Kutlu yürüyüşün programı açıklandı;

Kutlu yürüyüşün programı açıklandı

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" programı açıklandı....

9 Haziran Cuma günü saat 13.30'da İnebolu Yukarı Çaylı köyünde öğle yemeği yenilecek. Saat 18.30'da yürüyüşçüler Çuha Doruğu mevkiine varılacak. Saat 19.00'da akşam yemeği yenilecek.

10 Haziran Cumartesi günü yürüyüşçüler, Küre Ayrancı Yaylasına doğru yürüyüşe başlayacak. Saat 12.40 itibariyle yürüyüşçüler, Ayrancı Yaylasında öğle yemeği yiyecek akabinde saat 14.00 itibariyle Küre ilçesine varan yürüyüşçüler Küre'de karşılanacak.  Küre'de kahramanlık türküleri ve halk oyunları gösterisinin ardından yola çıkacak olan yürüyüşçüler devamında Küre Ecevit Hanı Kamp Alanına varacak. Saat 19.00'da akşam yemeği akabinde yürüyüşçüler dinlenmeye geçecek.

11 Haziran Pazar günü saat 12.30'da yürüyüşçüler vardıkları Seydiler Ödemiş Köyünde öğle yemeğini yemelerinin ardından saat 14.45'te Seydiler ilçesinde karşılanacak. Burada kahramanlık türküleri, halk oyunları gösterisi ile mehteran gösterisi gerçekleştirilecek. Akabinde yürüyüşçüler, SeydilerHalkacılar Kamp Alanına varmak için yola çıkacak. Saat 18 30'da yürüyüşçüler kamp alanına vardıktan sonra dinlenmeye geçecek. 12 Haziran Pazartesi günü ise Seydiler ilçesinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne varış için yürüyüşçüler sabahın erken saatinde Kastamonu'ya varmak üzere  tekrar yola çıkacak.

Yürüyüşçüler saat 17.30'da Kışla parkı önünde karşılanacak. Kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenlenecek. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Protokol konuşmalarının ardından halk oyunları gösterileri ve Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği konseri gerçekleştirilecek. Kahramanlık türkülerinin ardından program sona erecek.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum