Amatör Spor Haftası, renkli görüntülerle başladı;

Amatör Spor Haftası, renkli görüntülerle başladı

......

9-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası’nın açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Erdun Mutlu, Gençlik ve Spor Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Engin Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gürsel Yıldız, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Namlı ve İsmail Şahbazoğlu ile sporcular, antrenörler ve spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.


Tören öncesi Olukbaşı’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar Kastamonu’da faaliyet gösteren spor kulüplerinin antrenör ve sporcularının katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak tarafından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Müdürü Reşat Asrak, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Amatör Spor Haftası, amatör sporculuk faaliyetlerinin teşvik edilmesi, amatör sporcuların öneminin vurgulanması ve sporun toplumdaki tüm bireyler için erişilebilir olduğunun hatırlatılması için her yıl Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa olarak düzenleniyor. Sporda amatör bilinç, sadece rekabetçi sporcular için değil, herkes için bir yaşam tarzıdır. Fiziksel ve Zihinsel sağlığın korunması, yeni becerilerin öğrenilmesi ve sosyal bağların kuvvetlenmesi için sporun toplumumuzdaki yeri vazgeçilmez bir unsurdur. Amatör spor, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve olumlu bir yaşam tarzı seçmelerini teşvik ederek, özgüvenlerini artırır, liderlik becerilerini geliştirir ve disiplinli bir yaşam sürmelerine katkı sağlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu hedeflerden yola çıkarak İl Müdürlüğümüz bünyesinde Kastamonu’daki gençlerimizin yoluna ışık tutmaya devam ediyor. Spor Okullarımızdan, ferdi ve kulüp faaliyetlerimize, lisanslı sporcu sayılarımızdan, tesisleşmeye kadar Kastamonu, geleceğe atılım yapan bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen yatırımlar neticesinde artık her ilçesinde spor tesisi bulunan bir il konumundayız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında anıt bir eser olacak Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezimizin de hizmete girmesiyle Kastamonu ulusal alanda da tercih edilen bir şehir haline dönüşecek. Olimpiyatlarda madalya kazanmış, Milli Takım formasını defalarca terletmiş tecrübeli sporcuların ilimize gelmesi, Kastamonulu sporcularımızın hedeflerini belirlemelerinde kendilerine rehber olacak.”


“KASTAMONU, SPOR KENTİ HALİNE GELDİ”

“Artık bir ‘spor kenti’ haline gelmiş Kastamonu’da sporcularımızın kaliteli imkanlar dahilinde çalışmalarını sürdürmeleri, geleceklerine hedefleri doğrultusunda yön verebilmeleri tabii bizleri de oldukça mutlu etmektedir. Bu duygularla, sporcularımızın, antrenörlerimizin ve halkımızın Amatör Spor Haftası’nı kutluyor, Kastamonumuza sporla dolu bir gelecek diliyorum.”

Konuşmanın ardından TOKİ İlkokulu halk oyunları gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü cimnastik ve taekwondo sporcularının gösterileri gerçekleştirildi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum