İnebolu'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı;

İnebolu'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

İnebolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı yoğun bir katılım ile Türk Ocağı önünde düzenlenen törenle kutlandı...

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında İnebolu'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.


İnebolu'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. Yıldönümü kutlamalarına  Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Ertürk, kamu kurum kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşların katılımlarıyla Türk Ocağı önündeki törenle coşkuyla kutlandı.


Çelenk sunumuyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Konuşmacılar konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra İl protokolü kortej yürüyüşçülerini selamladı. 


İnebolu Kaymakamı Baycar ve İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Özay, sosyal medya hesaplarından 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladılar.

 

Kaymakam Baycar'ın Zafer Bayramı mesajı şu şekilde:

"Türk Milletinin gücünün, vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan bağlılığının, azminin karşısında duracak hiçbir gücün olmadığının kanıtı olan 30 Ağustos Zaferinin 101.  Yıldönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, başlatılan istiklal mücadelemiz, 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Savaşı İle zaferle sonuçlanmış, vatanımız işgallerden kurtarılmış, milletimiz bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur..

Tarih boyunca, gücünü birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır.

Bugün bize düşen görev ise; bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmak, aynı özveriyle sahip çıkmak, korumak ve ecdadımızdan aldığımız bu emaneti bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygularla, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bizlere armağan eden İnebolu’muzun Yiğit evlatlarını, İstiklal mücadelemizin kahramanlarını, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ise Zafer Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Kahraman Türk milletinin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Milli Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır. Milletimizin bağımsızlığı uğruna kazanılan bu büyük zaferlerden ilham alarak, demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Aziz milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman kahramanlık destanları yazmış ve hiç bir zaman bir gücün esareti altına girmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti Hürriyet ve Bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 101. yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla; hemşehrilerimizin, Aziz Türk Milletinin ve kahraman Türk Ordusunun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum."

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum