkmadan, sinmeden kürsüde söz verilsin. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bizler her türlü davet ve çağrıda sizlerin karşısında değil yanındayız" dedi.
‘28 yıldır siyaset üstü bir anlayışla bir araya geliyoruz’
>>>“10 Aralık, Kastamonu tarihinin önemli günlerinden biri olduğu gibi aynı zamanda kadınlar arasında dayanışma ruhunu da tazelediğimiz bir gündür. Tıpkı 1919 yılı 10 Aralık’ındaki nenelerimiz gibi, bugün ve gelecekte biz de siyaset üstü bir anlayışla bir araya geliriz ve törenimizi gerçekleştiririz. 28 yıllık geleneğimizin dışına çıkmamız, siyasi parti temsilcileri ya da farklı makamlardaki katılımcılara Cumhuriyet Meydanı’ndaki programımızda konuşma kürsüsünü vermemiz söz konusu olmamıştır.”
Kahraman kadınların izinde
İlk Türk Kadın Mitingi'nin 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu'da bayraklar eşliğinde yoğun katılımla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü de katılım sağladı.
"10 Aralık’ı çok daha geniş platformlara yayacağız"
Kastamonu Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci oturumunu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Vidinlioğlu burada yaptığı konuşmasında; " 10 Aralık, Kastamonu için gurur kaynağı. 10 Aralık’ı çok daha geniş platformlara yayacağız, artık bakanlık bünyesinde gerçekleşecek program haline gelecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllar için de bu artık bir standardı yakalamak adına bir örnek olacak” ifadelerine yer verdi.