"Kastamonu için gurur duyulacak tarihi bir olay";

"Kastamonu için gurur duyulacak tarihi bir olay"

Kastamonu Valiliği tarafından Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Vali Meftun Dallı, yaptığı açıklamada; "Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasında Kastamonu’muzun çok özel bir yeri var. Ulu Önder Atatürk de bunu bildiği için Kastamonu’dan davet gelince, bir anlamda Kastamonu’yu ödüllendirerek ziyarete gelmiş. Şapka ve kıyafet inkılabını buradan başlatmıştır. Bu da Kastamonu için elbette ayrıca övünülecek, gurur duyulacak bir tarihi olay olmuştur" ifadelerine yer verdi....

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu'da program düzenlendi. Program, Olukbaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej eşliğinde yürüyüşle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Program Vali Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Program, öğrencilerin Sepetçioğlu halk oyunu ile devam etti. Akabinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atatürk'ün Kastamonu Ziyareti ve Eski Kastamonu Fotoğrafları sergisi gezildi.

"KASTAMONU İÇİN ÖVÜNÜLECEK, GURUR DUYULACAK BİR TARİHİ OLAYDIR"

Sergiyi gezmeden önce açıklamalarda bulunan Vali Meftun Dallı konuyla ilişkin şu ifadelere yer verdi; “Kastamonu çok şehit vermiştir hem Çanakkale Savaşı’nda hem de Kurtuluş Savaşı’nda. Ayrıca İnebolu’dan İstiklal Yolu dediğimiz yoldan Kurtuluş Savaşı’na Karadeniz üzerinden gelen mühimmatın naklinde çok büyük bir rol oynayarak Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasında da Kastamonu’muzun çok özel bir yeri vardır. Ulu Önder Atatürk de bunu bildiği için Kastamonu’dan davet gelince bir anlamda Kastamonu’yu ödüllendirerek ziyarete gelmiş. Aynı zamanda da şapka inkılabını ve kıyafet inkılabını buradan başlatmıştır. Bu da Kastamonu için elbette ayrıca övünülecek, gurur duyulacak bir tarihi olay olmuştur.  Ben de göreve yeni başlamış bir Kastamonu valisi olarak 3-4 gün sonra böyle bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah Kastamonu’muza geçmişten gelen o vizyonla hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah mahcup etmesin. Programımız devam edecek. İnebolu’ya mutlaka gideceğiz. Vaktimiz uygun olursa diğer ilçelerimizdeki programlara da inşallah katılacağız. 30 Ağustos’la bu programı tamamlayacağız. Daday’da da at yarışlarımız olacak, oraya da gideceğiz."

 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum