‘Kastamonu, 2023’ten hak ettiği payı alacak’;

‘Kastamonu, 2023’ten hak ettiği payı alacak’

Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD)Başkanı Hüsnü Gül, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu....

Başkan Gül, Turizm Haftası’nın tüm turizmcileri heyecanlandıran bir hafta olduğunu belirterek,“Sel felaketi, pandemi gibi durumlardan dolayı geçtiğimiz senelerde maalesef haftaya yakışır bir kutlama yapamadık. Bundan dolayı içimiz buruk ama bundan önceki senelerde üniversitedeki hem yerli ve yabancı öğrencilerin katılımı hem turizm paydaşlarımızın katılımıyla önce çelenk töreni, sonrasında kortej ve ardından yaklaşık 4 günü kapsayan yöresel lezzetlerin sunulduğu şenlik havasında bir kutlama yapıyorduk. Bu sene de maalesef 11 ilimizi etkileyen deprem olduğu için basit bir kutlama gerçekleştirdik. Depremde yaralananlara şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına Allah sabırlar versin. Bizim bugünleri kutlayamamamız ya da buruk kutlamamız, aslında çok önemli değil, Allah böylesine büyük felaketleri bir daha yaşatmasın” dedi.

“KASTAMONU’DA GÜZEL BİR TURİZM HAREKETİ OLACAĞI KANAATİNDEYİZ”

Türkiye’nin turizm noktasında ön plana çıkmaya ve atak yapmaya hazır durumda olduğunu vurgulayan Gül; “Gerek eko turizm gerek deniz, kış, yaz her mevsime hitap eden hem Kastamonu’da hem de diğer illerin kendine özgü güzellikleri var ama bizim şehrimizin anlatılmak ile bitmez bir doğası mevcut. Kastamonu’da güzel bir turizm hareketi olacağı kanaatindeyiz. KUZKA ile dernek üyesi 7 işletmemizin bütün sosyal medya hesaplarını yeniledik. Bunların aynı zamanda profesyonel sosyal medya uzmanları tarafından adreslerinin doğrultulmasından, işletmenin telefonu değiştiyse Google’da gözüken halini değiştirme gibi çok kapsamlı bir çalışma yaptık. Bununla ilgili birçok projemiz vardı ama maalesef en son 21 ilin katıldığı EMITT Fuarı’na dahi katılmadık. Buna rağmen 2023 sezonunda Kastamonu’nun hak ettiği payı alacağı kanaatindeyiz, işletmeler olarak da hazırız” diye konuştu.

“BİZ DAHA YENİ, ŞEHRE GİREN TUR OTOBÜSÜNÜN CEZA YEMESİNİ ÖNLEDİK”

Başkan Gül, Turizmde birlik beraberliğin önemine değinerek, “Biz de alt yapı eksiği de var ama Kastamonu doğa ve kültürel değerlerinin bakir kalması sebebiyle maksimum 10 yıl içinde çok büyük bir atak yapacak. Biz daha yeni, şehre giren tur otobüsünün ceza yemesini önledik. Sağ olsun valimiz, emniyet müdürümüz destek oldu da sorunu çözdük. Diğer sorunlar da çözülür, Kastamonu illa hak ettiği değeri alacak” dedi.

“YAZIN EKO TURİZM YAPAN YERLERİ, KIŞIN ILGAZ’I GÖSTERMEK GEREKİR”

Dijital medyanın öneminin altını çizen Gül, “Dijital medyanın artık ulusal fuarlardan bile daha çok işe yaradığını düşünüyorum. Dijital medyanın düzgün kullanılmasıyla, yurt içi ve yurt dışı birçok kişiye ulaşabiliyorsunuz. Bunun için bir bütçe lazım, biz de bunun üzerinde çalışıyoruz. Bir başka husus ise her ilçe, bölge kendine özgü etkinlik yapmalı. Daday at çiftliği ile ünlü, orası bununla ilgili festival yapmalı, bunun için çalışıyoruz. Yani her yer kendi değerlerini ön plana çıkarmak için çabalayacak. Festivallerin tarihleri de önemli. Örneğin Ilgaz’da festival yapıldığında bu sömestr tatilinden sonra yapılmamalı. Mevsimine göre alanlar tanıtılmalı. Yazın eko turizm yapan yerleri, kışın Ilgaz’ı göstermek gerekir. Profesyonel sosyal medya uzmanlarına sayfalarımızı yönettireceğiz. Reklamı da ön plana çıkaracağız. Yerel yönetimler ile de ortaklaşa hareket etmek önemli ama tam anlamıyla birlik, bütünlük kurulmadı, bunun için de kimseye bahane veremiyoruz. Sel, deprem ve korona gibi birçok durumla karşı karşıya kaldık. Kurumların bu durumlardaki yardımları göz önünde ve kendilerini toparlamalarını da biraz zaman alıyor. Bizim de birçok projemiz var ama hepsi askıda kaldı. Bu projeler İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile yapılmış projelerdi. Bunlar niye durduruldu diye mevcut durumda sorma hakkımız yok. İnşallah bundan sonra yüce Mevla’m bize böyle felaketler göstermez ve biz de el birliğiyle turizmi canlandırırız” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK İNCE DETAYI DÜŞÜNEREK ÇALIŞMA YAPTIK”

Depremin ardından dernek olarak ellerini taşın altına koyup bölgeye gittiklerini belirten Gül,“Orada elimizden geleni yaptık. Dönem neyi gerektiriyorsa onu yaptık ama turizme dahil yapabildiğimiz 3-4 projemiz, 11 tane de yarıda kalmış projemiz var. Bu projeler de hem şehre hem ilçelere yönelik ve taksicilerin veya turizme hizmet etme ihtimali olan kişilerin eğitimlerinden, sponsorlu reklam, tabelaları da içeren geniş çaplı projelerdi. Ankara’da Çankırı tabelası var da Kastamonu tabelası yok diye onu bile ayarladık. Birçok ince detayı düşünerek çalışma yaptık. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarıyla depremden 17 gün önce görüştük ve totem sözleri aldık. Ankara’da en çok görünen 4 noktaya, İstanbul’da ise 11 noktaya ücretsiz bize 3 ay totem koyacaklardı. Bunlar büyük paralar ile bile zor yapılacak işler ama şu an için kursağımızda kalan işler” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum